Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam pytanie, czy można w tym samym czasie robic wewnątrz tynki (cementowo-wapienne) a na zewnątrz ocieplenie ( styropian 12 ) i elewację? Mój mąż właśnie wpadł na ten pomysł (trochę nam się spieszy) a ja mam wątpliwości...... :-?
https://forum.murator.pl/topic/96642-tynki-wewn%C4%99trne-i-zewn%C4%99trzne-w-tym-samym-czasie/

Mam pytanie, czy można w tym samym czasie robic wewnątrz tynki (cementowo-wapienne) a na zewnątrz ocieplenie ( styropian 12 ) i elewację? Mój mąż właśnie wpadł na ten pomysł (trochę nam się spieszy) a ja mam wątpliwości...... :-?

Jeśli pytanie było czy ta sama osoba może robić jednocześnie to jest to bardzo trudne :)

Innych przeciwskazań nie ma (ja ich nie widzę).

Jeśli pytanie było czy ta sama osoba może robić jednocześnie to jest to bardzo trudne :)

Innych przeciwskazań nie ma (ja ich nie widzę).

:D Oczywiście 2 ekipy, no to chyba zgodzę się z mężem.......... :oops:

brednie !!!

Tynki wewnętrzne wysychają przez wietrzenie , cześć wilgoci zapewne wciągnie ściana ale taka ilość nie jest straszna ,z deszczu więcej wpije do ściany , wtedy po ulewie też by trzabyło przerwać ocieplanie do czasu wyschnięcia sciany.

Nic sie nie stanie, często tak robimy , jednocześnie wew.tynki i zewnętrzna elewację, Jak narazie nikomu nic nie wyszło

A znajomym którzy zostali wypłaceni z powodu budowy autostrady i musieli w rok sie wyprowadzić pokazały się plamy grzyba na ścianie. Musieli skuwać tynk i robić na nowo. A żebyś widział co się robił jak zaczęli grzać piecem żeby wysuszyć ściany. Woda kapała z sufitu.Może mieli złą ekipę skoro ty twierdzisz że nic się nie dzieje a może mieli za szybkie tempo budowania.

Tia, jasne, że kapała. Z ciepłych ścian parowało, na zimnym suficie się skraplało.

To się wietrzy! Grzać to sobie można do us... A niby gdzie ta ogrzana woda miała sobie pójść? Przy dobrze wentylowanych pomieszczeniach żadnych problemów nie będzie, bo być nie może.

Oczywiście zgadzam się z wami. Wietrzyć.

Ale w pytaniu było że trochę im się spieszy.

Podałem przykład znajomych i wierz mi że wietrzyli i to bardzo. Poza tym to moja opinia że ja bym razem tynków nie robił po tym co zobaczyłem.[/b]