Piczman 08.04.2009 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 nie boisz się korozji elektrochemicznej, bo widzę że wymieszałeś miedź z stalą w każdej możliwej postaci, cześć rurek w miedzi a część w stali, bufor w stali, wężownica w miedzi, kocioł w stali przyłącza do niego w miedzi ?? a może wypełnisz cała instalację wodą dejonizowaną ?? Hej, nie wiem o co chodzi? Czy to problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 08.04.2009 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 witam jestem nowy na forum ale od dłuższego czasu śledze Twój dzienniki i wiele innych interesuje mnie system twojego ogrzewania a wszczególniości bufor czekam na odpalenie i nstalacji Odpalony i wszystko ok, szczegóły niebawem w dzienniku ,,, co to za kocioł ta żółta bestia jaka firma Junkers Supraclass S , moc 20 KW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_k 09.04.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Gratulacje Piczman.... a teraz długa seria krótkich pytań do ... 1. Z ilu kranów lała się woda podczas testu przepływowego podgrzewacza CWU? 2. Stosujesz/zamierzasz jakiś odkamieniacz na wejściu do podgrzewacza? 3. Nie obawiasz się pęknięcia bufora spawanego na kant (bez dennic/nie skręcanego) - rozszerzalność temp.? 4. Może zrobiłbyś jakieś podsumowanie kosztów bo ostatnie było dość dawno - chociaż zgrubne 5. Masz kocioł - taki smok - do domu energooszczędnego? Nie wierzysz w OZC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 09.04.2009 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 1. Z ilu kranów lała się woda podczas testu przepływowego podgrzewacza CWU? Z jednego, ostatniego ale na full! Bufor jednak był naładowany może w 1/3 . 2. Stosujesz/zamierzasz jakiś odkamieniacz na wejściu do podgrzewacza? Nie! 3. Nie obawiasz się pęknięcia bufora spawanego na kant (bez dennic/nie skręcanego) - rozszerzalność temp.? Nie! 4. Może zrobiłbyś jakieś podsumowanie kosztów bo ostatnie było dość dawno - chociaż zgrubne Chodzi o całość budowy? Jutro się rozliczam z kotłowni więc postaram się podsumować! 5. Masz kocioł - taki smok - do domu energooszczędnego? Nie wierzysz w OZC? Chyba nie czytasz moich postów Od OZC wszystko się zaczęło ,,, Mając w kotłowni bufor przewymiarowanie jest dużym plusem i wygodą. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PEGAZ 1970 09.04.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 widzę że wsystko hula, jak długo ładowałeś buforwiem ze teraz nie sprawdzsz bo i pogoda nie taka no i nie masz ocieplonego bufor ,ale ciekaw jestem na jak długo wystarczy ciepełka z buforapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PEGAZ 1970 09.04.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 TO TERAZ ODPOCZYWAJ I WESOŁYCH ŚWIĄT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 09.04.2009 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 jak długo ładowałeś bufor Jakieś 5 godzin, z tym ze przez pierwsze 2 nie chciało się palić Myślę że w 5 godzin Go naładuję, na ile wystarczy to zobaczymy, ocieplam 20 cm wełny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 10.04.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Wesołegohttp://77.252.132.194/guzmania/Mrowino/Inne/kartka_wielkanocna.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazik76 11.04.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Witaj!!! Niezłe tępo ...!!! Gdzieś ... "widziałem" Twoja rozmowę z NJerzy-m na temat przepływościomierzy w rozdzielaczu …mam pytanie:U Ciebie działają ??? WESOŁYCH ŚWIĄT!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 11.04.2009 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Nawet nie wiem, sprawdziłem tylko czy powroty ciepłe i tyle, przepływomierze odkręciłem na max. Ale jak nabijałem do próby ciśnieniowej to coś się ruszało w środku Co do tempa to muszę tak gonić, za tydzień zaczyna mi się sezon i już ciężej będzie Dziękuje wszystkim za Życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
detom 11.04.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 "...Na dzień dzisiejszy wydaliśmy ok. 160 tyś..." Możesz podać , jeżeli to nie problem, ile skasowali Cię tzw."fachowcy" czyli ile wydaliście na wykonywane przez nich prace? Ostatnio rozmawiałem z murarzem, za sklejenie domku 120m2 (podpiwniczony, jedno sklepienie żel-bet) zaśpiewał 20 tysi, to mi sie resztki włosa na głowie zjerzyły I przy okazji mokrego jajka , wesołego dyngusa , czy jakoś tak... czyli spokojnych i pogodnych Świąt pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 11.04.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 " ile skasowali Cię tzw."fachowcy" czyli ile wydaliście na wykonywane przez nich prace? Ostatnio rozmawiałem z murarzem, za sklejenie domku 120m2 (podpiwniczony, jedno sklepienie żel-bet) zaśpiewał 20 tysi, to mi sie resztki włosa na głowie zjerzyły Od wykopów pod ławy do wylania wieńca - 21000 zł Więźba dachowa - 5200 zł Krycie blachodachówką - 2 700 zł Tynki wewnętrzne - ok. 4 000 zł Wykonanie kotłowni - 1200 zł Razem nieco ponad 34 000 zł, dojdzie jeszcze 1 100 zł za wylewki i tyle fachowców w naszym domu ,,, resztę wszystko sami ! Jeśli te 20 tyś to wszystko razem z fundamentami to bierz chłopie, taniej nie znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 16.04.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Mala uwaga do odrecznego projektu kuchni, w tej chwili sa sluszne wg. mnie tendencje do tego, by w ogole w dolnej zabudowie nie dawac szafek bo sa po prostu malo praktyczne. Najlepiej dac jak najwiecej roznej wielkosci szuflad, carga sa fajne jak ktos lubi. Nawet kosz na smieci dobrze dac na duzej szufladzie a jak sie sergeguje odpady, to mozna fajnie umiescic pare pojemnikow wysuwajacych i miec wygodny dostep do kazdego z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 16.04.2009 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Dzięki za radę, My też chcemy jak najwięcej szyflad, podoba nam się dokładnie ta kuchnia : http://img10.imageshack.us/img10/6215/58027108.jpg I tu są same szuflady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 16.04.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 moja żona twierdzi że broń boże zlew na roku - dla mnie to wsio radno - zapytaj się swojej połowicy czy aby NA PEWNO tak chce pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 17.04.2009 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Zatwierdzone, mam to na piśmie Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 18.04.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 1.Lodówka na przeciwległej ścianie ? 2.Zostawiacie spiżarkę ? 3.Nie przewidujesz wyciągu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 18.04.2009 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 1.Lodówka na przeciwległej ścianie ? Tak 2.Zostawiacie spiżarkę ? No jest w innym rogu, taka wnęka 1x1 m ! 3.Nie przewidujesz wyciągu ? Jest wyciąg wentylacyjny fi 150 z kuchni i fi 100 ze spiżarki , prawdopodobnie będzie szczelnie zamknięta i kratka/ zetka przez ścianę ale to jeszcze muszę przemyśleć! Okapu NIET ! Jest wycena, całe 6 600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teves 21.04.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 jeśli mozna: 1. Gdzie kupiłes graty do odkurzcza centralnego?2. Jakiej wielkosci jest naczynie wzbiorcze w c.o.? Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 21.04.2009 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 1. Gdzie kupiłes graty do odkurzcza centralnego? W sklepie elektrycznym BORYSOWSKI czy jakoś tak ,,, te graty! 2. Jakiej wielkosci jest naczynie wzbiorcze w c.o.? 25 L i coś mi się wydaje że jest za małe, ale jak coś to hydraulik wymieni na własny koszt, bo chyba powinno być 3 % całości a On stwierdził że 2 % wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts