Piczman 23.04.2009 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Pompę mi źle zainstalowali i czekam już tydzień żeby mi to poprawili Powinna być za zaworem mieszającym, ponieważ jak zawór odetnie dopływ ciepłej wody podłogówka ma cały czas pracować, jeśli będzie odwrotnie to wszystko staje i h,,, Czyli zawór mieszający a za nim pompa obiegowa podłogówki !!!! Rurki jeszcze mam, ale nie planuje żadnych solarów i tych podobnych wynalazków domowej roboty, chyba sie już "wypaliłem " Sprzedaję, jak ktos chce za 1,50 zł mb idzie PS. A ten betonowy to jak niby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 30.04.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Cześć Ja bym wybrał ułożenie na mijanke płytek, wzór jodełki do mnie "nie gada" pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 30.04.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Cześć Ja bym wybrał ułożenie na mijanke płytek, wzór jodełki do mnie "nie gada" pozdrawiam, majki Wybrałbym wzór na mijankę, ale tak, aby przesunięcie płytek względem siebie nie było większe niż 1/3 długości płytki. Pozdrawiam i życzę wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 30.04.2009 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Też myślałem o mijance, chyba mniej cięcia i łatwiej ułożyć a zważając na to że doświadczenia za wiele nie mam to Dzięki Spróbuje z tą mijanką na 1/3 długości, gdzieś to już widziałem i chyba ciekawie wygląda! PS. Mam teraz weekend wolny to trochę nadrobię może,przyzwyczaiłem się już do szybkiego tempa , Wy chyba też Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 09.05.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 jaką grubość ma wełna, którą ocieplasz bufor?czy tylko to czy coś jeszce dajesz? np obklejasz folią aluminową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 11.05.2009 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 W sumie to nie mam pomysłu, prawdopodobnie postawię ściankę i całość zasypię wełną w granulacie! W tej chwili jest 10 cm wełny, z tego co zauważyłem są spore straty ale nie na buforze tylko na rurkach bo są nieocieplone a grawitacja działa Jak mam możliwość to zamykam zawory do pieca, jak nie to przez noc temp. spada z 70 do 40 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teves 11.05.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Robiłeś już próbę rozładowania bufora na maxa za pomocą CWU, czyli ile da się wydusić wody do kompania z całego bufora? Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 11.05.2009 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Nie, nie mam jeszcze wody Wcześniej wężem ogrodowym od sąsiada podłączyłem! Czekam na wodociąg, mają w tym roku robić ,,, oby ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PEGAZ 1970 11.05.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 GRZEJ ,CZEKAM NA WYNIKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 12.05.2009 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Wczoraj nagrzałem, ale trochę za dużo Zagotowałem wodę, musiałem spi.... do salonu i modlić się żeby nic nie rozsadziło Coś zablokowało przepływ, chyba to sitko przed pompą, dziś wieczorem zobaczę bo wczoraj już nic mi się nie chciało Poza tym sterownika nie można ustawić do wygrzewania, temp. zasilania zmienia się na podstawie temp. zewnętrznej nawet w manualu ,,, Do tego siłownik nie pracuje prawidłowo chociaż wpinałem Go już chyba w każdej możliwej pozycji, mogłem go spalić albo nawet spierniczyć regulator przez to że wpiąłem czujki nie tam gdzie trzeba !!! Oczywiście wymienią mi w ramach reklamacji bo to wina żle przyklejonej naklejki ale już z 5 razy bufor nabiłem i wszystko w kosmos Ehh, jakoś nie mogę sobie poradzić z tą kotłownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teves 17.05.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Poradziłeś sobie ? Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 18.05.2009 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 "Chyba" tak, ale jeszcze nie na 100 %, czekam na nowy sterownik. Dzisiaj będę nabijał bufor tak do 50 stopni i puszczę trochę w podłogę, ogólnie to jest sporo problemów z odpowietrzaniem podłogówki, może jak będzie chodzić cały czas to będzie ok ,,, W tym tygodniu wszystko powinno się wyjaśnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 21.05.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 piczman tak aby lepiej na sercu Ci się zrobiło to napiszę że mnie wycenili najtaniej na 2500 za kontakty - maksymalne rabaty!! żona mnie mało nie zastrzeliła - głównie to koszt masakrycznej ilości gniazdek lan i Sat aha - Berker b.kwadrat także stary - możesz się chwalić że tanio tanio!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 21.05.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Może i pół roku dłubania, ale ile lat mniej spłacania Też czasami myślę, że może kogoś zatrudnić, ale kasa za szybko topnieje na koncie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 22.05.2009 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 manieq82 , to jest zestaw bez gniazd lan i Sat , te sobie poczekają jeszcze marjucha mamy taki dylemat, albo zrobić wszystko samemu albo wziąć ekipę i pomieszkać jeszcze z 2 lata u Mamusi No ,,, to do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 22.05.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 A ja nie mam dylematu i wiem, że muszę brać ludzi tylko do prac na których ja bym stracił za dużo czasu, a i tak muszę mieć pieczątkę(np. kotłownia). Chciałem sam, ale ślub i dzieciak niedługo się urodzi, więc latam z jęzorem do ziemi, ale praca idzie. Za to potem każda wolna chwila, będzie jak urlop, bo odzwyczaiłem się od odpoczynku Pozdrawiam i wytrwałości życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 27.05.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 A pochwalę się ,,, Jutro spotkanie z Kierownikiem Działu Publicystyka miesięcznika "Murator" u nas na budowie, będziemy gawędzić o domach energooszczędnychJak wypadło spotkanie ? Wygląda na to, że nasze domy będą opisane w jednym artykule. W mnie Redakcja była tydzień wcześniej. Mówił o trzech domach, które chce opisać w artykule. Kto jest tym trzecim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 27.05.2009 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Spotkanie wyszło ok, niestety p. Papliński się spóżnieł godzinę i mieliśmy mało czasu ,,, Nie wiem czyj jest 3 dom , wiem tylko że jest to dom za 1 mln zł , bardzo luksusowy ! W artykule chodzi o przedstawienie 3 stron energooszczędności : 1. Dom drogi i luksusowo wyposażony, którego właściciel ma kasę nawet na utrzymanie domu 50 L a jednak decyduje się na rozwiązania energooszczędne ( chyba o to chodzi ??? ) 2. Dom ekstremalny czyli twój , tzn. rozwiązania bardzo niekonwencjonalne takie jak kolektor dachowy i wykorzystanie go do różnych celów ! 3. Dom energooszczędny,budowany przez młode małżeństwo, nie mające wcześniej żadnych doświadczeń ani wiedzy, mimo to próbują i są w tym wytrwali Głównie chodzi o promowanie tego rodzaju budownictwa w Polsce i pokazanie że KAŻDY może mieć takie cudo Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertD69 27.05.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Mam pytania:1. Mam ten sam rozdzielacz do podłogówki - czy złączki na PEXa mocowałeś do rozdzielacza poprzez usczelkę teflonową?2. Jak montowałeś syfony pod prysznic i wannę - dylatacje, wysokośc nad styropianem3. Kolejnośc nawadniania poszczególnych pętli podłogówki i ich odpowietrznienie Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 27.05.2009 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 1. Mam ten sam rozdzielacz do podłogówki - czy złączki na PEXa mocowałeś do rozdzielacza poprzez usczelkę teflonową? Nie trzeba bo to są półśrubunki z uszczelką gumową ! 2. Jak montowałeś syfony pod prysznic i wannę - dylatacje, wysokośc nad styropianem Do wanny jest tylko pion wypuszczony, do prysznica to normalnie zlicowałem z wylewką, na to idzie kratka z regulacją ! 3. Kolejnośc nawadniania poszczególnych pętli podłogówki i ich odpowietrznienie Ja mam układ otwarty i odpowietrzenie to męka przez dobrych kilka godzin, puszczałem wszystkie na raz,powinno się każdą z osobna ale nie wiem która pierwsza a która ostatnia, póki co to mam inne zmartwienia a tym się zajmę koło Października Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts