majcia 19.02.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Panowie od tynków wew. folie na oknach zamocowali zwykla tasmą Niby wyczyścili okna ale.... gdzie niegdzie zostaly skrawki tasmy na oknach i za cholere nie chca zejsc Czym to wyczyścic??? Pomocy !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 19.02.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Jak okna PCV to specjalistyczny preparat Cosmofen (na bazie acetonu, są różne stężenia), ale szybko i ostrożnie, bo trochę matowi. Bardzo dobry jest też preprat WD-40, on oprócz podstawowych celów smarowania rowerów, maszyn, zawiasów itp. też jest polecany do usuwania naklejek, ale może nie usunąć bardzo zastarzałych, za to jest bezpieczniejszy dla okien okleinowanych.Jak drewniane, to terpentyna lub denaturat, ale niestety trzeba potem potrakotwać lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 19.02.2008 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Wlasnie zapomnialam napisac, ze chodzi o okna PCV Bardzo dziekuje za informacje, bede probowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.02.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Polecam samym denaturatem jest bezpieczny i schodzi po wtarciu wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aieksandra 19.02.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Ja wyczyściłam płynem kupionym w castoramie "do usuwania naklejek", bardzo dobrze taśma zeszła. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.02.2008 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Ja naklejki usuwam suszarką. Trzeba podgrzać i powinno zejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 20.02.2008 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Bardzo, bardzo Wam dziekuje za informacje Bede walczyć Pozdrawiam Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.02.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Ewentualnie pogadaj ze swoim sprzedawcą okien. Mój dał mi kawałek profilu, aby na nim poćwiczyć usuwanie pianki poliuretanowej. No i oczywiście najpierw próbuj na jakiś bocznych oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozlolek 26.02.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Panowie od tynków wew. folie na oknach zamocowali zwykla tasmą Niby wyczyścili okna ale.... gdzie niegdzie zostaly skrawki tasmy na oknach i za cholere nie chca zejsc Czym to wyczyścic??? Pomocy !! olejem jadalnym....bardzo dobrze nasmaruj i zostaw tak na godzinke, a potem delikatną szmatką taką (stara pielucha jest najlepsza) żeby nie rysowala pocieraj...i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 27.02.2008 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Dziekuje Wam wszystkim za pomocne wskazówki Walczylam caly poprzedni weekend ale udalo sie .... preperat WD-40 zadzialal Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts