kret.las 21.02.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Witam! ostatni zacząłem krążyć po forum i próbowałem wyszukać ludzi z mojego terenu. lista użytkowników to ponad 1000 stron. a brakuje możliwości wyszukiwania po "skąd",.... może ja tego nie widze a istnieje taka możliwość. pozdrawiam "informatyków" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 21.02.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Wyszukiwarką to raczej nie, spróbuj dział "O Was" "Grupy Budujące" - tam zawęzisz sobie obszar poszukiwań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 21.02.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 próbowałem wyszukać ludzi z mojego terenu. lista użytkowników to ponad 1000 stron. a brakuje możliwości wyszukiwania po "skąd",.... może ja tego nie widze a istnieje taka możliwość użytkowników można wyszukiwać wg różnych kryteriów po wejściu w link "Użytkownicy" z rozwijalnego menu trzeba wybrać kryterium "Skąd" http://images24.fotosik.pl/163/3e23f0b9d2294b21.jpg i w zależności od nazwy miejscowości ustawić porządek - rosnąco lub malejąco wyszukiwanie w dużej ilość stron: na dole trzeba kliknąć dowolną inną niż pierwsza strone wyników w przypadku strony drugiej z porządkiem malejącym adres jest następujący: http://forum.muratordom.pl/memberlist.php?mode=location&order=DESC&start=60 zmieniając liczbę na końcu adresu na wielokrotność 60-ciu, metodą prób i błędów dochodzi się do odpowiednich wyników można też za pomocą wyszukiwarki szukać postów z wymienioną nazwą miejscowości, wpisując w tym przypadku Sierak* i zaznaczając w opcjach "Pokaż wyniki jako: Posty" oraz "Pokaż pierwsze" - Wszystkie dostępne w przypadku zbyt wielu wyników można, jak słusznie zauważył Cpt_Q, ograniczyć szukanie do konkretnego działu, np. "Grupy Budujące" lub kategorii - "O Was" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kret.las 22.02.2008 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 "w zależności od nazwy miejscowości ustawić porządek - rosnąco lub malejąco" ale to nie jest ergonomiczne rozwiązanie. a wystarczyło by okno funkcji szukaj na stronie dotyczącej użytkowników z możliwością wyszukiwania w konkretnych kolumnach.... ja tylko tak zaznaczyłem ze taka funkcjonalność by się przydała... podobno jesteście otwarci na nowe pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 22.02.2008 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 ja tylko tak zaznaczyłem ze taka funkcjonalność by się przydała... podobno jesteście otwarci na nowe pomysły wiele różnych funkcjonalności by się przydało zależy to jednak od właścicieli Forum oraz informatyków, nie od moderatorów, nie związanych ani z redakcją Muratora, ani z portalem Muratordom dość szczegółowe wyjaśnienie, czemu wielu funkcjonalności nie ma, jest w tym wątku http://forum.muratordom.pl/wszystko-co-chcecie-wiedziec-o-dzialaniu-naszego-forum,t90362.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts