cieszynianka 27.09.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Ja też gratuluję i życzę długiego i bardzo szczęśliwego żywota w Waszym pięknym domku Ps.Dziękuję za plakietkę, przepraszam, że dopiero teraz (impreza była jakaś taka krótka i nie zdążyłam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 27.09.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 To i ja się przyłączę do gratulacji! Powodzenia! Mam nadzieję , że mimo wszystko nie przestaniesz zaglądać na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.09.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 To i ja się przyłączę do gratulacji! Powodzenia! Mam nadzieję , że mimo wszystko nie przestaniesz zaglądać na forum. Pewnie, że nie przestanie, bo przecież musi wiedzieć kiedy będzie następne spotkanie Forumowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 27.09.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Gratuluję szybkości, efektu, i życzę podobnego tempa w wykonaniu pozostałych prac ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 27.09.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Gratulacje !!! Wszystkiego najlepszego w nowym (pięknym, przemyślanym, starannie wykonanym i gustownie wykończonym domu (teraz to już właściwie tylko zdrowia i pieniędzy no i może parę pociech - bo resztę już macie ). No ewentualnie polbruku i rajskiego ogrodu a co tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 28.09.2009 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Dzięki Po 2 dniach mieszkania myślę że to najlepsze co udało mi się w Życiu zrobić (no oprócz córeczki ) ! Miałem wiele obaw, sam wykonałem kilka instalacji nie mając wcześniej o tym pojęcia. Dziś już wiem że wszystko działa tak jak powinno, podłogówka grzeje,wentylacji nie słychać ni hu hu , ciepła woda jest ( wczoraj uruchomiłem pierwszy raz cyrkulację, też jest ok), bufor trzyma ciepło bardzo dobrze, w piecu pali się super itd. ,,, Jak mi się jeszcze coś przypomni to napiszę A na forum będę siedział cały czas bo zima idzie a Ja w zimie mam dożo czasu! Poza tym, trzeba trochę poczytać o ogrodach bo to następny etap budowy a Ja nie mam o tym zielonego pojęcia Myslę że piczmanka sie dołączy Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.09.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Dzięki (...) Poza tym, trzeba trochę poczytać o ogrodach bo to następny etap budowy a Ja nie mam o tym zielonego pojęcia Myslę że piczmanka sie dołączy Pozdr. To że "zielonego" to już jakiś pozytyw i właściwy kierunek, bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 28.09.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Od mnie również GRATULACJE. Niezłe tempo budowy, sporo innowacyjnych rozwiązań . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 28.09.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Noo panie gratulacje!! A pisać nie przestawaj - będziesz mógł relacjonować oprócz wspomnianego ogrodu plusy i ew. (chociaż nie wierzę aby były) minusy p. twojego gwc czy buforka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 28.09.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Nim em się zorientował, wy już u siebie. I chociaż żona usilnie przekonuje mnie o tym że rozmawialiśmy rano o terminie waszych obsiedlin, to ja jakoś ... hmmm ... Zazdrościmy, tak czy siak. My dopiero za tydzień, może półtora ... A i to, tak trochę na siłę, bo prawie bez mebli ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 28.09.2009 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Nim em się zorientował, wy już u siebie. I chociaż żona usilnie przekonuje mnie o tym że rozmawialiśmy rano o terminie waszych obsiedlin Ma rację, tylko podawaliśmy termin 1-2 miesięcy, zmieniliśmy to na tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 28.09.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Dobra kompresja. Szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.09.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Dobra kompresja. Szacun. Może trochę instrukcji na temat tej kompresji poproszę, bou nas chyba dekompresja działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 29.09.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 piczman, powiedz proszę czym zaizolowałeś bufor i jaka jest grubość pod k-g? a pytanie nr dwa to co to za kociołek u Ciebie jest w kotłowni? gratuluje przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 29.09.2009 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Bufor zabudowałem i zasypałem granulatem wełny, zostało mi z zasypywania stropu. Jeśli chodzi o grubość to od 15 do 40 cm, można powiedziec że średnio ok. 30 cm bo te 15 to tylko w 20 procentach. Od góry zaszalałem, 50-60 cm, przyjmując sytuację że w zimie nabije na 90 stopni to różnica będzie ogromna stąd taka grubość. A że miałem możliwość ,,, Tak że ociepliłem bardzo dobrze, trzyma super! Co do kotła to jest Junkers Supraclass S 20 KW !TAKI Kupiłem Go za 1799 zł w Prakiterze w Rzeszowie, promocja była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teves 29.09.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 No to i ja przyłączam się do gratulacji, jest w lekkim szoku i kolanem podpieram szczękę. Nie zaglądałem do dziennika i czytając komentarze nie bardzo docierało do mnie ze już mieszkasz. Skoro już jesteś u siebie to pochwal się jak działa grzanie c.w.u. i co to za piękna deszczownia króluje pod prysznicem ? Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 30.09.2009 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Dzięki Teves Działanie CWU opiszę dokładnie w watku o buforze za kilka dni jak już będę wszystkiego pewien, grzeje na pewno, wydajność taka że z 2 kranów lejemy na max i daję radę.Wystarczy że w buforze jest na górze 50 stopni a w środku 20 i daje jeszcze te 35-40 w kranie! Ale tak jak wspomniałem opiszę niedługo to dokładnie, póki co mam problem z cyrkulacją Coś mi nie gra ,,, tzn. działa ale nie tak jak powinno ! Ta deszczownia to panel prysznicowy kupiony w Leroy Marlin za 199,,00 zł ! Znajdziesz Go na pewno bo bo ten pierwszy na półce, najtańszy w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 30.09.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucascom 30.09.2009 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Dziś mam dla Ciebie niespodziewanke Ty się męczysz, aby było jak najtaniej i jak najlepiej, a dziś znalazłem fajnego bloga http://www.garczarki.mojabudowa.pl/?page=1 w domu tym znajdziesz wszystko, odkurzacz centralny, panele solarne, piecyk z płaszczem wodnym. Nawet trawnik przywieziony i rozłożony, ale muszę przyznać, że wykończenie domu fantastyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 01.10.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Dziś mam dla Ciebie niespodziewanke Ty się męczysz, aby było jak najtaniej i jak najlepiej, a dziś znalazłem fajnego bloga http://www.garczarki.mojabudowa.pl/?page=1 w domu tym znajdziesz wszystko, odkurzacz centralny, panele solarne, piecyk z płaszczem wodnym. Nawet trawnik przywieziony i rozłożony, ale muszę przyznać, że wykończenie domu fantastyczne No nie wiem nie czytałem tylko oglądałem , Wykończenie nie w moim stylu ale powiem że super bardzo mi sie pomimo to podoba , ale bez przesady u Piczmana nie jest wcale gorzej , a poza tym widze w tym domku z blogu niezły flausz. Natomiast Piczman osiągnoł to za około 40% tej kasy + plus full własnej pracy i dużą szczypte serducha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts