Sloneczko 21.02.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Moim zdaniem najważniejsze aby były z drewna, nie z lakierowanego styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 21.02.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Słoneczko, ale powiedz mi co z tymi śrubami. Kiedy i jak były one montowane, bo mi to spokoju nie daje. Czy były najpierw śruby a potem belki na nie nadziane ale co wtedy z przesuwaniem? Czy najpierw belki ustawione a potem te śruby w sufit, ale jak? Napisz proszę bo zasnąć nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 21.02.2008 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Najpierw zamontowano belki. Potem wiercono otwory i wkręcano śruby (po 1 na środku każdej belki). Potem wiertłem ze specjalną końcówką poszerzono otwory po śrubach w idealne kółeczka. Potem z deski wycięto kółeczka o takiej samej średnicy i zaślepiono otworki. I już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 22.02.2008 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Piękne belki! A jak pięknie będą się starzeć! A jaką masz wysokość pomieszczeń? Na zdjęciu całość wygląda proporcjonalnie. Mnie się to bardzo podoba, ale mam chyba za nisko na taki sufit - niestety poniżej 260, bo pomimo wcześniejszych uwag wylali chudziak za wysoko. Mam natomiast podciąg betonowy widoczny na suficie w 1/3 salonu i trochę myślę, czy by nie obudować go, aby udawał belkę, ale nie wiem, czy to się tak uda, aby nie wyglądało sztucznie - taki własnie "cudak" jak pisze JoShi, czyli ersatz i tandeta. Jaki planujesz wystrój wnętrz do tego sufitu - stylizowany czy na odwrót nowoczesny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 22.02.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 (edytowane) ... taki własnie "cudak" jak pisze JoShi, czyli ersatz i tandeta. to wlasnie te cudaki mysle , ze macie duzo klejonego drewna w domu , a nie tylko plastik itp. , np. meble , okna itd. Edytowane 22 Marca 2018 przez Redakcja usunięcie nieaktywnych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 22.02.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Najpierw zamontowano belki. Potem wiercono otwory i wkręcano śruby (po 1 na środku każdej belki). Czy to były śruby z kołkami rozporowymi, czy jakieś dyble? Potrafisz pokazać jakieś zdjęcie? Duże te śruby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 22.02.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 mysle , ze macie duzo klejonego drewna w domu , a nie tylko plastik itp. , np. meble , okna itd. Okna to okna i nie mają być stylizowane. Proszę Cię. Mam swoje zdanie i nie próbuj mnie przekonywać bo mnie to nie interesuje. Tobie się to podoba, mnie nie musi i basta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Kielce 22.02.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 belka z desek w cale nie musi wyglad ja imitacja , to wszystko zalezy jak się to wykona, do ontażu są zbędne jakieś wystawione haki z sufitu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 22.02.2008 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 ........ do ontażu są zbędne jakieś wystawione haki z sufitu . No a np. jak inaczej?? Ja kazalam zostawic takie haki (po 2 na belke) juz w trakcie zalewania stropu(terriva) i teraz mam problem:jak to sprytnie wmatowac,bo jak juz nabije na te haki,to trudno bedzie poprzesowac(jak w przypadku belek u Sloneczka) w scianie.No cos trzeba bedzie wymyslic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 22.02.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Otwory na haki podłużne, żeby mogły się przesuwać. Nie widzę inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts