Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

takie tam wierszyki

niktspecjalny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 140
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

selll to skromny człek

ma swój odpowiedni wiek

to co widzi i co czuje

rzadko ale proponuje

tak z znienacka bez pardonu

zawsze chce dołożyc komuś

cicho siedzi no i czeka

by zdołować se człowieka

to selimmie twa metoda

by sie szybko pozbyć wroga

czekasz w gawrze niczym zwierz

zbierasz laury bo tak chcesz.

Ekhm, nie uważacie, Szanowne Towarzystwo, że takie zbiorowe pastwienie się nad tą ofiarą NS-em, jest nieco żenujące? Normalnie jak banda kiboli :o

przynależność do "bardzo silnej grupy, której nie można podskakiwać" zobowiązuje ;)

a poważnie - jeśli ktoś sam się stale "wystawia", ma ciągłe problemy ze wszystkimi, nie potrafi przyjąć odmiennego zdania, nie mówiąc o choćby cieniu krytyki, pisze w takim stylu, że chyba tylko on sam jeden wie o co mu chodzi, na żarty reaguje alergicznie przedziwną eskalacją złości - to nie jest tylko ten wątek, choć i tutaj widać to doskonale - to niby dlaczego Forumowicze mają traktować obojętnie obelgi pod ich adresem ?

kto sieje wiatr, zbiera burzę

na własne życzenie, przecież nikt "nie łazi" za eNeSem, jest masa ciekawszych zajęć ;)

(...)

ponury,

Ja się świętym nie mienię bynajmniej, sam lubię czasem nawrzucać komuś z byle powodu. Uważam też, że ns jest w zasadzie sam sobie winien swojej reputacji. Osobiście, choć mu tego nie wyznałem :oops: , mam czasem wrażenie, że jest on książkowym przykładem playboya w riffle'ach a jego końske zaloty do kobiet mnie słabią, podobnie jak natrętna maniera frateryzowania się z przysłowiową bufetową z baru Krystynka :-?

Ale;

- zbiorowa szarża forumowiczów, z których część nakręciła się jak ratlerki ujadające zza pleców bulteriera (powiedzmy wiodących postaci forum) i wali z grubej rury i bez pardonu przypomina mi stuację, kiedy pobitego wroga polewa się smołą i posypuje pierzem. Honorowe to to nie jest, a i estetyczne też nie ;)

- jeśli ktoś nie jest w stanie ścierpieć ns niech nie czyta jego wpisów, nie odpowiada, nie komentuje... sorry, ale mimo jego palantowatej natury, nie on zaczął ta kłótnie. A jak kogoś korci nich mu wyśle prywatną wiadomość i wygarnie o co mu naprawdę chodzi. Tak sobie myślę, że jak ktoś ma śluz wyciekający z nosa, to należy mu dyskretnie dać to do zrozumienia, a jeśli nie kapuje to mu podać chusteczkę lub ostatecznie wyjść ;) A tu mamy do czynienia z sytuacją, że ktoś paluchem pokazuje na gościa i rechocząc wrzeszczy "O J A P I E R D O L Ę, A L E K O L O M A P O D K I C H A Ł Ą G I L E" ;)

Ekhm, nie uważacie, Szanowne Towarzystwo, że takie zbiorowe pastwienie się nad tą ofiarą NS-em, jest nieco żenujące? Normalnie jak banda kiboli :o

Nie pisz takich rzeczy inżynierze - bo mi sie zajady ze śmiechu porobią... 8)

selimm,

Wiem, że wypatrujesz rewanżu, jak kania dżdżu... Ale teraz mi się nie chce. Odpocznij ;)

KiZ to w koncu jak uważasz - ofiara czy ktoś o palantowatej naturze? :roll:

Uważam, że kara jest nieadekwatna do winy i ten swoisty domiar jest zbędny ;)

nie uzyskałam odpowiedzi na postawione pytanie... :roll:

osobiscie jestem raczej za ostrą reakcją - a nie karą. :roll:

Bo jeśli jest Kara to musiala być i Zbrodnia. 8)

KiZ - bywaj u nas częściej...(ja do pewnego momentu byłam w dobrych stosunkach z NS... 8) ale zmieniłam orientację i jestem już bleeeeeee 8) -na razie się trzymam- może jednak Ns mnie wyswata? 8) W kościele już dzwonią... 8) :lol:

Hej NS - ja tam lubie twoje wierszyki, sa cool. 8) 8) 8) Jak zaczynal sie rap w Nowym Jorze to Biala Elyta az sikala z pogardy - bo to czarne bezrobotne chlopaki w slumsach rymowali i tanczyli - no, tacy blokersi . Teraz blokersi maja wielomilionowe rezydencje a dzieciaki Bialej Elyty robia sie na strasznych raperow. 8) :D :lol: 8) :D :lol:

Jak stary Kennedy dorobil sie na nielegalnej wodce to ok, wielki biznesmen, jak lobby tych od broni pozwala kazdemu miec bron i dzieciaki sie zabijaja w szkolach to ok, jak facet ma tytuly, emeryture, dom za strzelanie do gornikowto ok, ale jak sobie ktos pare wierszykow strzeli i raper powie fuck to od razu nagonka i przesluchanie w Kongresie..... :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D

ponury,

Ja się świętym nie mienię bynajmniej, sam lubię czasem nawrzucać komuś z byle powodu.

i tu się różnimy, ja nie lubię nawet gdy jest powód

najczęściej macham ręką i odpuszczam, by nie marnować czasu na rzeczy tego czasu niewarte

zbiorowa szarża forumowiczów, z których część nakręciła się jak ratlerki ujadające zza pleców bulteriera (powiedzmy wiodących postaci forum) i wali z grubej rury i bez pardonu przypomina mi stuację, kiedy pobitego wroga polewa się smołą i posypuje pierzem. Honorowe to to nie jest, a i estetyczne też nie ;)

jasne... oczywiście w zestawieniu z honorowymi i estetycznymi [i etycznymi] zachowaniami eNeSa ;)

nie widzę tu żadnej szarży - po prostu kilka sprowokowanych osób odpowiedziało dosadnie, kilka dorzuciło swoje 5 groszy, i jak widać, większości wcale nie chce się dalej pisać, bo i po co ? i o czym ?

jeśli ktoś nie jest w stanie ścierpieć ns niech nie czyta jego wpisów, nie odpowiada, nie komentuje... sorry, ale mimo jego palantowatej natury, nie on zaczął ta kłótnie.

a ja właśnie twierdzę, że on; i nie zżyma się z nim ktokolwiek, ale osoby, którym mocno zalazł za skórę

a co od samego pojawiania się odpowiedzi - bez przesady, nie róbmy z eNeSa świętej krowy, której - w odróżnieniu od reszty - wszystko wolno, objętej jakąś niepojętą ochroną "zostaw, nie rusz, nie odpisuj" - bo niby dlaczego ?

A jak kogoś korci nich mu wyśle prywatną wiadomość i wygarnie o co mu naprawdę chodzi.

no nie wiem; ponoć priwy od eNeSa od dawna krążą po Forum jako świetne dowcipy ;)

Tak sobie myślę, że jak ktoś ma śluz wyciekający z nosa, to należy mu dyskretnie dać to do zrozumienia, a jeśli nie kapuje to mu podać chusteczkę lub ostatecznie wyjść ;) A tu mamy do czynienia z sytuacją, że ktoś paluchem pokazuje na gościa i rechocząc wrzeszczy "O J A P I E R D O L Ę, A L E K O L O M A P O D K I C H A Ł Ą G I L E" ;)

wymagasz od innych zachowań, których nie wymagasz od eNeSa; sorry, ale niech to będzie wybór każdego z osobna

tu wrócę jeszcze do dwóch rzeczy:

1. być może powinienem od razu przenieść watek do kącika poezji, bo tam jest miejsce na takie tematy; ale właśnie chciałem zastosować zasadę nieingerencji - skoro eNeS chce inaczej, niech tak będzie

2. rozpoczynający ciężką część awantury post joan zauważyłem szybko, jednak skasowanie go ubiegła odpowiedź eNeSa - minęło ledwie 20 minut

wtedy zawsze jest dylemat - nie da się skasować jednego postu, skoro są już do niego odniesienia, a z kolei kasacja czegokolwiek w całości skończy się gadaniem o cenzurze

- pozostały dwie alternatywy - zostawić eNeSowi zabawkę [właśnie w dziale, w którym wolno więcej niż w innych miejscach Forum] albo skasować temat w całości

Wierszokleci mają cięzkie życie z zasady - Ns - cierpiący, samotny, niezrozumiany, niedoceniony - prawdziwy poeta romantyczny...poete maudit - przeklety, geniusz niedoceniony przez ludzi, niszczyciel - zaprzeczenie wartości swej poezji... :lol: :lol: :lol:

jasne :wink:

Bo wszyscy "artyści"..."w oparach lepszych fajek, w oparach wódki"... publikując swoje dzieła powinni być przygotowani na poddanie jej ocenie...to chyba oczywiste...i przeciez potrzebne dla samego rozwoju...

swoją drogą - Ponury - mocno bym się zdziwiła gdybyś skasował (pzypominam: w Hyde Parku) CYTAT oddający mój stan ducha, rekację na radosną twórczośc Ns-a.... :roll: zresztą dla jasności :ja tu się na swój temat nie wypowiadałam - bo faktycznie - szkoda słów 8) :lol:

swoją drogą - Ponury - mocno bym się zdziwiła gdybyś skasował (pzypominam: w Hyde Parku) CYTAT oddający mój stan ducha, rekację na radosną twórczośc Ns-a.... :roll:

o to chodzi, że cały temat wtedy jeszcze nie był w Hyde Parku, tylko w dawnym dziale, z którego przeniosłem go tutaj chyba zbyt późno

w sumie nie wiem czy jednak nie powinienem skasować - w końcu łamie pkt 5b regulaminu :roll:

spokojnego dnia wszystkim ;)

swoją drogą - Ponury - mocno bym się zdziwiła gdybyś skasował (pzypominam: w Hyde Parku) CYTAT oddający mój stan ducha, rekację na radosną twórczośc Ns-a.... :roll:

o to chodzi, że wtedy jeszcze nie był w Hyde Parku, tylko w dawnym dziale

w sumie nie wiem czy jednak nie powinienem skasować - w końcu łamie pkt 5b regulaminu :roll:

poza spokojem życzę więcej obiektywizmu i konsekwencji 8) :lol:

tak, nuda to okropna rzecz

OK, w przyszłości będę zatem ściślej stosował Regulamin Forum nie zwracając uwagi na tzw. kontekst ogólny ;)

tak, nuda to okropna rzecz

OK, w przyszłości będę zatem ściślej stosował Regulamin Forum nie zwracając uwagi na tzw. kontekst ogólny ;)

jasne :wink: czyli i za dobitnie brzmiące cytaty obrazujące własną reakcję na żenadę (choć "nie obrażające dyskutantów i innych" ), jak i za nazwanie Kogoś konretnego głupim, krową, i sugerowanie że go pier.olić chce, i zaleca Mu w.lic się z mężem, i takie tam żenujące teksty odnoszące się wszak do konkretnych osób i uwłaczające w konkretny sposób... 8) trzymam za słowo 8)