Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Piczmana - Komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gratulacje !!!

Wszystkiego najlepszego w nowym (pięknym, przemyślanym, starannie wykonanym i gustownie wykończonym domu :D (teraz to już właściwie tylko zdrowia i pieniędzy no i może parę pociech :lol: - bo resztę już macie :wink: ). No ewentualnie polbruku i rajskiego ogrodu a co tam :lol:

Dzięki :D

Po 2 dniach mieszkania myślę że to najlepsze co udało mi się w Życiu zrobić (no oprócz córeczki :wink: ) !

Miałem wiele obaw, sam wykonałem kilka instalacji nie mając wcześniej o tym pojęcia. Dziś już wiem że wszystko działa tak jak powinno, podłogówka grzeje,wentylacji nie słychać ni hu hu :wink: , ciepła woda jest ( wczoraj uruchomiłem pierwszy raz cyrkulację, też jest ok), bufor trzyma ciepło bardzo dobrze, w piecu pali się super itd. ,,, Jak mi się jeszcze coś przypomni to napiszę 8)

A na forum będę siedział cały czas bo zima idzie a Ja w zimie mam dożo czasu!

Poza tym, trzeba trochę poczytać o ogrodach bo to następny etap budowy a Ja nie mam o tym zielonego pojęcia :oops: Myslę że piczmanka sie dołączy :wink:

Pozdr.

Nim em się zorientował, wy już u siebie. I chociaż żona usilnie przekonuje mnie o tym że rozmawialiśmy rano o terminie waszych obsiedlin, to ja jakoś ... hmmm ... :D

Zazdrościmy, tak czy siak. My dopiero za tydzień, może półtora ... ;) A i to, tak trochę na siłę, bo prawie bez mebli ...

Pozdrawiam

Bufor zabudowałem i zasypałem granulatem wełny, zostało mi z zasypywania stropu. Jeśli chodzi o grubość to od 15 do 40 cm, można powiedziec że średnio ok. 30 cm bo te 15 to tylko w 20 procentach.

Od góry zaszalałem, 50-60 cm, przyjmując sytuację że w zimie nabije na 90 stopni to różnica będzie ogromna stąd taka grubość. A że miałem możliwość ,,,

Tak że ociepliłem bardzo dobrze, trzyma super! Co do kotła to jest Junkers Supraclass S 20 KW !TAKI

Kupiłem Go za 1799 zł w Prakiterze w Rzeszowie, promocja była :p

No to i ja przyłączam się do gratulacji, jest w lekkim szoku i kolanem podpieram szczękę. Nie zaglądałem do dziennika i czytając komentarze nie bardzo docierało do mnie ze już mieszkasz.

Skoro już jesteś u siebie to pochwal się jak działa grzanie c.w.u. i co to za piękna deszczownia króluje pod prysznicem ?

Piotr

Dzięki Teves :p

Działanie CWU opiszę dokładnie w watku o buforze za kilka dni jak już będę wszystkiego pewien, grzeje na pewno, wydajność taka że z 2 kranów lejemy na max i daję radę.Wystarczy że w buforze jest na górze 50 stopni a w środku 20 i daje jeszcze te 35-40 w kranie! Ale tak jak wspomniałem opiszę niedługo to dokładnie, póki co mam problem z cyrkulacją :( Coś mi nie gra ,,, tzn. działa ale nie tak jak powinno !

Ta deszczownia to panel prysznicowy kupiony w Leroy Marlin za 199,,00 zł !

Znajdziesz Go na pewno bo bo ten pierwszy na półce, najtańszy w sklepie :wink:

:lol:

Dziś mam dla Ciebie niespodziewanke :D Ty się męczysz, aby było jak najtaniej i jak najlepiej, a dziś znalazłem fajnego bloga http://www.garczarki.mojabudowa.pl/?page=1 w domu tym znajdziesz wszystko, odkurzacz centralny, panele solarne, piecyk z płaszczem wodnym. Nawet trawnik przywieziony i rozłożony, ale muszę przyznać, że wykończenie domu fantastyczne :D

Dziś mam dla Ciebie niespodziewanke :D Ty się męczysz, aby było jak najtaniej i jak najlepiej, a dziś znalazłem fajnego bloga http://www.garczarki.mojabudowa.pl/?page=1 w domu tym znajdziesz wszystko, odkurzacz centralny, panele solarne, piecyk z płaszczem wodnym. Nawet trawnik przywieziony i rozłożony, ale muszę przyznać, że wykończenie domu fantastyczne :D

No nie wiem nie czytałem tylko oglądałem :-? , Wykończenie nie w moim stylu ale powiem że super bardzo mi sie pomimo to podoba :o :D , ale bez przesady u Piczmana nie jest wcale gorzej , a poza tym widze w tym domku z blogu niezły flausz. Natomiast Piczman osiągnoł to za około 40% tej kasy + plus full własnej pracy i dużą szczypte serducha :wink: