wisnia 20.02.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Zapraszam wszystkich szafirkowców i innych budowniczych na konstruktywne przemyślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonzobudy 29.02.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 milo mi dodac pierwszy komentarz. sam szukalem budowniczych "domu w szafirkach" ii sie nie doczekalem za duzo odpowiedzi (pozdrawiam pana jarka), zdjec itd. tak czy siak NIECH SIE MURY PNA DO GORY!!!!! Ja zamierzam fundamenty powierzyc firmie, reszta razem w rodzinie zostanie a gdzie reszta szafirkowcow??!! pozdro bonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna555 10.03.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witam serdecznie.Niedługo zaczynamy z mężem budowę szafirków.Nasza budowa będzie zgodnie z projektem no może z małymi wyjątkami.Mam nadzieję że nasze grono się powiększy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna555 14.03.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 W górę i jeszcze raz w górę.Gratulacje.Wisnia mam pytanie czy wszystko będziesz murował na zaprawę czy od gazobetonów już na klej.Jeśli tak to na jaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisnia 14.03.2008 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Witam wszystkich, ciesze się że są w końcu na muratorze szafirkowcy.Ściany będę budował z pustaków ceramicznych a nie z bloczków gazobetonowych. Wybór padł przedewszystkim ze wzgledu na cenę . Pustali wyszły taniej za m2 ściany niż gazobeton. Murować będziemy na zaprawę ponieważ takie kupiliśmy pustaki (coś jak poroton). Pustaki na zaprawę klejoną muszą być szlifowane i do tego dostaje się orginalny klej. Myslę że przy zakupie gazobetonu też otrzymuje się klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madison22 19.03.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Codziennie sledzę twoje potyczki na placu budowy, głowa do góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madison22 20.03.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Mam pytanie dotyczące garażu, czy ten dostawiany jest takiej samej szerokości jak ten w projekcie? i czy ten co robisz pokój na parterze zamiast garażu jest takiej wielkości jak przewidziano w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisnia 22.03.2008 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 madison22 Mam pytanie dotyczące garażu, czy ten dostawiany jest takiej samej szerokości jak ten w projekcie? i czy ten co robisz pokój na parterze zamiast garażu jest takiej wielkości jak przewidziano w projekcie? Dobudowany garaż jest o wymiarach zewnętrznych - szer.4m, dł.6m, strop jest typu lekkiego, więc poddasze nad nim służyć będzie wyłącznie jako schowek. Natomiast pokój , który powstaje zamiast garażu jest o wymiarach dł. 5,25 (tj. siega od frontu do komina) a szer. zgodna jest z projektem. Tym samym powiększylismy kotłownie, przesuwając ściankę tak, że komin znajduje się w niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 24.03.2008 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Witaj !Ja niestety nie "szafirkowa",ale od czasu do czasu "lukam" u Ciebie.Ujęły mnie życzenia świąteczne, więc się ujawniam. Życzę szybkich postępów na budowie i jak najmniej stresów.Pozdrawiamaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 03.04.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Twoja zabawa z piaskiem i nam zaczyna być bliska, ale jeszcze na wcześniejszym etapie, bo właśnie okazało się, że mamy sporo do nadsypania... Możesz napisać po ile kupujesz piasek?pozdrawiamaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisnia 05.04.2008 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Witam ponownie.Wsypałem do fundamentów ok. 220 ton piasku żwirowego po 170 zł za 15 ton. W moim okręgu ponoć najtaniej no chyba, że trafułby sie jakis piach z wykopany na innej budowie. Ale ja nie mniałem takiego szczęścia. Na szczęście zasypywanie mamy już za sobą.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 06.04.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Gratulacje !!! Zwłaszcza dla Żony ! Należy Wam się "wolna" niedziela pozdrawiam aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 18.04.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Dzień dobry, mam pytanie jak Pan wstawia zdjecia do forum ja męczyłam się godzinę i niepotrafię...... Gratuluje budowy, ja dzisiaj też zaczełam fundamenty pod swój domek w szafirkach. Z góry dziękuje za odpowedź..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 18.04.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Pilnie śledze postep w budowe. Wnoszenie pustaków to jeszcze nic, ja przedwczoraj wylewałam pierwszą warstwę betonu na zbrojenie, samochód zakopał się na samym początku wjazdu i wylądowłao 6m3 betonu przed działką na folii, 4 ludzi zwoziło to przez 5 godzin i wlewało do fundamentów. Porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisnia 23.04.2008 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Dzień dobry, mam pytanie jak Pan wstawia zdjecia do forum ja męczyłam się godzinę i niepotrafię...... Gratuluje budowy, ja dzisiaj też zaczełam fundamenty pod swój domek w szafirkach. Z góry dziękuje za odpowedź..... Myslę, że jesteście bardo blisko z tymi zdjęciami. Jeśli jestescie na stronie fotosika i macie zdjęcie, które chcecie wkleić. Kliknijcie na niego lewym klawiszem myszki. Zdjęcie wtedy otworzy się w nowym oknie (powiększy się) i wtedy prawym klawiszem myszki nacisnijcie na niego i wyswietli się tabela opisowa i na jej samym dole są właściwości obrazka. Trzeba na nie kliknąć i dopiero wtedy pojawi się adres obrazka, który należy wkleić pomiędzy a Oto przykład: http://images29.fotosik.pl/201/d27522df176ae284med.jpg POWODZENIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisnia 23.04.2008 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Pilnie śledze postep w budowe. Wnoszenie pustaków to jeszcze nic, ja przedwczoraj wylewałam pierwszą warstwę betonu na zbrojenie, samochód zakopał się na samym początku wjazdu i wylądowłao 6m3 betonu przed działką na folii, 4 ludzi zwoziło to przez 5 godzin i wlewało do fundamentów. Porażka I tak czasami bywa, pomimo to nie zrażajcie się. Po wykonaniu fundamentów ze mnie powietrze uszło i moje niepowodzenia (małe i te duże) przyjmuje spokojnie. Życzę Wam samych dobrych zdarzeń na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 28.04.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 U nas też niestety niecały strop przyjechał w piątek. Dzisiaj znowu czekamy, ale tempo prac mamy podobne aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 10.05.2008 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Budowę mamy swoją, ale tej MAJÓWKI trochę Wam zazdroszczę... aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 26.05.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 My też niestety stoimy w miejscu, wprawdzie strop już mamy , ale dalsze prace się opóźniają. Górale przyjadą podobno 2 czerwca...Budowa uczy nas cierpliwości.Czy macie zamiar już w sierpniu zamieszkać u siebie, czy też macie jakieś wyjście awaryjne po sprzedaży mieszkania?Pozdrawiamaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna555 11.06.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Super.U mnie powoli układamy strop ale już niedługodobrniemy do zalewania.Mam pytanie ile poszło Ci betonu na strop?Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts