Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Piczmana - Komentarze

Recommended Posts

PS i co z kotłem, przerobiłeś na górniak ?? lepiej działa ??

Próbowałem, niestety ciąg dolny jest na tyle przeważający że nie zrobię z tego kotła górniaka, dymić się nie dymi ale spaliny głupieją i nie wiedzą do której dziury uciekać :wink:

Za każdym razem rozpalam inaczej i w końcu dojdę, to pewnie tak jak z niektórymi markami samochodów, albo Go pokocham albo znienawidzę :(

Daga, z tym dzieciakiem to nie takie proste, chcę mieć syna więc muszę zmienić taktykę, została mi tylko jedna szansa :o Nie mogę zawalić bo jak będą 2 córy to mam przechlapane w domu :lol:

A Depi ? Sam nie wiem, Piczmanka zaproponowała i tak

zostało :p

Pozdrawiam !

Jak to a gdzie optymizm ja zawsze wołałem córeczki bo sa najfajniejsze ale jak masz tylko jedną dopuszczalną próbę i nie wyjdzie to spróbuj z inna zonką.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

daggulka coś Ty narobiła 8)

sam se nagrabiłeś :p ... wybudowałeś dom energooszczędny za małe pieniądze .... to teraz mów ludziom jak to robić :lol:

Daga a dla Ciebie zawnioskuję za o zmianę tytułu z obecnego oczywiście fajnego i w pełni zasłużonego na NAJSKUTECZNIEJSZA DORADCZYNI NA FORUM :lol: No ewentualnie FORUMOWA KIEROWNICZKA ZAMIESZANIA :roll: :lol: . Wybór jest trudny :-?

Hm .... już ktoś mi coś dziś pisał o skuteczności .... zmowa jakaś cy cuś? :o :lol:

Piczman ... nie bój nic .... dziewczynki są zajefajne .... osobiście mam dwie i żadnych problemów wychowawczych (ale tez niewymagająca ze mnie matka :oops: :roll: ) - teraz ino u mnie na wnuki wyglądać :p :lol:

ale Wy to musicie się do Gawla udać na dokształcenie jak chcecie na bank chłopczyka .... gawel widzę zaznajomiony z tematem :D

Hm .... już ktoś mi coś dziś pisał o skuteczności .... zmowa jakaś cy cuś? :o :lol:

Piczman ... nie bój nic .... dziewczynki są zajefajne .... osobiście mam dwie i żadnych problemów wychowawczych (ale tez niewymagająca ze mnie matka :oops: :roll: ) - teraz ino u mnie na wnuki wyglądać :p :lol:

ale Wy to musicie się do Gawla udać na dokształcenie jak chcecie na bank chłopczyka .... gawel widzę zaznajomiony z tematem :D

Tylko teoretycznie :oops: :wink:

ja nawet teoretycznie nie :roll: :oops: :lol:

A ja się zastanawiam .....i tak se myślę .... ile opału pójdzie Piczmanowi w sezonie grzewczym ... i naprawdę jestem ciekawa :roll:

mam nadzieję, ze napisze w kwietniu .... a już całkiem super by było gdyby tu miesięcznie podliczał....

ja nawet teoretycznie nie :roll: :oops: :lol:

A ja się zastanawiam .....i tak se myślę .... ile opału pójdzie Piczmanowi w sezonie grzewczym ... i naprawdę jestem ciekawa :roll:

mam nadzieję, ze napisze w kwietniu .... a już całkiem super by było gdyby tu miesięcznie podliczał....

Ja ci powiem ile mianowicie zważywszy ze to 1 rok mieszkania i tam takie tego wilgocie technologiczne oraz wielkość domu i bogaty pakiet energooszczędny oraz rozsądek mieszkańców (już nie inwestorów :lol: ) to maxymalnie 3400 kg węgla

gawel .... no nie gadaj ..... ja też miałam pierwszy sezon , ściana jednowarstwowa i w roku całym kalendarzowym CO z CWU poszło mi niecałe 4 tony ..... :roll:

ja liczę , ze znacznie mniej mu pójdzie .... choć na pewno więcej , niż w późniejszych sezonach .... pierwszy sezon jest zawsze najgorszy :roll:

gawel .... no nie gadaj ..... ja też miałam pierwszy sezon , ściana jednowarstwowa i w roku całym kalendarzowym CO z CWU poszło mi niecałe 4 tony ..... :roll:

ja liczę , ze znacznie mniej mu pójdzie .... choć na pewno więcej , niż w późniejszych sezonach .... pierwszy sezon jest zawsze najgorszy :roll:

No tak ale wiesz ja zakłądam że będzie przesrana zima Tobie póldzie 6 ton a mnie 10 000 kwh prądu :-?

Poza tym na Śląsku jest cieplej itwój kocioł miał technologiczne przestoje w manionym sezonie

Witam

Gratuluję tytułu.

Jak teraz spisuje sie kocioł? ile spala?

Jak spisuje się podłogówka?

Nie doczytałam :oops: (oczy juz wysiadają...) co masz na podłogach, jśeli dobrze pamiętam to płytki...

Czy w sypialniach nie jest za duszno i ciepło?

Mam dylemat co zrobić z ogrzewaniem... najrozsądniej jest dać podłogówkę, i niestety panele... a ja kocham drewno... chyba, że pójdziemy na kompromis i położymy w 4 sypialniach panele, a w salonie cienki parkiet... może to jest wyjście...

Pozdrawiam Arnika