Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka glazura i terakota w kotłowni?

YreQ

Recommended Posts

Witam,

"wykańczanie domu" - o ile mnie nie wykończy :roll: - zacznę od pralnio-kotłowni.....bo wiadomo i piec trzeba zawiesić i inne rurki podłączyć. Zaczynam rozglądać się za gresem na podłogę (ogrzewanie podłogowe) i glazurą na ścianę.

Przejrzałam kilka dzienników osób już kotłownie posiadających - i "kafelki" są różne....ich ceny też....od kafelek zwykłych po tak drogie i piękne, że ja nawet w łazienkach takich mieć nie będę....kwestia gustu i portfela.

Może zatem wątek o kotłowniach, które mają spełniać nie tylko rolę pomieszczenia na piec ? U mnie będzie w niej również prysznic.....i dwukomorowy zlew.

Wklejajcie zdjęcia swoich pomieszczeń.

Pomożecie i mi w wyborze i innym pewno też.

Ok - pomieszczenie mało lubiane, więc i przywiązanie do niego uwagi niewielkie 8)

Ja już wybrałam - do pomieszczeń gospodarczych wraz z pralnio-kotłownią wybrałam na podłogę gres 30x30 Hawana ( firma Jopex z Zabrza ... trochę podobne do Modena doro tylko jaśniejsze) w kolorze :roll: żółto- beżowym nazwijmy bo jest taki mazany....tym brązo-beżem :roll: :wink:

A na ściany Almerię z Cersanitu 20x25 cm- głównie Beige ale jako dodatek ciemniejsze Giallo.

Podłoga i ściana pasują do siebie super ( było przymierzanie).

Nad motylkami się zastanawiam 8)