Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za wybranie ziemi z wnetrza budynku?

popcarol

Recommended Posts

Pod Lodzia, mam do wybrania 24 cm (piasek + ziemia, zadnych kamieni itp) z domu, powierzchnia zabudowy 120 m2.

Ile moze to kosztowac? Jeden pan zawolal 10 zl za godzine - dla mnie nie do przyjecia, moze tam siedziec pol roku, bo nie ma go kto pilnowac...

Drugi zawolal 900 zl za calosc...

masakra. POMOCY!!! Macie jakies namiary???

Pod Lodzia, mam do wybrania 24 cm (piasek + ziemia, zadnych kamieni itp) z domu, powierzchnia zabudowy 120 m2.

Ile moze to kosztowac? Jeden pan zawolal 10 zl za godzine - dla mnie nie do przyjecia, moze tam siedziec pol roku, bo nie ma go kto pilnowac...

Drugi zawolal 900 zl za calosc...

masakra. POMOCY!!! Macie jakies namiary???

Wybranie ziemi z piwnicy o powierzczni 80m2 na głębokość szpadla (czyli około 20-25 cm) dwóm osobom zajmuje dwa dni robocze po 10 godzin. Sprawdzone, bo akurat 3 dni temu u mnie była taka robota na budowie. Możesz sobie koszty policzyć.

tematyka podobna do mojej więc i ja zapytam tutaj :)

ile może zająć czasu koparce wybranie ziemi 9,5m*16m na głębokość 2 m?

W przypadku mojego domu, wykop 17m x 7,5m na głębokość 1,7m, koparka pracowała 3 godziny. Ale był to potężny Zeppelin z łyżką prawie 2m3. Ziemię wysypywał na dwie hałdy na działkę, więc nie było potrzeby jej transportu. Koparkowy wziął za to 1200 zł, ale to było w 2006 roku, latem.

tematyka podobna do mojej więc i ja zapytam tutaj :)

ile może zająć czasu koparce wybranie ziemi 9,5m*16m na głębokość 2 m?

u mnie : wykop 13x13m na srednio 1,75m (1,6m min, 2,0m max) 10 godzin pracy, a kopano za pomoca ładowarki ł200 (2m3 łyszka)

pewnie duzo zalezy od rodzaju gruntu, ja mam piasek.