zbigmor 24.02.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 warto by zmienić pytanie, ponieważ wełna mineralna może być szklana (URSA), lub skalna (ROCKWOOL) i mnie też bardzo interesuje która jest lepsza. "wełnę mineralną czy szklaną" - takie pytanie nie ma sensu. wg. mnie mało "fachowców od wełny" jest na forum Proszę bez kryptoreklamy. Jest kilku producentów jednej i drugiej. Która jest lepsza i dlaczego było napisane powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula_mario 24.02.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 szklana pyli, czyli gorsza przy zakładaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 25.02.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 szklana pyli, czyli gorsza przy zakładaniu Chyba bardziej pyli skalna? Szklana za to bardziej kłuje. Generalnie jak jest świeża to nie kłuje i nie pyli (inaczej w fabrykach nie byłoby pracowników chętnych do pracy przy niej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 25.02.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Jeśli zależy ci na pieniąchach to porównaj jedną i drugą o tych samych parametrach i wybierz tańszą, akurat w mojej okolicy skalna była znacznie tańsza od szklanej. Jeśli pieniąchy nie wchodzą w grę to wg.: własnego upodobania. Ja szczerze mówiąc nie znalazłem przekonujących argumentów na korzyść którejś. Ja wybrałem skalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amrrowke 25.02.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 wiem ze temat o wlenie ale znalazlem cos takiegohttp://www.icmarket.pl/product_info.php?manufacturers_id=96&products_id=13475czy mozna tego uzyc zamiast plyt gipsowych ? a czym rozni sie welana Mata z wełny mineralnej z włókien szklanych Rockwool - Mata Domrock, 150 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula_mario 25.02.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 szklana pyli, czyli gorsza przy zakładaniu Chyba bardziej pyli skalna? Szklana za to bardziej kłuje. Generalnie jak jest świeża to nie kłuje i nie pyli (inaczej w fabrykach nie byłoby pracowników chętnych do pracy przy niej). Sorki miało być skalna zamiast szklana. Aczkolwiek i tak nie wybrałbym innej niż mineralna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 25.02.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Wg mnie między krokwie nie ma różnicy.Ja układałem między krokwie szklaną z rolki (łatwo się układa i tnie, trochę pyli), na drugą warstwę skalną w płytach (sztywniejsza, lepiej się trzyma wieszaków, chociaż sypie się z niej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts