Gość pajar 27.08.2003 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 w 1997 roku podzieliłem swoją działkę na mniejsze i wytyczyłem do nich dojazd (drogę , która powstała z części mojej działki). w decyzji zatwierdzenia podziału napisano, że droga przechodzi na własność gminy. czy jest to zgodne z prawem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.09.2003 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2003 Zgodne z prawem.Za przejęte przy podziale grunty należy się odszkodowanie ale za wzrost, po podziale, wartości gruntówmoże być naliczona renta planistyczna. a w ogóle to powinieneś się cieszyć z tego przejęcia. Odpada ci budowa drogi i jej utrzymanie. Też bym tak chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.09.2003 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2003 Zgodne z prawem.Za przejęte przy podziale grunty należy się odszkodowanie ale za wzrost, po podziale, wartości gruntów może być naliczona renta planistyczna. A w ogóle to powinieneś się cieszyć z tego przejęcia. Odpada Ci budowa drogi i jej utrzymanie. Też bym tak chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts