Olmiś 27.08.2003 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Mam pytanie, jak wykańczaliście ponad dachem kominy Schiedla?Tynk, płytki elewacyjne, zbrojona płyta i klinkier ? Muszę coś zrobić więc proszę o podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.08.2003 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Ja zrobiłem płytę i klinkier, a na wierzch płyta betonowa Schiedla i taki czop z blachy (nie wiem jak się to fachowo nazywa). Klinkier wygląda bardzo ładnie. Bałem się, że płytki mogą kiedyś odpaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 28.08.2003 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 Tynk, impregnat-grunt, "struktura", a na górę czapka betonowa własnej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość waldek 102 28.08.2003 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 czapa betonowa od Schidla, a na komin zwykły tynk mineralny pociagniety farbą z zewnetrzną. Stoi 2 lata i nic złego się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 29.08.2003 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Ja dalem plytki dachowe euronita w kolorze dachowki (braz tez euronit). Plytki mocowane na kolki rozporowe i ukladane w rodzaj luski. Trzyma sie bardzo dobrze, kolorystycznie zlewa sie z dachem i jest dosc oryginalne. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 31.08.2003 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2003 Cegły klinkierowej dać nie mogę, zostaje tynk lub płytki.A czy ktoś ma płytki klinkierowe? Czy nie będą odpadały po kilku zimach? Dave, płytki dachowe na kominie wyglądają fajnie (ma je sąsiad), czy tynkowałeś przedtem komin czy płytki bezpośrednio na Schiedel'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.08.2003 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2003 Ja obudowałem komin połówką klinkieru. Wygląda ładnie, nie ma ryzyka, że się odklei, a kominy nie są "za grube". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 01.09.2003 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 Plytki byly mocowane bezposrednio do Schiedla. Nie ma sensu tylkowac, zwlaszcza ze tasmy uszczelniajace typu Wakaflex lepiej lacza sie do chropowatej powierzchni bloczka niz do tynku. Wyglada to specyficznie - jednym sie podoba innym nie choc raczej odbior jest pozytywny. No i komin nie robi sie potwornie gruby jak w przypaku omurowania klinkierem. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DLPOAKS 18.01.2004 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 W MOIM PRZYPADKU OBMUROWAŁEM KOMINY CEGŁĄ KLINKIEROWĄ.EFEKT MOZNA ZOBACZYĆ: RONDO PLUS + WENTYLACYJNE 1RONDO PLUS + WENTYLACYJNE 2AVANT + WENTYLACYJNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 19.01.2004 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Ja mam obmurowany klinkierówką (prakt. tylko czesc nad dachem)- rzeczywiscie wygląda dość masywnie, ale IMHO calkiem ladnie. hej - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete 19.01.2004 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Cegły klinkierowej dać nie mogę, zostaje tynk lub płytki. A czy ktoś ma płytki klinkierowe? Czy nie będą odpadały po kilku zimach? Ja wykończyłem w 2003 płytkami klinkierowymi z Przysuchy. Najpierw zagruntowałem komin klejem do gresu i klinkieru z wyrównaniem nierówności a na to już normalnie klejone płytki klinkierowe. " Czapka" wykonana wcześniej z betonu, rónież oklejona płytkami klnkieowymi. Górna powierzchnia zabezpieczona p/wilgociowo abizolem. Wygląda bardzo ładnie, nuie zauważyłem aby płytki chciały odpadać. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szpulka 19.01.2004 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Ja obmurowałam połówkowym klinkierem od stropu. Nie jest przesadnie gruby. od fundamentu szedł sam dymowy w ścianie (oddylatowany), a od szczytu ściany zostawili otwór na wentylację i od stropu jest pociągnięta obmurówka schiedla i jednocześnie murowany kanał wentylacyjny. Wygląda zgrabnie i ma się na czym oprzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts