Profesor 30.10.2003 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 sergio ja mam zaplacic 2200 za 60m rynny, 3 spusty (15m) i osprzet. wydaje mi sie ze to korzystnie ... moze urwe z tego jeszcze 10% zrobiłem uproszczenie w obliczeniach i wyszło ze: u Ciebie 1mb = 2200/75 = 29,30zł u mnie 1mb = 1700/60 = 28,30zł czyli, że koszt jest zbliżony. Wprawdzie rura spustowa jest droższa od rynny półokrągłej (ja mam tej pierwszej więcej niż Ty a drugiej mniej - Ty masz pewnie dom parterowy a ja z poddaszem) więc powinineś mieć całość taniej i jak urwiesz te 10% jak planujesz to tak będzie. Powodzenia w targach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 30.10.2003 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Ja mam Plastmo brązowe. Są ładne, bo na tle dachu wcale ich nie widać, ale po ostatnich przymrozkach na krawędzi dachu jedna pękła. Pan dekarz bardzo się zdziwił, że tak postąpiła i sam nie wie, dlaczego. Na moje pytania - a może to po prostu badziewie, mocno się obruszył. Chyba dałam się wpuścić, niestety. Ciekawe, ile razy jeszcze pan dekarz odwiedzi mnie tej zimy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 02.11.2003 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2003 Witam przez ponad dwadziescia lat mieszkalem w domu gdzie byly rynny metalowe i zawsze slyszalem to stukanie wody w rynnie. Stanowczo odradzam, teraz mam plastiki dobrej firmy Ja mam metalową rurę spustową 0,5m od okna sypialni nic nie słychać prędzej słychać podcinający deszcz po szybie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcioizi 02.11.2003 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2003 hmmam rynny stare metalowe i nowe plastykowe i okazalo sie ze plastykowe maja rok i ...... popekaly mi narozniki wiec chyba metal jest nie do zdarcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McŁoś 02.11.2003 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2003 hm mam rynny stare metalowe i nowe plastykowe i okazalo sie ze plastykowe maja rok i ...... popekaly mi narozniki wiec chyba metal jest nie do zdarcia A jakiej firmy były...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 02.11.2003 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2003 a ja wczoraj zakupiłem rynny cynkowo-tytanowe, nie trzeba ich konserwować, trwałość 60 lat i wiecej. Cenowo wyszło mnie dokładnie tak samo jakbym brał Marleya Ja też mam takie, ale trwałość bez konserwacji to ok 80 lat (wystarczy, hi hi). Cena niewiele wyższa niż za Planniję (dach dwuspadowy). Ładnie wyglądają Więcej nie mogę o nich powiedzieć, bo... są w trakcie zakładania A zakładam takie, ponieważ mój wykonawca odmówił udzielenia gwarancji na swoją robotę przy zakładaniu plastików... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Marcin T 03.11.2003 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Ja kupuję rynny Rautaruukki, a zamiast rur - łańcuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.11.2003 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Mr Marcin zanim zastosujesz to rozwiązanie radzę poczytaj wątki, już było omawiane na Forum takie rozwiązanie, może to Cię bardzej utwierdzi w podjętej decyzji, a może pomoże podjąć inną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts