Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Piczmana - Komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja mam rurę fi10cm, tak by wynikało że wystarczy z tego co pisał Last Rico

http://forum.muratordom.pl/ekonomiczne-spalanie-wegla-kamiennego,t118247.htm

Hmmm ... też chciałem rurę tylko fi 200, ale burzy mi "koncepcję przestrzenną" :lol: i pomysł Kolegi z kanałem prostokątnym białym mi się podoba. Można już położyć po płytkach i tak obleśnie wyglądać nie będzie ... :wink:

mpoplaw - palisz już ? Działa ten nawiew ? Jak rozumiem też masz z poddasza ?

pozdrawiam, majki

http://www.przewodnik-budowlany.com.pl/kronika_budowy?action=spis&id=88 budowa domu pasywnego, mają okna tak jak Ty montowane, tylko przed kładzeniem styropianu dają jakaś taśmę na okno, obadaj :) fajny patent mieli na fundament :D nie wiesz czy ktoś prowadzi bloga z budowy takiego fundamentu jak na tej stronie ?:D

Trafiłem na promocję, kosztował 2180 zł , moc 20 KW !!!

Żółta bestia tak chwalona na tym forum ,,, Ale najpierw instrukcja obsługi bo jest trochę inny niż te,które znam

Proszę napisz albo "zalinkuj" co to za bestia i do czego służy domyślam się po mocy, że to piec ale jaki na co itp.

Witam.

Gratulacje!. Bardzo szybki postęp robót.

Mam pytanie. Jakie U mają Twoje drzwi zewnętrzne?

Ja w planie miałem robić drewniane z dębu (własny materiał), ale nie wiem czy uda się uzyskać niską przepuszczalność ciepła. A konkretnie jeszcze ze stolarzem nie rozmawiałem, więc jeszcze mam możliwość zmiany.

pozdrawiam

kszew

Witam!!! napisz proszę ile płaciłeś za metr purmo?

Za zwój 200 mb płaciłem 539 zł czyli 2,7 zł/mb !

...28 cm styro -sporo!

pewnie wiesz ale ... http://forum.muratordom.pl/post2958183.htm?highlight=#2958183 (ostatni post)

Nie wiedziałem :oops:

Ale nie obawiam się tego że posadzka siądzie, gdzie tylko się da nie będę przyklejał cokołów i styropian ułożę bardzo dokładnie na idealnie wyczyszczonej posadzce!

Powinno być do przeżycia! :roll:

rób dużo zdjęć :D

Robię bardzo dużo, tylko mało daję do Dziennika :wink:

Takie zboczenie zawodowe i co takiemu zrobisz, jak ktoś z zainteresowanych chce zdjęcia konkretnych rzeczy i lepszej rozdzielczości to wyślę na Mail'a ,,,

28cm to w sam raz chyba, normalnie pod podłogówkę daje się z 20 cm jeśli podłoga jest na gruncie, a w takim domu energooszczędnym niecałe 30 cm to jest git :) będzie cieplutko :)

Od początku zakładałem że będzie 20 cm i to jest już bardzo dużo, te 28 cm wyszło w trakcie/po fakcie ,,,

Dobrze że 50 cm nie muszę dawać żeby mi się zgodziło :lol:

Pozdr.