detom 01.04.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 "...Kotłownia zagruntowana,jutro układam płytki ,,, pierwszy raz w życiu..." Spoko dasz radę W czasie walki mieszkaniem czas mnie przymusił do ułożenia płytek w kuchni bo meble czekały, wyszło nieźle więc postanowiłem trzasnąć łazienkę ... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/356dc355da9bb6f4.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 01.04.2009 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Dałem , dałem PS. Ładnie Ci ta łazienka wyszła, ładniej niż mi kotłownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 01.04.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Eeeee, no Kolego, nieźle dałeś czadu Takie tempo, wstyd mi, wstyd Nie czepiam się, nie ma czego pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
detom 01.04.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 kurde ale tempo masz zarąbiste , ja z łazienką miesiąc czasu sie bawiłem głównie popołudniami po pracy . Tak patrzę no to co tam działasz i dochodzę do wniosku że minąłeś się z powołaniem a co kotłowni to dojdzie fuga i "BĘDZIE PAN ZADOWOLONYYY" pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 02.04.2009 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 W sumie to bałem się że powoli będzie szło ale od 11:00 do 18:00 ułożyłem koło 12 m2 To chyba nie najgorzej jak na pierwszy raz,,, ,,, żeby wszystkie takie były PS. Zdradzę wam sekret, muszę położyć płytki w całym domu bo się z budżetem nie wyrabiam , kotłownia to idealne miejsce na naukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 04.04.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Kolego, kolego ... a czy my razem z Kolegą nie mamy tych samych płytek przypadkiem Paradyż ... ? Idziesz, naprawdę ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 04.04.2009 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Nie, to jest ceresanit za 19 zł Dziś chciałem zafugowac ale byłem zajęty ,,, rozkładaniem podłogówki Szczegóły za 10 minut w Dzienniku Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucascom 04.04.2009 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 1. sam kładziesz te rurki z podłogówki, czy moze z jakimś specjalistą ? 2. trochę duży odstąp miedzy rurami, ale w sumie masz bardzo dobrze ocieplony dom kładziesz je jakoś gęściej przy ścianach zewnętrznych, czy wszędzie w takim samym odstępie ? 3. przeglądałeś ten filmik chyba firmy purmo? ktoś chyba tu wklejał do niego linka w komentarzach, tam było wyjaśnione co i jak się kładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 05.04.2009 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 1. sam kładziesz te rurki z podłogówki, czy moze z jakimś specjalistą ? Ja i szwagier ! On rozwija a ja mocuje do styropianu, żaden z nas nie robił tego wcześniej 2. trochę duży odstąp miedzy rurami, ale w sumie masz bardzo dobrze ocieplony dom kładziesz je jakoś gęściej przy ścianach zewnętrznych, czy wszędzie w takim samym odstępie ? Jak napisałem w Dzienniku z obliczeń wyszedł rozstaw 35-40 cm, przewymiarowałem sporo. Przy ścianach dałem 15 cm odstępu, w salonie natomiast będzie 1 pętla jako "pseudo strefa brzegowa" od strony okna tarasowego czyli rozstaw co 20 cm a 2 pętla co 30 cm! 3. przeglądałeś ten filmik chyba firmy purmo? ktoś chyba tu wklejał do niego linka w komentarzach, tam było wyjaśnione co i jak się kładzie Filmik widziałem, dość szczegółowo pokazane wszystko ! Ja się do tego przygotowywałem od roku więc żadna nowość ! Mam nadzieję że wszystko zgodnie ze sztuką, w przejściach między pomieszczeniami bedą jeszcze dylatacje i peszle ochronne na rurkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 05.04.2009 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 które zdjęcie pokazuje łazienkę i kibelek ?? zrobiłeś tam kawałek wolnego pola ?? http://img80.imageshack.us/img80/1664/img7831.th.jpghttp://img401.imageshack.us/img401/8172/img7834.th.jpg Kibelek się sprytnie chowa za ścianką prysznica , widzę że na forum nikt nie popuści Zostawiłem 35 cm od ściany ! PS ja jak kładłem 0,5 roku temu pierwszy raz płytki to postanowiłem fugę zmyć następnego dnia bu byłem już padnięty, do dzisiaj jej nie zmyłem bo skamieniała na amen, i trzeba ją skrobać nożem Wychodzi na to że będę fugował w Poniedziałek rano na 2 godziny przed hydraulikiem, wszystko wyliczone co do minuty Dzięki za radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 05.04.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 [ wpis z dziennika budowy] Szalejesz mój drogi!!!!!!!!! http://forum.muratordom.pl/uzytkownik81649.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 05.04.2009 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Jeszcze dobrze nie zauważyłem a już przesunięte Dzięki EDZIA jrpielecha bo jestem tak na prawdę szalony A Ty? Ruszyłaś coś u siebie ? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 05.04.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Jeszcze dobrze nie zauważyłem a już przesunięte Dzięki EDZIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniowy 05.04.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 1. sam kładziesz te rurki z podłogówki, czy moze z jakimś specjalistą ? Ja i szwagier ! On rozwija a ja mocuje do styropianu, żaden z nas nie robił tego wcześniej 2. trochę duży odstąp miedzy rurami, ale w sumie masz bardzo dobrze ocieplony dom kładziesz je jakoś gęściej przy ścianach zewnętrznych, czy wszędzie w takim samym odstępie ? Jak napisałem w Dzienniku z obliczeń wyszedł rozstaw 35-40 cm, przewymiarowałem sporo. Przy ścianach dałem 15 cm odstępu, w salonie natomiast będzie 1 pętla jako "pseudo strefa brzegowa" od strony okna tarasowego czyli rozstaw co 20 cm a 2 pętla co 30 cm! 3. przeglądałeś ten filmik chyba firmy purmo? ktoś chyba tu wklejał do niego linka w komentarzach, tam było wyjaśnione co i jak się kładzie Filmik widziałem, dość szczegółowo pokazane wszystko ! Ja się do tego przygotowywałem od roku więc żadna nowość ! Mam nadzieję że wszystko zgodnie ze sztuką, w przejściach między pomieszczeniami bedą jeszcze dylatacje i peszle ochronne na rurkach Nareszcie , kolejny normalnie myślący facet. Od tego są normy i wyliczenia żeby nie pakować rurek co 10 cm jak robią "fachowcy". Ja mam podobnie, a w łazience dałem co 20cm , przeciez masz jeszcze zapewne drabinkę i tak jest full wypas i gorąco, mimo , że podaję max 32 st, C. Powodzenia. Lubię takich MYŚLĄCYCH jak TY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 06.04.2009 04:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Ogniowy drabinki nie planuję w łazience, dałem tam gęsto bo łazienka mała a część rurek idzie pod wanną! Tu mi z obliczeń wyszło co 15 MYŚLĄCYM jestem od kiedy czytam wypowiedzi na forum , między innymi Twoje A teraz spadam to wszystko uruchomić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 07.04.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Podoba mi sie rozwoj i tempo prac. Zamiast zaworu 3 droznego mogles dac 4 drozny, chroni kociol przez powrotem zimnej wody i przez to korozja. Widze, ze podciagasz wode do domu za pomoca rur PE, sa jakies przejsciowki na gwint 1/2" ... 3/4" ... albo miedzi 15...18mm. Lada dzien bede robil instalacje wodna w miedzi i chce taka rurka pociagnac przez pokoj do kranika na zewnatrz domu bo szkoda na to miedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 08.04.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 nie boisz się korozji elektrochemicznej, bo widzę że wymieszałeś miedź z stalą w każdej możliwej postaci, cześć rurek w miedzi a część w stali, bufor w stali, wężownica w miedzi, kocioł w stali przyłącza do niego w miedzi ?? a może wypełnisz cała instalację wodą dejonizowaną ?? Hmmm, duza wiekszosc instalacji jakie widzialem byla stalowo-miedziana i czy to szkodzi... nie powinno sie laczyc miedzi z aluminium, ale miedz ze stala chyba wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PEGAZ 1970 08.04.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 witam jestem nowy na forum ale od dłuższego czasu śledze Twój dzienniki i wiele innych interesuje mnie system twojego ogrzewania a wszczególniości buforczekam na odpalenie i nstalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PEGAZ 1970 08.04.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 co to za kocioł ta żółta bestia jaka firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 08.04.2009 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Zamiast zaworu 3 droznego mogles dac 4 drozny, chroni kociol przez powrotem zimnej wody i przez to korozja. U mnie zawór 3-drożny spełnia tylko i wyłącznie tą funkcję, mam ich 2 szt., jeden jako mieszacz do podłogówki a drugi do pilnowania ciepłego powrotu do kotła Widze, ze podciagasz wode do domu za pomoca rur PE, sa jakies przejsciowki na gwint 1/2" ... 3/4" ... albo miedzi 15...18mm. Normalnie są złączki z gwintami wewnętrznymi i zewnętrznymi na 3/4 ! Ja mam tylko przejście pod ławą z PE Lada dzien bede robil instalacje wodna w miedzi i chce taka rurka pociagnac przez pokoj do kranika na zewnatrz domu bo szkoda na to miedzi. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts