Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przygoda z budową -Gliwice i okolice

kwiutek

Recommended Posts

Pompy ciepła przekształcają energię słoneczną zgromadzoną w ziemi, w wodzie lub w podłożu skalnym w ciepło do ogrzania domu. Trudno to pokrótce opisać, wpisz sobie do wyszukiwarki, tam znajdziesz szczegóły.

Według mnie jest to inwestycja warta zachodu, szczególnie ze względu na idące w górę ceny innych źródeł ciepła jak i ze względu na ekologię.

Jest to kosztowne, ale mam nadzieję, że się zwróci...

• Odpowiedzi 118
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

my potrzebujemy zwykłe warunki pod budowę na naszej działce stoi już dom stary przedwojenny a warunki geologiczne potrzebne nam są do zbrojeń fundamentowych my mamy wpływy dwóch kopalni sośnica-makoszowy i knurowa ale wczoraj pani mnie pocieszyła że to nie trwa tak długo jak myślałam i pod koniec kwietnia warunki powinny być gotowe :p a więc może uda się wcześniej zacząć :wink:

Super!!!To szykujcie się żeby szybciej zaczynać!!!!!!!!!! :lol: :lol:

to co piszesz o tych pompach cieplnych to bardzo ciekawe dzięki za wyjaśnienia reszte doczytam w necie ale już wiem mniejwięcej o co chodzi a co do budowy to tak znowu wszystko spada na moją głowę bo mąż całymi dniami w pracy :wink: ale my kobiety budujące ..................damy przecież rade ze wszystkim 8)

tak ja czytałam o materiałach budowlanych i zastanawiamy się czy budować dom z ytonga i silki jak w projekcie oryginalnym czy zmienić technologię budowy na porotcherm lub inny materiał jeszcze sami nie jesteśmy zdecydowani ale bardziej skłaniam się ku ceramice a wy macie już wybraną technologię??

Ja się nie boję jestem życiową optymistką i gdyby nie ja to skończyło by się tylko na pomyśle albo na rozmowach o budowie bo mąż też mówi że cholernie boi się zacząć budować :( "ajak pójdzie coś nie tak różne rzeczy się zdarzają" ale nie możemy dalej tak mieszkać na kupie z teściową w dwuch pokojach i małym dzieckiem każde z nas ma swoje potrzeby i to mnie mobilizuje najbardziej jeśli mam jakieś wątpliwości, i mój optynizm zaczyna działać BĘDZIE DOBRZE......GŁOWA DO GÓRY JUTRO BĘDZIE LEPSZY DZIEŃ :p KEEP SMAILING