Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Piczmana - Komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam pytanie o wydajność Twojego GWC.

Jaka jest temperatura powietrza po przejściu przez nagrzewnicę przy np. -20 na dworze?

Zależy przy jakiej wydajności.

Przy takiej "normalnej" to +5/+6 C.

Przy max to koło 0 C ale nigdy nie będę tak wentylował przy -20 bo nie ma takiej potrzeby.

A więc ZAWSZE na "+" :p

Też będę robić wyjścia ze trzy, cztery na zewnątrz, ale z osobnych nitek. I może to będzie dobre rozwiązanie.

Bardzo dobry pomysł.

Ja mam szczęście że nie doszło do głównej nitki :-?

Ale dobra wiadomość, odmarzło :wink:

Troszkę duży ten domek nam wyrósł, i jedna ściana ma 22 metry, wiec nieźle bym się zaplątała w wężach do podlewania.....

A tak z osobnego zasilania zrobię na osobnym liczniku do podlewania z każdej strony domu kranik i myślę, że będzie OK. a jak zamarznie, to będzie jeszcze druga nitka na użytek gospodarczy...

Piczman kot pilnuje psa, czy pies pilnuje kota?

U mnie pies po całych dniach pilnuje szcurka....

Nie!

Wykarmię, wykastruję, potem znowu wykarmię i za 3 lata będzie największym kotem na Świecie :lol: :lol: :lol:

jaaaacieeee..... :o

kurde ....ależ ambicje :D

ale - może bedzie nie tylko myszy łowił, ale także szczury i bezpańskie koty i psy ... full wypas :lol: :lol: :lol:

Nie!

Wykarmię, wykastruję, potem znowu wykarmię i za 3 lata będzie największym kotem na Świecie :lol: :lol: :lol:

jaaaacieeee..... :o

kurde ....ależ ambicje :D

ale - może bedzie nie tylko myszy łowił, ale także szczury i bezpańskie koty i psy ... full wypas :lol: :lol: :lol:

Daga... :x Te wszystkie koty jedzą Kitiket...... :roll:

Niestety mój je Royal'a :evil:

To dobrze.

Przecież rasowy, to co będzie jakieś badziewie jadł i może jeszcze na myszy polował???

Chciałbyś :lol:

A i Picznanka byłaby zadowolona jakby jej przyniósł taką myszkę do kuchni upolowaną??? 8)

Już to widzę... Radość bezcenna....

moje zimą też polują .... czasami .... jak odlepią zwłoki z grzejnika ... :roll:

ale latem był ogólny popłoch ... rudy przyniósł swoją pierwszą myszkę do domku żeby się pochwalić ... żywą :o ... panika wszechobecna najstała , popłoch się zrobił, rudy zwiał i chyba ma uraz bo więcej nie przyniósł się pochwalić ... :oops: :roll:

witaj

możesz napisać jaki konkretnie masz model nagrzewnicy do gwc ? czy była robiona na zamówienie ? czy jest ona w jakiś sposób izolowana ? (wełną?) wpięta na dolocie czy wylocie z reku ?

A jak w okresach przejściowych gdy powietrze na zew. jest cieplejsze niż nagrzewnica , odłanczasz ją jakoś ? czy ogranicza przepływ powietrza ?