Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Belki pod sufitem.

farida

Recommended Posts

Słoneczko, ale powiedz mi co z tymi śrubami. Kiedy i jak były one montowane, bo mi to spokoju nie daje. Czy były najpierw śruby a potem belki na nie nadziane ale co wtedy z przesuwaniem? Czy najpierw belki ustawione a potem te śruby w sufit, ale jak?

Napisz proszę bo zasnąć nie mogę.

Piękne belki! A jak pięknie będą się starzeć! :)

A jaką masz wysokość pomieszczeń? Na zdjęciu całość wygląda proporcjonalnie.

Mnie się to bardzo podoba, ale mam chyba za nisko na taki sufit - niestety poniżej 260, bo pomimo wcześniejszych uwag wylali chudziak za wysoko. :cry:

Mam natomiast podciąg betonowy widoczny na suficie w 1/3 salonu i trochę myślę, czy by nie obudować go, aby udawał belkę, ale nie wiem, czy to się tak uda, aby nie wyglądało sztucznie - taki własnie "cudak" jak pisze JoShi, czyli ersatz i tandeta.

Jaki planujesz wystrój wnętrz do tego sufitu - stylizowany czy na odwrót nowoczesny?

mysle , ze macie duzo klejonego drewna w domu , a nie tylko plastik itp. , np. meble , okna itd.

Okna to okna i nie mają być stylizowane. Proszę Cię. Mam swoje zdanie i nie próbuj mnie przekonywać bo mnie to nie interesuje. Tobie się to podoba, mnie nie musi i basta.

........ do ontażu są zbędne jakieś wystawione haki z sufitu .

No a np. jak inaczej??

Ja kazalam zostawic takie haki (po 2 na belke) juz w trakcie zalewania stropu(terriva) i teraz mam problem:jak to sprytnie wmatowac,bo jak juz nabije na te haki,to trudno bedzie poprzesowac(jak w przypadku belek u Sloneczka) w scianie.No cos trzeba bedzie wymyslic.