Piczman 10.11.2009 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Przerobiłem tak : http://img134.imageshack.us/img134/8126/39365208.jpg Tak było najłatwiej bo są tam "koszyki" na kształtki szamotowe i można było na nich podwiesić cegły ! Pali się dość dobrze, do góry Włożyłem dokładnie 15 kg węgla ! Zobaczymy co z tego wyniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 10.11.2009 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 No i d... Skończyło się wyrzuceniem wszystkiego z pieca i rozpaleniu od nowa ! Powodem był brak powietrza do spalania, bo niby skąd miało zaciągać ? Nie rozumiem dlaczego przez pierwsze pół godziny paliło sie dobrze a potem ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.11.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 To ja pokaże jaki kociołek zakupimy:http://www.biawar.com.pl/images/stories/kotly/kociol_viking.jpg Oglądaliśmy go wczoraj z mężem i Jerzym i wyszedł najlepiej ze wszystkich. A oglądałam jeszcze Junkersa, Dakona dor 20, Winthager, Atmosa... Cena przystepna, a jakość najlepsza. Jest to kocioł w kooperacji polsko szwedzkiej. Też dolniak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 10.11.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 No i d... Skończyło się wyrzuceniem wszystkiego z pieca i rozpaleniu od nowa ! Powodem był brak powietrza do spalania, bo niby skąd miało zaciągać ? Nie rozumiem dlaczego przez pierwsze pół godziny paliło sie dobrze a potem ,,, Dobrze żarło i zdechło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 11.11.2009 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Nic się nie zamknęło Arnika kociołek wygląda obiecująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.11.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Posprawdzał go i pooglądał JerzyN i powiedział, że bardzo starannie wykonany i dobrze rozwiązany. Facet wie co mówi i się trochę zna, będzie też nam robił bufor ciepła Wypadł o stokroć lepiej niż pozostałe kociołki oglądane w tym dniu (opisałam w dzienniku). Więcej nie będę oglądać i myśleć nad kotłami... Na dodatek na wstępie po fabryce nie trzeba go poprawiać i uszczelniać, jest po prostu świetnie zaprojektowany (szwedzki) i wykonany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolikos 13.11.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witam Przestudiowałem cały dziennik i podoba mi sie wiele Twoich rozwiązań, fajnie i pomysłowo, mam pytanie, do etapu z 2008r a mianowicie do ściany fundamentowej, pewnie wciąż pamiętasz z czego budowana , na placu budowy są widoczne jakies cegły/pustaki z dziurami ale sama ściana murowana z pustaków pełnych hmm, i również niby one jasno szare ale chyba ani zwykłe fundamentowe ani chyba standardowy suporex, z czego jest ściana fundamentowa? i jak właściwie rozwiązałeś ograniczenie mostka termicznego od ściany fundamentowej? Dzięki, pzdr-Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 13.11.2009 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Cała ściana fundamentowa zbudowana jest z pustaka betonowego widocznego na zdjęciach, powodem dla którego po wymurowaniu wyglądają na pełne jest sposób murowania, dziurami do dołu Mostka do fundamentów nie rozwiązałem wcale ! Wszystko jest ładnie docieplone i tyle ! Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 13.11.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Jak się ma Wasz brytan, czy dzielnie pilnuje włości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 13.11.2009 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Leje i ... wszędzie i co 2 minuty, już się przyzwyczaiłem ze zużywam rolkę papieru toaletowego dziennie Poza tym szczeka groźnie jak tylko ktoś spróbuje wejść na chałupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 13.11.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Leje i ... wszędzie i co 2 minuty, już się przyzwyczaiłem ze zużywam rolkę papieru toaletowego dziennie Poza tym szczeka groźnie jak tylko ktoś spróbuje wejść na chałupę A jakby mu pampersa zadedykować Wszystkie młode tak leją niestety. A jak już trochę z tego wyrośnie, to jeszcze jakiś czas będzie ulewał okazując radość, np. z powrotu Pana do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 13.11.2009 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Psiaki to ja uwielbiam, nawet jak trzeba trochę nad nimi popracować, tu akurat przeczekać . Wiem że te psy potrafią byc wspaniałymi towarzyszami przez wiele lat. Jeszcze jakiś większy do kompletu na podwórku i żaden złodziej nie wlezie, jak pokona dużego to już z małym szans nie ma . Odważny i waleczny skurczybyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.11.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Dobry wieczorek Mój Pies tak się cieszy, że wracam do domu, że skacze do ramion. Nie ważne czy wyszłam na moment, czy na dłużej Jedyny przyjaciel, którego kupujemy za pieniądze, a kocha nas bezinteresownie do reszty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 13.11.2009 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Bry Generalnie to zwierzaki lubię wszystkie, parę dni temu kupiłem jeszcze Kraba : http://img404.imageshack.us/img404/7580/img0991p.jpg Czułem potrzebę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 13.11.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Bry Generalnie to zwierzaki lubię wszystkie, parę dni temu kupiłem jeszcze Kraba : http://img404.imageshack.us/img404/7580/img0991p.jpg Czułem potrzebę Gdzie go trzymasz? Mnie się marzy jakiś gekon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 13.11.2009 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Na razie w salonie, ale spokojnie! W terrarium siedzi ,,, http://img515.imageshack.us/img515/6797/img1010r.jpg Docelowo będzie barek i na tym barku będzie stało, to terrarium ! Mnie się bardzo spodobał zielony pyton, cudo ale 2 tyś kosztuje ! Zawsze chciałem mieć węża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 13.11.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Na razie w salonie, ale spokojnie! W terrarium siedzi ,,, http://img515.imageshack.us/img515/6797/img1010r.jpg Docelowo będzie barek i na tym barku będzie stało, to terrarium ! Mnie się bardzo spodobał zielony pyton, cudo ale 2 tyś kosztuje ! Zawsze chciałem mieć węża Ja też, ale nie miałam odwagi się przyznać Kto wie, może kiedyś (Moja Większa Połowa już się z tym pomysłem oswoiła trochę), tylko ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 13.11.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Bry Generalnie to zwierzaki lubię wszystkie, parę dni temu kupiłem jeszcze Kraba : http://img404.imageshack.us/img404/7580/img0991p.jpg Czułem potrzebę No nie wiem co powiedzieć? A czy to on czy ona i co on jada, bo to że się jego jada to ja wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 13.11.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Bry Generalnie to zwierzaki lubię wszystkie, parę dni temu kupiłem jeszcze Kraba : http://img404.imageshack.us/img404/7580/img0991p.jpg Czułem potrzebę No nie wiem co powiedzieć? A czy to on czy ona i co on jada, bo to że się jego jada to ja wiem Nie wiadomo gdzie mu/jej zajrzeć i jak to by miało wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 14.11.2009 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Wyczytałem że samice od samic różnią się kształtem odwłoka, ale jakoś mnie to nie interesuje, hodować nie będę, do Świąt podtuczymy i zamiast karpia będzie Żywi się surowym mięsem albo zasuszonymi rybami, można takie w sklepie kupić ! cieszynianka gokona albo kameleona też bym chciał, myślę że to kwestia czasu EDIT: gekona miało być . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts