Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy warto mieć w domu sejf?

Recommended Posts

• 2 months później...
trzeba gdzieś schować pukawkę 8) :-?

jeśli z pukawki korzystasz zawodowo i wyjmujesz ją idąc do pracy , oraz chowasz po przyjściu - sejf to jak najbardziej dobry pomysł choćby dla dobra domowników :wink: :lol:

jeśli pukawka służy Ci do obrony domu i domowników , to jak złodzieja usłyszysz - to w tym momencie już jest przeważnie za późno żebyś zdążył se tą pukawkę z sejfu wyjąć , więc na cholerę Ci sejf do pukawki ? :roll: :lol:

• 1 year później...
jeśli pukawka służy Ci do obrony domu i domowników , to jak złodzieja usłyszysz - to w tym momencie już jest przeważnie za późno żebyś zdążył se tą pukawkę z sejfu wyjąć , więc na cholerę Ci sejf do pukawki ? :roll: :lol:

Mając pozwolenie na broń MUSISZ posiadać sejf z atestem zamontowany do konstrukcji budynku. Bez tego nie dostaniesz promesy na zakup broni. A broń masz również obowiązek przechowywać w sejfie. Jeśli kiedyś dzielnicowy odwiedzi cię do kontroli stanu posiadanej broni a ty nie wyjmiesz jej z sejfu to stracisz PnB.

Też myślałam o założeniu sejfu z myślą o przechowywaniu dokumentów.

Ale pomyślałam o młodszych dzieciach (jeszcze nie mam ;) które chwalą się w szkole że mamy sejf i oczyma wyobraźni pogalopowałam w stronę napadu na nas i dom w celu wyciągnięcia kosztowności, forsy i Bóg wie czego jeszcze co w sejfie się znajduje.

Z tym sejfem to tak jak z zabezpieczeniami anty ... im więcej się ma tym ciekawiej się wygląda dla wyrachowanych złodziei.

• 1 month później...