conan 19.02.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 szukam i nie znajduję rozwiązania mojego dylematu . mianowicie w salonie będzie podłoga drewniana modrzewiowa grubości 32 mm ustawiona na legarach w odstępach 50 cm . Teraz nie wiem jak prawidłowo wypełnić pustkę czy na beton położyć folie paro przepuszczalna na nią bezpośrednio wełnę , czy tez może zrezygnować z foli a wełnę kłaść bezpośrednio na betonPod salonem jest piwnica . Prosze o porade albo ewentualne odesłanie do tematu . Dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 19.02.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 meszkasz w tej piwnicy?jest ogrzewana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek_w 20.02.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Zobacz w dziale remontów, ostatnio Adam_mk pisał wiele. Znajdziesz sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conan 20.02.2008 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Piwnica , pomieszczenie będzie w przyszłości dogrzewane . nie chodzi mi o sam fakt docieplenia bo on nie podlega dyskusji , ale o sposób w jaki to zrobić . Wymyśliłem sobie że owa folia nie może leżeć bezpośrednio na betonie czy lepiej by nie było po prostu bezpośrednio na beton położyć listwy 1 cm i na nich wełnę tak by nie stykała sie z betonem , idealnym rozwiązaniem byłbym chyba granulat keramzytowy i po prostu go wysypać pomiędzy legary . A może trociny kiedyś tak robiono . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts