nydar 30.12.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Co robić? WM to jest rozwiązanie dla hali przemysłowej a nie dla domu .Dom wymaga 25m3/osobę bo nie ma lakierni czy innej wanny galwanicznej.Wymaga mało i powinien korzystać z natury.A natura potwierdza, że ciepłe,wilgotne w tym i CO2 się unosi.Domowi wystarczy wentylacja wyporowa.Żona nie będzie piła po nocy.(ale to zabrzmiało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 31.12.2013 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Ha, przypomniał mi się cytat z Friends (Joy i Ross): - chcesz radę? - Tak - proszę: trzeba było się nie żenic Czy wysoki poziom co2 wysusza skórę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 31.12.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Dzis pomiar był taki jak sie kładłem spać to było 22 z kawałkiem 52% wilgotności a rano juz jest 23 C i 60% a tak żona twierdzi że było sucho ,to twierdzisz ze WM nie do domu a na forum tak ją zachwalają i twierdzą że jest potrzebna do zysku cieplnych w domach energooszczędnych. Zmniejszę temp w sypialni ale na ile ?? 19 to żona mi sie wyprowadzi z sypialni hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 31.12.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Skoro 60% przy 23oC to za mało polecił bym raczej wizytę u dermatologa a nie FM.WM jest ok. tyle,że nie mieszająca a wyporowa i nie wyklucza rekuperacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 31.12.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Dermatolog to chyba nie ten specjalista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 01.01.2014 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 byry - czemu nie podkręcisz wentylacji?23st w sypialni to jest nie do wytrzymania dla mnie, skoro tak rośnie wilgotność, to trzeba zwiększyć wentylację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 02.01.2014 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Temp w sypialni właśnie zmniejszyłem zobacze ile wyjdzie temp po skręceniu , myślałem że jak jest suche powietrze to jak zwieksze moc bedzie bardziej suche , teraz mam 22 C 45 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 03.01.2014 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Jak da mnie, to wilgotność masz idealną. Temperaturę juz nie, bo 22-23 w sypialni to dla mnie męka. Właściwie, to masz teraz taką samą wilgotność, jak w pozostałej cześci domu. "Wywal" żonę na jedną noc do salonu. Jeżeli spędzi ją lepiej, to oznacza, że w sypialni jest coś (meble, podłogi, farba, roztocza, wkład materaca) na co jest uczulona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 03.01.2014 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 ... "Wywal" żonę na jedną noc do salonu. Jeżeli spędzi ją lepiej, to oznacza, że w sypialni jest coś (meble, podłogi, farba, roztocza, wkład materaca) na co jest uczulona. Oj, to niebezpieczne, bo może się okazać że uczulenie na współmałżonka i on poleci na kanapę do salonu na stałe po co robić precedens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roker 08.01.2019 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Witam,odświeżę kotleta, nie chcąc zakładać nowego wątku. A ten już troszkę przestarzały jest. Otóż mam reku Brink Renovent Excellent 300 PLUS z odprowadzeniem skroplin. Domek piętrowy, parter podłogówka, piętro grzejniki + łazienka podłogówka. Sypialnia 2os + małe dziecko - wartość wilgotności powietrza w miarę stała wieczorem 21stopni C i 40% wilg., rano 21 stopni C o 35% wilg. niestety rano występuje u nas efekt "suchego gardła", również dziecko źle sypia (może nie jest to związane z wilgotnością). zastanawiam się jak polepszyć ten komfort przynajmniej w sypialni, mały nawilżacz? Nie chcę zastosować automatycznego nawilżacza ultradźwiękowego gdyż mamy psa, który sypia na dole jedynie (chyba że jakiś taki w formie mikro żeby na parter te dźwięki nie docierały?).Proszę was o radę co można w tej sytuacji zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Kejk 08.01.2019 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Kup nawilżacz ewaporacyjny, np. Stadler. Włączaj go w dzień, gdy nikogo nie ma, żeby podbić wilgotność przed powrotem do domu albo ustaw na niższy bieg i wentylator nie będzie przeszkadzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts