Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szafirkowa budowa-komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie.Mam pytanie.Kupiliście parapety zewnętrzne "złoty dąb".Czy są to parapety stalowe czy z innego materiału i jakiej firmy?

witaj.

parapety zewnetrzne sa stalowe oklejone okleiną drewnopodobna w kolorze "złoty dąb". Firma jest z wrozławia, gdzieś w okolicy partynic , jak zależy Ci bardzo to odszukam nazwy i dokładnego adresu, kosztu też na tą chwile niepamiętam, ale zbyt drogo niebyło, czas realizacji też był stosunkowo krótki

Moim skromnym zdaniem bardzo pasują do okien a cenowo w stosunku do jakiś z kamienia to tanio

Witam! Przeglądałem dzisiaj twój dziennik. Gratuluję świetnej roboty. Pewnie zajrzę nieraz podpatrzeć to i owo :)

Mam pytanie odnośnie wentylacji... Z jakich rur ją robiliście, jaką mają średnicę i jak jest średnica kominków wentylacyjnych?

Pozdrawiam!

witaj.

wpadaj kiedy sobie życzysz obejżeć mój dzienniczek. Teraz zaczynają się dopiero dziać rzeczy miłe dla oka.

Ale do rzeczy.

Główne ciągi wentylacyjne przy kominach mamy w salonie i kotłowni. I są to standardowe kanały wentylacyjne. Kominy sa z gotowych elementów skłądających sie z części spalinowej + część wentylacyjna. Natomiast wentylacja w kuchni jest wykonana z rur ze stali nierdzewnej fi150. Zgodnie z projektem i wymogami kominiarskimi. W kuchni jest ciąg grawitacyjny a drugi jest wymuszony przez okap nad płytą grzewczą. Kolejny ciąg wentylacyjny jest w małej łazience na parterze, równiez z rury fi 150 natomiast wentylacja łazienki na poddaszu jest praktycznie podłączona do kominka wentylacyjnego robena. Wszystkie te ciągi są na dachu zakończone kominkiem wentylacyjnym robena. Słyszałem o nich że są słabe w swojej wydajności ale dopuszczone do produkcji i sprzedaży więc cosik muszą działać. Na poddaszu każde z okien dachowych jest wyposażone w kanalik wentylacyjny, poza ich możliwością rozszczelnienia. Jeśli gdzieś wystąpią problemy z wentylacją będziemy montować w oknach specjalne kanaliki. Widziałem takie u mojego ojca. Działa bez zarzutu ma takie cosik w kuchni i bez problemu.

pozdrawiam

Witam bardzo ładna kuchnia. Mam parę pytań:

1. Z czego są fronty szafek?

2. Jaki system został zamontowany w szufladach, szafkach górnych, szafce narożnej i szafce pod zlewem?

3. Czy mógł by Pan przesłać mi lub wystawić zdjęcia otwartych szafek?

4. I ostatnie pytanie jeśli można wiedzieć ile kosztowała kuchnia bez sprzętu?

Pozdrawiam

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...

[ wpis z dziennika budowy]

witam!piekna jest ta wasza iskiereczka.tez chcemy budowac ikierke.czy moglbys prosze napisac ile do tej pory wydales i ile jeszcze musisz wydac aby wszystko zapiac na ostatni guzik bede bardzo wdzieczna za odpowiedz [email protected] pozdrawiam i zycze powodzenia

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik88854.htm

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...

[wpis przeniesiony z dziennika budowy]

Witam, nazywam się Dariusz Wróblewski.

Robię remont łazienki.

Przeglądałem różne strony internetowe i znalazłem stronę, na której

Pan umieścił informacje o budowie swojej łazienki.

Szczerze mówiąc miałem obiekcje czy wybrać właśnie płytki BALI BEIGE,

ale po przeczytaniu Pana opinii i obejrzeniu zdjęć efekt jest niesamowity

i bardzo mi się podoba. Dlatego też ostatecznie wybrałem te płytki.

I jeśli mogę prosić o parę rad dotyczących kładzenia tych płytek Pana

- który już ma to za sobą.

Na opakowaniach płytek wyczytałem, że należy je pionowo trzymać w

wodzie przez około godzinę, aby pozbyć się białego proszku, a następnie

wysuszyć je maksymalnie. I stąd moje pytania:

1. W jaki sposób kładł Pan płytki - czy moczył je Pan, osuszał tak jak

jest w instrukcji?

2. Jakiej zaprawy czy kleju Pan używał?

3. Jakiej fugi Pan używał do płytek? I jakiej do płytek pod prysznicem?

4. Jak płytki sprawdzają się w eksploatacji i utrzymaniu czystości?

Czy ma Pan również inne spostrzeżenia i rady dotyczące tego tematu?

Dziękuję za ewentualną odpowiedź.

Pozdrawiam.

Darek.

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik96359.htm