piotr.nowy 27.05.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Piczman co to za drzwi ? Te szklane Fajne są ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 28.05.2009 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 No to przeca pisałem, kilka postów wyżej http://forum.muratordom.pl/post3297769.htm#3297769 To taki eksperyment, trafiliśmy na promocję, leżały na zapleczu i nikt w tym sklepie przez 3 lata nie zapytał nawet o takie, zapłaciliśmy 700 zł za skrzydło z okuciami , normalnie to skrzydło 700 i okucia tyle samo Się ma farta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 28.05.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 No przeca czytałem ! Ale jakoś umkło... A więcej ich tam na magazynie nie leżało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucascom 06.06.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 pytanie o wyrzutnie, czy nie powinna być oddalona od okna o kilka metrów ? no chyba że okno jest nieotwierane. Nie wiem, ale jakaś norma chyba to reguluje, chyba PN-83 B-03430 i może sie kominiarz przy odbiorze czepiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 06.06.2009 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Nie wiedziałem o takim przepisie, może pomoże fakt że to okno od kotłowni Raczej nie będzie otwierane a jeśli już to powietrze wywiewane nie ma prawa wpaść do części mieszkalnej bo kotłownia jest oddzielona i szczelnie zamknięta z własnym kanałem wentylacji grawitacyjnej! Patrzyłem tylko żeby czerpnia była odpowiednio oddalona od wyrzutni i aby były na wysokości minimum 2 metrów ! Poza tym i tak czuje że będzie problem z tym odbiorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamEda 24.06.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Proszę napisz wszystko (lub prawie wszystko) o granulacie wełny:1. ile za metr sześcienny2. ile za transport3. jeśli jesteś zadowolony to kontakt do sprzedawcy bądź namiar na jeszcze lepszego4. uwagi praktyczne5. coś o czym jeszcze nie mam pojęcia a powinienem wiedzieć pozdrawiamwierny i cichy obserwator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 24.06.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 co Ty wcześniej Ci zabrakło., teraz masz ponad tej wełny aż Ci z salonu wyłazi koniec z piwkiem na budowie pamiętaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 25.06.2009 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Proszę napisz wszystko (lub prawie wszystko) o granulacie wełny: 1. ile za metr sześcienny 2. ile za transport 3. jeśli jesteś zadowolony to kontakt do sprzedawcy bądź namiar na jeszcze lepszego 4. uwagi praktyczne 5. coś o czym jeszcze nie mam pojęcia a powinienem wiedzieć 1. 56 zł/m3 2. 0 zł z Wrocławia 3.Jestem bardzo zadowolony, kontakt na PW 4.Dobre to to jest,szybko się rozsypuje ale przyznaję że to najgorsza robota jaką sobie można sobie wymyślić 6. Podają że 1 m3 to 3 worki, jeśli wysypiesz z worka to okazuje się że trzeba o 1 worek więcej, jest na to sposób i to jest właśnie ta najgorsza robota jaką można sobie wymyślić Poza tym 1 m3 to 60 KG !!! Ogólnie polecam bo mimo swoich wad jest lepsza i tańsza od zwykłej ! Pozdrawiam cichego obserwatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 25.06.2009 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 co Ty wcześniej Ci zabrakło., teraz masz ponad tej wełny aż Ci z salonu wyłazi koniec z piwkiem na budowie pamiętaj! Z piwkiem koniec, masz rację Jak pomyślę sobie że mam to wynieść na strych to nachodzą mnie myśli żeby dać 30 cm i zapomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PEGAZ 1970 26.06.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 WITAJMAM PYTANIE SAM ROBIŁEŚ WODĘ RURAMI ZGRZEWANYMI?JAKIEJ FIRMY UŻYWAŁEŚ RURY CZY JEST TO YRUDNE POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 26.06.2009 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Tak, zgrzewałem rury PP, jeśli chodzi o firmę to chyba SIGMA Czy łatwe? Niby tak, ale trzeba uważać żeby za głęboko nie wsadzić bo zmniejsza się prześwit, szczególnie przy mufach! Dasz radę ! Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucascom 28.06.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 wentylacja mechaniczna już działa ? chciałem zapytać jak chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 29.06.2009 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Tak, chodzi Zostało tylko anemostaty zamontować i tyle! Jak chodzi? Chyba dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 30.06.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Cześć. Widzę, że praca wre. Przy okazji widzę, że chyba możesz mi pomóc Czy mógłbyś wkleić zdjęcie ze stelażem pod półki z k/g widoczne na ostatnim zdjęciu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 30.06.2009 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Toż to z cegły i otynkowane Cofnij się na pierwszą stronę, wszystko było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 30.06.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Toż to z cegły i otynkowane Cofnij się na pierwszą stronę, wszystko było Rozczarowałeś mnie Przegapiłem wczoraj, jak szukałem tej ściany na wcześniejszym etapie No nic, będę musiał dalej szukać, czy jest możliwość zrobienia takiej półki, a jeśli tak to w jaki sposób. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamEda 14.07.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 "Wreszcie podłączyłem automatykę pogodową :" bardzo bym poprosił o łopatologiczne wyjaśnienie1.w zasadzie do czego2.do czego podłączona ta automatyka3. co usprawnia, poprawia itp.i moja końcówka tradycyjnie4. uwagi praktyczne5. coś o czym jeszcze nie mam pojęcia a powinienem wiedzieć Pytam gdyż moja wiedza (przyznam bardzo mierna) pogodówki kojarzyła tylko z kotłami gazowymi. Więc bardzo proszę o kaganek oświaty. ile litrów glikolu znajduje się w obiegu? dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 15.07.2009 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Hmm ,,, chyba Ci się poplątało! Pytasz o gwc czy automatykę do bufora ? A może o jedno i drugie ? Proszę sprecyzuj bo nie mam ostatnio za wiele czasu Szczerze mówiąc to nie wiem ile płynu do tego gwc poszło, kupiłem 10 L koncentratu,wlałem a potem dolewałem wodę! Najgorzej nie wiem ile dokładnie wody dolałem, dziś kupiłem kolejne 10 L i chyba wleję 5 L, zrobię próbę w jakiejś chłodni! Jak się okaże za słaby to doleje jeszcze 5 . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamEda 15.07.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 przepraszam za nieścisłość - moje zapytanie dotyczy zdjęcia zamieszczonego 14 lipca i jego opisu "Wreszcie podłączyłem automatykę pogodową :" http://img50.imageshack.us/img50/8162/img9208.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 17.07.2009 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Już jestem i odpisuję Ten sterownik steruje pompą obiegową podłogówki i zaworem mieszającym ! Bo widzisz, mamy gorącą wodę w Buforze i chcemy tym ogrzać dom! Sterownik włącza pompę i wszystko rusza, ale po chwili czujnik ( jeden z 2) wyczywa że woda jest za gorąca! Wtedy przekręca odpowiednio zaworem aby odciąć zasilanie, wtedy woda zaczyna krążyć w obiegu zamkniętym! Kiedy się wychłodzi znowu otwiera zawór i wpuszcza trochę ciepła! Odczyt jest co kilka sekund więc wszystko jest "prawie" płynne. Tak właśnie podłogówka rozładowuje bufor !!! I teraz najlepsze, skąd sterownik wie jaka ma być temp. zasilania aby w domu było tyle ile chcesz? Z tym jest trochę zabawy,ustawia się krzywą grzewczą , poczytaj o tym bo ja chyba nie potrafię tego dobrze wytłumaczyć. A więc temperatura zasilania dobierana jest na podstawie temperatury za oknem !!! I najdziwniejsze jest to że ten sterownik nie wie ile jest w domu Bo to wiesz tylko Ty i na podstawie tego ustawiasz wcześniej wspomnianą krzywą ! Jestem jeszcze przed tym ustawianiem więc tyle mogę na ten temat powiedzieć! Napisałem że wreszcie podłączyłem automatykę pogodową bo wcześniej wyglądało to inaczej : http://img517.imageshack.us/img517/5789/img8444.th.jpghttp://img50.imageshack.us/img50/8162/img9208.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts