Essa 21.09.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Nie jestem w stanie okreslic jaka wysokosc masz w salonie na podstawie zdjec, okna sa chyba standard (?) i jest ich duzo. Dla mnie jest ok, jak w salonie przybedzie mebli, to sama zobaczysz, ze okna nie musza byc wyzsze. Glowa do gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.09.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 nie płakusiaj nad oknami - wyglądają normalnie. jaka jest ich wysokość i czemu miałaby być za niska? przy okazji mam pytanko - czemu wylewki robiliście przed tynkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zakreconaelfa 21.09.2008 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 dziewczyny, dzięki za słowa otuchy. Okna są normalne, ale kurcze bardzo żałuję że nie są większe, tzn. wyższe, że wogóle sufity nie są wyżej mamy sufit na 275, a mogło być chociaż na 3m) ale jakoś to przeżyję, następny będzie wyższy a wylewki były już zrobione na etapie fundamentu. Jak zajżysz do wcześniejszych moich wpisów to zabaczysz że bezpośrednio na płycie fundamentowej, której powierzchnia jest już też wylewką stawia się ściany a potem kładzie posadzkę. To jest technologia płyty grzewczej. W fundamencie mam wszystko: wodę użytkową, ogrzewanie podłogowe, odkurzacz centralny... To jest ogromna oszczędność czasu. 19maja wytyczyliśmy dom, 19września (czyli po 4 miesiącach) wstawili okna i mamy stan surowy zamknięty ale z: wylewkami, ogrzewaniem, wodą, hydrauliką i elektryk też już zaszalał Tempo mamy naprawdę dobre, ale to dzięki technologii tych fundamentów! na początku października tynki wewnętrzne, w listopadzie zacznie się jazda pod tytułem WYKOŃCZENIÓWKA. Z resztą Essa, chyba sama możesz potwierdzić że ten okres się bardzo skraca?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.09.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 więźbę też mieliście prefabrykowaną z tego co widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zakreconaelfa 21.09.2008 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 dziwne jest to że prefabrykaty wcale drożej nie wychodzą, a ludki nawet się nie orientują bo prefabrykaty kojarzą się z drożyzną. Więźbę stawiali nam 1,5 dnia a dekarz powiedział że za tą cenę nie udałoby się nam kupić drewna na tradycyjną więźbę. No i mamy dzięki temu drewienko ze skandynawii sprowadzane, tam suszone i heblowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.09.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 no nasza ekipa ze zwykłym drewnem dała sobie rade w 2 dni faktycznie co do prefabrykatów to sie nie orientowałam. ale ja mam specyficzną sytuacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 21.09.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 1. ja nie widzę by okna były za niskie. Ale chyba jako jedyny jestem jeszcze w pieluchach. Mam u siebie teraz 2,75 do sufitu i planuję okolo 2,85 docelowo w domku. I to uwazam ze bedzie już dość. Może przed pomalowaniem masz takie wrażenie, szary wydaje sie bardziej ciasniejszy... 2. podpytam o przesuwkę i cenę. Teoretycznie juz zrezygnowałem po kilku danych ale ciekawi mnie ten temat. 3. Najważniejsze to pytanie o tę więźbę, jeśli jest tańsza od klasycznej to cos dla mnie !! proszę koniecznie o wiecej info . Moze byc na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zakreconaelfa 21.09.2008 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 1. ja nie widzę by okna były za niskie. Ale chyba jako jedyny jestem jeszcze w pieluchach. Mam u siebie teraz 2,75 do sufitu i planuję okolo 2,85 docelowo w domku. I to uwazam ze bedzie już dość. Może przed pomalowaniem masz takie wrażenie, szary wydaje sie bardziej ciasniejszy... 2. podpytam o przesuwkę i cenę. Teoretycznie juz zrezygnowałem po kilku danych ale ciekawi mnie ten temat. 3. Najważniejsze to pytanie o tę więźbę, jeśli jest tańsza od klasycznej to cos dla mnie !! proszę koniecznie o wiecej info . Moze byc na prv. wejdź sobie na tą stronkę, dowiesz się wszystkiego o technologii, informacje finansowe prześlę na priv http://www.mitek.pl/ mi robiła firma drewprojekt z konstantynowa, jestem bardzo zadowolona. Przesuwka nie jest tania ale jest boska Info o kosztach na priv. marku, info na priv będzie jutro, będę szukała faktur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 21.09.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 jednak te prefabrykowane u mnei sie nei udadzą, problem polega na tym że one mają wszędzie (przynajmniej na rysunkach na mitek.pl) jakieś pośrednie wiazary pionowe wsadzone w oddaleniu od wieńca w stronępomeiszczenia lub wsparcie bezposrednio na wieńcu stropowym. Lub wyjście o nazwie 'mansarda' co mi nie za bardzo pasuje... W praktyce nie ma wiec szansy na - okna kolankowe z siedziskiem przy nich - sciane kolankową tylko na 120cm a potem skos 45st. - antresole (chyba że na wysokosci 120 cm ból. no ale cóż. nikt nei mówil że sieuda ). Jeszcze tam jutro zadzwonię. SLyszalem już wcześniej o tych prefabrykowanych ale właśnie były one 'nie do wszystkich dachów i poddaszy' co zapewne ma też u siebie 'efilo' z przesuwką poczekam cierpliwie zbieram na razie koszty fixa + drzwi taras. klasyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.09.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 marku moja specyficzna sytuacja polega na tym że mam tate posiadajacego stolarnię a poza tym chcielibyśmy używać stryszek a taka więźba jest poprzeplatana. ale może nie zawsze? nie mam bladego pojęcia - nie rozeznałam tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 21.09.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 znalazłem w sieci ceny tych wiazarow PF. Chetnie porownam z Twoimi, bo te w Muratorze wychodzą drożej niz wieźba. tu są te ceny:http://www.mitek.pl/murator052005.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 21.09.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 efilo dokładnie, o te przeploty mi szlo. maja kilka odmian bez przeplotów ale z kolei robią poziomy wiazar albo za nisko albo za wysoko. wrrr ... Fajnego masz Tate ja niby mam juz drewno (lezy sobie i czeka porżnięte), ale do podsuszenia i impregnowania. A jesli sie nie nada (było cięte rok temu, przed ustaleniem projektu) to wtedy mam otwartą sytuację i te wiązary mogły by być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 22.09.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 My mamy salono-kuchnie 40 m2. Wysokosc 2,75, okna standard. Wysokosc pomieszczenia trzeba dopasowac do jego powierzchni - podniesienie sufitu na 3 m, bardzo by zmniejszylo optycznie Twoj salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.09.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 no to nasz 6 metrowy to będzie niezła klitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 23.09.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 A mnie się baaardzo Twoje okna podobają i uważam, że wcale nie sa takie małe. Porównywałam ze swoimi, są identyczne, a u mnie wcale nie jest ciemno . Będzie dobrze!! Kafle też wybrałas ładne. Ja chyba właśnie te ostatnie z pokazywanych przez Ciebie kupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 29.09.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Czesc elfa Dopiero znalazlam twoj watek. Na pewno bede sledzic. Bardzo ciekawy domek budujesz Podoba mi sie jego prostota, dach, okna i bardzo ladne kafle wybralas Mozaika na podloge jest boska. Marzylam o takiej na wanne, ale niestety nie znalazlam w odpowieniej cenie. Zycze powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 29.09.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 My rowniez budujemy przeprojektowana jaskolke - tez chcielismy wiazry ale nie wyszlo - poki co jetsesmy na finiszu - u was jest pieknie!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 03.10.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 ja się beszczelnie przypominam a tak na marginesie ciekawostka. grzebałem troche za cenami blach. wychodzi że Plannja i Ruuki cenia sie podobnie (okolo 55-60 zł/m2) a tytancynk od Rheinzink kosztuje juz od 70 zł/m2 (bez barwienia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taszana 07.10.2008 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Witam! Nie wiem od czego zacząć -dech mi zapałro!!! Nie dość że nie wierzyłam że uda mi się cokolwiek znaleźć na temat mojej ukochanej jaskółeczki,to już na pewno nie liczyłam na to że znajdę tak piękną!!!CUUUUDNA!!! wzór cnót wszelakich jeśli chodzi o prostą piękną architekturę!!! i wnętrz i zewnętrz;) Jestem (wraz z mężem i synkiem) szczęśliwą posiadaczką projektu "jaskółka"(wersja z garażem),nasza stodoła jedak jest na zdecydowanie mniej zaawansowanym etapie budowy,mianowicie stanęły mury a w sobotę wylaliśmy wieniec,za dwa tygodnie(o ile cieśla nie zawiedzie )zacznie się "dachowanie",które u nas potrwa pewnie nieco dłużej niż Wasze (opcja tradycyjnego zbijania dachu okazała się tańsza o 10 tys niż ta z półgotowych wiązarów) Olu macie piękny dach!!! trochę mi to miesza bo właściwie na pokrycie wybralismy już tegalit-dachówkę,ale zdjęcia Waszego dachu sieją w mojej głowie wątpliwość -jest naprawdę piękny!!!cała reszta zresztą ))też!!! jedno wielkie WOW!!!)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barrakudda 13.11.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Cześć Olu! Niestety nie zbuduję Jaskółki, bo moja kobieta postawiła veto dla "swojskich klimatów". Ale kompromis jest zawsze możliwy, więc będzie parterowy dom o rozmiarach Jaskółki, zbudowany w tej samej technologii którą wybrałaś. Rozumiem, że dyskusje "technologiczne" mało Cię teraz interesują, dlatego na PM przesyłam link do pliku "meblowego", chyba pasującego do etapu na którym jesteś.Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje dotyczące płyty fundamentowej którą wykorzystaliście w Waszej budowie, łącznie z namiarami na firmę, która ją wykonała. Pozdrawiam, barrakudda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts