jamaju 31.01.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Witam! Przeglądałem dzisiaj twój dziennik. Gratuluję świetnej roboty. Pewnie zajrzę nieraz podpatrzeć to i owo Mam pytanie odnośnie wentylacji... Z jakich rur ją robiliście, jaką mają średnicę i jak jest średnica kominków wentylacyjnych? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisnia 04.02.2009 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witam serdecznie.Mam pytanie.Kupiliście parapety zewnętrzne "złoty dąb".Czy są to parapety stalowe czy z innego materiału i jakiej firmy? witaj. parapety zewnetrzne sa stalowe oklejone okleiną drewnopodobna w kolorze "złoty dąb". Firma jest z wrozławia, gdzieś w okolicy partynic , jak zależy Ci bardzo to odszukam nazwy i dokładnego adresu, kosztu też na tą chwile niepamiętam, ale zbyt drogo niebyło, czas realizacji też był stosunkowo krótki Moim skromnym zdaniem bardzo pasują do okien a cenowo w stosunku do jakiś z kamienia to tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisnia 04.02.2009 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witam! Przeglądałem dzisiaj twój dziennik. Gratuluję świetnej roboty. Pewnie zajrzę nieraz podpatrzeć to i owo Mam pytanie odnośnie wentylacji... Z jakich rur ją robiliście, jaką mają średnicę i jak jest średnica kominków wentylacyjnych? Pozdrawiam! witaj. wpadaj kiedy sobie życzysz obejżeć mój dzienniczek. Teraz zaczynają się dopiero dziać rzeczy miłe dla oka. Ale do rzeczy. Główne ciągi wentylacyjne przy kominach mamy w salonie i kotłowni. I są to standardowe kanały wentylacyjne. Kominy sa z gotowych elementów skłądających sie z części spalinowej + część wentylacyjna. Natomiast wentylacja w kuchni jest wykonana z rur ze stali nierdzewnej fi150. Zgodnie z projektem i wymogami kominiarskimi. W kuchni jest ciąg grawitacyjny a drugi jest wymuszony przez okap nad płytą grzewczą. Kolejny ciąg wentylacyjny jest w małej łazience na parterze, równiez z rury fi 150 natomiast wentylacja łazienki na poddaszu jest praktycznie podłączona do kominka wentylacyjnego robena. Wszystkie te ciągi są na dachu zakończone kominkiem wentylacyjnym robena. Słyszałem o nich że są słabe w swojej wydajności ale dopuszczone do produkcji i sprzedaży więc cosik muszą działać. Na poddaszu każde z okien dachowych jest wyposażone w kanalik wentylacyjny, poza ich możliwością rozszczelnienia. Jeśli gdzieś wystąpią problemy z wentylacją będziemy montować w oknach specjalne kanaliki. Widziałem takie u mojego ojca. Działa bez zarzutu ma takie cosik w kuchni i bez problemu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madison22 05.02.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Wisnia, kuchnia prezentuje sie świetnie,bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna555 05.02.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Dzięki za odpowiedz.Będe wdzięczna za adres tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luk_19 11.02.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Witam bardzo ładna kuchnia. Mam parę pytań:1. Z czego są fronty szafek?2. Jaki system został zamontowany w szufladach, szafkach górnych, szafce narożnej i szafce pod zlewem?3. Czy mógł by Pan przesłać mi lub wystawić zdjęcia otwartych szafek?4. I ostatnie pytanie jeśli można wiedzieć ile kosztowała kuchnia bez sprzętu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 16.02.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 swietny domek, super postepy.bede zagladac czesciej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisnia 17.02.2009 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Dzięki za odpowiedz.Będe wdzięczna za adres tej firmy. witaj, oto adres, MIROLA UL. MIKOŁOWSKA 129 43-180 ORZESZE TEL. 032/2215500 tam udostępnią adres do wrocławia. Poprostu taki mam na fakturce a do wrocka nie pamiętam. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madison22 13.03.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Kamien z serca, bo myslalam ze juz nie zobacze szafirkowego domku,ale jak tak to czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madison22 16.03.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Poczekalam i bylo warto,lada dzien bedziecie mieszkac-super,bardzo ladnie i gustownie urzadzona sypialnia. Pochwal sie jeszcze salonem no i kominkiem-bo jestem bardzo ciekawa jak wyszedl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 02.04.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 [ wpis z dziennika budowy] witam!piekna jest ta wasza iskiereczka.tez chcemy budowac ikierke.czy moglbys prosze napisac ile do tej pory wydales i ile jeszcze musisz wydac aby wszystko zapiac na ostatni guzik bede bardzo wdzieczna za odpowiedz [email protected] pozdrawiam i zycze powodzenia http://forum.muratordom.pl/uzytkownik88854.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i grzegorz 30.04.2009 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Piękne wnętrza!!. Wszystko tak dopasowane! Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 30.04.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Bardzo ladny domek ! Kuchni fajna, a mala lazienka przesliczna! Mam pytanie o czerwony okragly dywanik w malej lazience, gdzie go kupilas? ja mam taki ale z ikei i jest cienki, a Twoj bardzo gruby i puszysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonzobudy 25.06.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 witammoglbys mi napisac ile kosztowaly cie schody, material plus robocizna. bardzo ladne, co to za drewno, jaki lakier?dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 03.07.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 [wpis przeniesiony z dziennika budowy] Witam, nazywam się Dariusz Wróblewski. Robię remont łazienki. Przeglądałem różne strony internetowe i znalazłem stronę, na której Pan umieścił informacje o budowie swojej łazienki. Szczerze mówiąc miałem obiekcje czy wybrać właśnie płytki BALI BEIGE, ale po przeczytaniu Pana opinii i obejrzeniu zdjęć efekt jest niesamowity i bardzo mi się podoba. Dlatego też ostatecznie wybrałem te płytki. I jeśli mogę prosić o parę rad dotyczących kładzenia tych płytek Pana - który już ma to za sobą. Na opakowaniach płytek wyczytałem, że należy je pionowo trzymać w wodzie przez około godzinę, aby pozbyć się białego proszku, a następnie wysuszyć je maksymalnie. I stąd moje pytania: 1. W jaki sposób kładł Pan płytki - czy moczył je Pan, osuszał tak jak jest w instrukcji? 2. Jakiej zaprawy czy kleju Pan używał? 3. Jakiej fugi Pan używał do płytek? I jakiej do płytek pod prysznicem? 4. Jak płytki sprawdzają się w eksploatacji i utrzymaniu czystości? Czy ma Pan również inne spostrzeżenia i rady dotyczące tego tematu? Dziękuję za ewentualną odpowiedź. Pozdrawiam. Darek. http://forum.muratordom.pl/uzytkownik96359.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts