Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czyzby Jaruzelski nas opuszczal na zawsze ? ?

lump praski

Recommended Posts

• Odpowiedzi 76
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak, jestem strasznie wredna. Po pierwsze Jaruzelski nigdy nie powiedzial : przepraszam. Po drugie - rodziny zabitych gornikow czy tez ludzi, ktorzy stracili zycie w czasie stanu wojennego nigdy nie otrzymaly zadoscuczynienia - dla porownania napisze, ze rodziny zabitych 9/11 otrzymaly wielomilionowe odszkodowania. Dla kontrastu Jaruzelski ma wille na Dolnym Mokotowie, ze dwa oficjalne mieszkania w Warszawie, udzialy w biznesach towarzyszy PZPR z przyleglosciami ( firmy ochroniarskie bylych Ubekow), corka Monika zostala za pieniadze podatnikow wyslana do Paryza. Leczenie i pobyt pana Wojciecha rowniez jest z pieniedzy podatnikow. Ale przynajmniej zona Jaruzelskiego nie ominela sie z prawda mowiac - "on nie ma juz sil ciagnac tego gowna" - celnie okreslajac osiagniecia zyciowe swojego meza.

Tak, jestem strasznie wredna. Po pierwsze Jaruzelski nigdy nie powiedzial : przepraszam. Po drugie - rodziny zabitych gornikow czy tez ludzi, ktorzy stracili zycie w czasie stanu wojennego nigdy nie otrzymaly zadoscuczynienia - dla porownania napisze, ze rodziny zabitych 9/11 otrzymaly wielomilionowe odszkodowania. Dla kontrastu Jaruzelski ma wille na Dolnym Mokotowie, ze dwa oficjalne mieszkania w Warszawie, udzialy w biznesach towarzyszy PZPR z przyleglosciami ( firmy ochroniarskie bylych Ubekow), corka Monika zostala za pieniadze podatnikow wyslana do Paryza. Leczenie i pobyt pana Wojciecha rowniez jest z pieniedzy podatnikow. Ale przynajmniej zona Jaruzelskiego nie ominela sie z prawda mowiac - "on nie ma juz sil ciagnac tego gowna" - celnie okreslajac osiagniecia zyciowe swojego meza.

to to leć walnij go z buta.

Gość Pepeg z Gumy

O, tak! :D :D

Z buta i jeszcze w jaja, żeby mu zółtko poszło uszami, a zgodnie z ewangelią, póżniej ,zmówimy niechętnie paciorek za jego zbłąkaną duszę, może Pan mu przebaczy , bo prawdziwy polski katolik nigdy nie wybacza.

Jesus rulez - niech zdychają nasi wrogowie w jak największych męczrniach.

Wszak jesteś miłością a nas to przecież cieszy gdy nieprzyjacioły nasze targają konwulsje.

Nam nie chodzi o zbawienie jego duszy, ale w naszej kulturze istnieje cos takiego jak szacunek dla umierajacego i prawo do godnego umierania, i pogrzebu. Te prawa były wielokrotnie gwałcone w obozach koncentracyjnych, GUŁGach...

Kazdy musi umrzec - sprawa normalna i oczywista. Wczoraj McCaiin zyczyl Castro zeby jak najszybciej spotkal sie z Marksem - nikt mu tego nie ma za zle ( oprocz mnie - bo Marks jako ekonomista i filozof nie bedzie mial o czym z Castro gadac}. :D :D Jak sie uloza sprawy miedzy Bogiem a Jaruzelskim to sprawa miedzy nimi dwoma i mnie nie interesuje - natomiast ocena dzialalnosci Jaruzelskiego pozostaje sprawa otwarta bo byl i jest ( nadal 8) osoba publiczna. :D 8) :D 8) Co do milosierdzia dzieki za pouczenia, ale jakos nie widze zebyscie przodowali np w akcjach charytatywnych chociazby na tym forum. :D :D :lol: :lol: :D :D

Kazdy musi umrzec - sprawa normalna i oczywista. Wczoraj McCaiin zyczyl Castro zeby jak najszybciej spotkal sie z Marksem - nikt mu tego nie ma za zle ( oprocz mnie - bo Marks jako ekonomista i filozof nie bedzie mial o czym z Castro gadac}. :D :D Jak sie uloza sprawy miedzy Bogiem a Jaruzelskim to sprawa miedzy nimi dwoma i mnie nie interesuje - natomiast ocena dzialalnosci Jaruzelskiego pozostaje sprawa otwarta bo byl i jest ( nadal 8) osoba publiczna. :D 8) :D 8) Co do milosierdzia dzieki za pouczenia, ale jakos nie widze zebyscie przodowali np w akcjach charytatywnych chociazby na tym forum. :D :D :lol: :lol: :D :D

No cóż o marksistowskiej ekonomii dyskutować nie będę. Miałem okazję widzieć i sprawdzić na własnej skórze jaka jest wspaniała. Dobrze, że to widmo krążące po Europie przestaje krążyć.

A jesli chodzi o akcje charytatywne na forum muratora, to zbyt krótko tu jesteś. Kilka lat temu forumowicze (terminu forowicze nie lubię) sfinansowali operację wszczepienia implantu słuchowego dziewczynce i zakup komputera do ćwiczeń wraz ze specjalistycznym oprogramowaniem. Zajrzyj do archiwum.

T y nie doswiadczyles specjalnie m a r k s i s to w s k i e j ekonomii, ale sowieckiej jej interpretacji z polskimi warjacjami - np takimi, ze polski farmer z pomoca moherow i innych ciemniakow utrzymal prawo wlasnosci ziemi. Proponuje pobiezne zapoznanie sie z teoria ekonomiczna Marksa i zastanowienie d l a c z e go uwazany jest za ojca e k o n o m i i. :D :D

Taki Figiel l z niego ?

To nie jest ocena działalności. To drwiny z ciężko chorego starego człowieka. I to się nam nie podoba.

Zajmij Ty się lepiej swoją Ameryką, będzie lepiej dla wszystkich, miejmy nadzieję, że Ameryka to silny kraj i to też wytrzyma.

A o nas jako o forum wiesz tyle co nic, więc nie opowiadaj banialuk, bo wała z siebie robisz. 8)

T y nie doswiadczyles specjalnie m a r k s i s to w s k i e j ekonomii, ale sowieckiej jej interpretacji z polskimi warjacjami - np takimi, ze polski farmer z pomoca moherow i innych ciemniakow utrzymal prawo wlasnosci ziemi. Proponuje pobiezne zapoznanie sie z teoria ekonomiczna Marksa i zastanowienie d l a c z e go uwazany jest za ojca e k o n o m i i. :D :D

:o :o :o :o :o Nie bardzo rozumiem co masz na myśli. Czy to dobrze, według Ciebie, czy źle, że część ziemi pozostała w rękach prywatnych?

Sztandarowe dzieło - "Kapitał" przeczytałem. Ale żeby Marks był ojcem ekonomii to tego jeszcze nie słyszałem. :o

Skoro ta jego teoria ekonomiczna była taka wspaniała, to dlaczego nigdzie się nie udało jej wprowadzić w życie. Zwykle eksperymenty naukowe przeprowadza się na szczurach, a nie na ludziach. I chyba tu tkwił błąd. :wink: :lol:

Co do ideologii komunistycznej po 1szej Wojniei - czyzby osiagnela taki sukces w Rosji i nie tylko bo ludziom tam swietnie sie powodzilo ? Niewazne tak naprawde po jaka ideologie siegaja masy gdy nie maja nic do stracenia i co do garnka wlozyc. :D :D I tak zostanie to wykorzystane i zniksztalcone - najlepszy przyklad Polska i jej ostatnie 20 lat.

No i karmicie trolla...

Już więcej nie będę. :D

Nie istnieje komunizm jak w teorii Marksa i kapitalizm jak w ksiazkach Adama Smitha ( zreszta zwraca sie teraz uwage, ze byl on rowniez ostrym krytykiem kapitalizmu). :D :D Gdy jakas partia ciagle powoluje sie na to, " ze tak jest w Stanach" wiec jak wszystko sprywatyzujemy to bedziemy miec raj na ziemi odpowiadam - nie. Np w Usa ponizej pewnego poziomu zarobkow nie placisz za studia ( pomysl, ze w s z y s c y studenci w Polsce maja placic czesne a jak ich nie stac to brac pozyczki), istnieja szpitale m i e j s k i e, wprowadza sie p o w s z e c h ne ubezpieczenie zdrowotne ( dlatego m in wygraja w najblizszych wyborach demokraci), Istnieje system zabezpieczen socjalnych i emerytalnych - tzw drugi filar ( 401 k) jako zwiazany z ryzykiem gieldowym jest d o b r o w o l ny. Kto wam wprowadzil taki przekret w rodzaju przymusowego 2 filaru ? ? ? ? ? Pochlebiasz mi Mireczku, tym ze sledzisz to co pisze bo ja juz dalam sobie spokoj z czytaniem Twoich rad. :D A trolle mimo, ze burza czasami blogostan w jaki wpadamy potrafia byc tez mile. 8) :lol: :D

Gość Pepeg z Gumy
No i karmicie trolla...

Już więcej nie będę. :D

:p :p

A czemuż nie?

Rzadko już można spotkać kogoś takiego, kto tak wyraźnie potwierdza sobą, że dezodoranty ciągle są niedoskonałe.