rzygacz 28.08.2003 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 Jak lepiej Szanowni Budowniczowie ? Jak Wy macie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcek15 28.08.2003 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 Jak dobre rynny to tylko metalowe Ja mam takie i jestem bardzo zadowolony, nawet duze ilosci sniegu podczas ostatniej zimy nie byly w stanie nic ruszyc. Natomiast wielu moich sasiadow ktorzy mieli plastikowe musieli troche reperowac i wymieniac. Te metalowe uwczesne to nie to dziadostwo sprzed kilku lat - teraz naprawde robia solidne. Podobno plastik bardzo zmienia kolor pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzygacz 28.08.2003 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 Czy poza ceną (metalowe są droższe) jest jakiś argument przeciwko rynnom metalowym ? Obawiam się np. zmniejszonej trwałości ze względu na narażenie na ogniska korozji (ta uwaga nie dotyczy z koli rynien plastikowych).Plastik jest synonimem badziewia, chciałbym mieć rynny metalowe ale jesli posiadają one jakies wady to chciałbym je poznać aby potem nie byc rozczarowanym.Dziękuje Marckowi za opinię i ciekaw jestem innych glosów w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 28.08.2003 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 temat byl juz wielokrotnie omawiany, bodajże dwie strony dalej jest wątek o rynnach marley. Wrzuć haslo rynny do wyszukiwarki i od razu bedziesz mial kilkanaście opinii na ten temat a nie tylko jedną. Tak swoją drogą to motto stawiających pierwsze kroki na forum masz pod swoim nickiem ...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterek 28.08.2003 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 dobrzykowice dobrze radzi, znajdz wyszukiwarka temat bedziesz mial odpowiedz. ja tam tez sie wypowiadalem, ale jesli pojdziesz na latwizne to prosze bardzo: kolega ma hurtownie, wiec mialem przeglad przez prawie wszystko czym rynek dysponuje - on powiedział krotko: lindab. nie jest moze najtanszy, ale naprawde dobry. on sie tez buduje i moim zdaniem nie ma lepszego swiadectwa nad to co bierze sobie czlowiek z branzy. tyle. aha, jeszcze zaleta jest taka, ze jak bedziesz robil obrobki, to kupisz kolorystycznie taka sama blache na nie, musisz miec sprytnego dekarza, ktory ci to powygina. wazne jest aby wszystko bylo ciete rcznie, bron boze katowka!!!!!!!!! stracisz gwarancje. u mnie sa po pierwszej zimie i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_VV 28.08.2003 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 ja mam rynny metalowe Planija, jestem z nich zadowolony, wszystkie połączenia są szczelne, nawet te które 'na oko' nie powinny być bez użycia silikonu a ulewnych deszczy było sporo przez 3 lata... Moim zdaniem wadą ich jest jedynie wyższa cena. Fachowcy jak mi je zakładali to narzekali że 'ciężko się to przecina' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 29.08.2003 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 a kto ma rynny Rautaruukki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 29.08.2003 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 też mam planji - podstawowa zaleta rynien stalowych / wg mnie / - mozna je uziemić razem z blachą - chyba nikomu nie podobają się wszelkiego rodzaju zwody na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 29.08.2003 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 A nie dzwonia wam te rynny w czasie deszczu ? Ja m.in. z tego powodu zamocowalem plastikowe i dzieki temu o budzy w nocy dowiaduje sie dopiero nad ranem D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlawekZ 29.08.2003 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 A co sądzicie o rynnach aluminiowych-gzymsowych robionych przez firme na budowie z jednego odcinka blachy dany element Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ks 29.10.2003 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 a ja wczoraj zakupiłem rynny cynkowo-tytanowe, nie trzeba ich konserwować, trwałość 60 lat i wiecej. Cenowo wyszło mnie dokładnie tak samo jakbym brał Marleya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.10.2003 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 A ja właśnie zamówiłam Plannję, bo mają ceglasty kolor i są naprawdę ładne. Różnica do plastikowych niosła 146,-zł. Więc gdzie ta drożyzna???!!! A plastikowe to tylko brązowe i brązowe....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Profesor 29.10.2003 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 a kto ma rynny Rautaruukki? Ja mam (kupione ale jeszcze nie zamontowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 29.10.2003 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 a ja wczoraj zakupiłem rynny cynkowo-tytanowe, nie trzeba ich konserwować, trwałość 60 lat i wiecej. Cenowo wyszło mnie dokładnie tak samo jakbym brał Marleya czyli ile? za mb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 29.10.2003 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 a kto ma rynny Rautaruukki? Ja mam (kupione ale jeszcze nie zamontowane mozna wiedziec za ile je dostales? ja za 60m rynny z "osprzetem" mam zaplacic 2200PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xpres 29.10.2003 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Witam przez ponad dwadziescia lat mieszkalem w domu gdzie byly rynny metalowe i zawsze slyszalem to stukanie wody w rynnie. Stanowczo odradzam, teraz mam plastiki dobrej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerzyB 29.10.2003 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Właśnie kupiłem rynny Plannja, 88mb, 125mm, 4 spusty Koszt całkowity z dowozem: 2800zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Profesor 30.10.2003 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 a kto ma rynny Rautaruukki? Ja mam (kupione ale jeszcze nie zamontowane mozna wiedziec za ile je dostales? ja za 60m rynny z "osprzetem" mam zaplacic 2200PLN Pewnie, że można: 1700zł za 30mb rynny + 30mb rur spustowych + osprzęt. Kupowałem na początku września u producenta w Żyrardowie. Cosik dużo Tobie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola z sulejowka 30.10.2003 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Ja kupiłam rynny takie jak blachę na dach, tzn. grafitowy Lindab. Uważam, że stalowe są solidniejsze, jeśli plastik, to jakiś z najwyższej pólki - ale wtedy pewnie cena będzie porównywalna do plastikowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 30.10.2003 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 sergioja mam zaplacic 2200 za 60m rynny, 3 spusty (15m) i osprzet. wydaje mi sie ze to korzystnie ... moze urwe z tego jeszcze 10% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts