arturromarr 31.03.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Nie będę zaśmiecał tematu. Powiem tylko tyle, że nikogo nie atakuje, jestem podejrzliwy co do tego co oferuje rynek do czego skłania mnie bycie konsumentem. To nie oznacza że podważam to co twierdzi wasza firma, ale mam prawo nie wierzyć ślepo we wszystko co czytam i widzę. Firmy zasypują nas mnóstwem danych, parametrów i podpisują się a rzeczywistość często jest obok. Dodam tylko, że wasz sterownik jest bardzo interesujący. PS: Zdrowych i Wesołych Świąt i przepraszam za OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.04.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Piczman.... Wszystkiego dobrego na te Święta Wielkiej Nocy, wiele uśmiechu i radości, miłości. Co by Wam w ogródkach wszystko rosło i trawą świeżą porosło , aby zające latały i kury na jajkach siadały... http://www.blogi.szkolazklasa.pl/privefiles/blog-3238/zajac.jpg Życzy Arnika z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 04.04.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 http://www.matkapolka.com.pl/picart/wielkanoc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 08.04.2010 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Dziękuje wszystkim za Życzenia ! Sorki że tak późno ale próbuje ogarniać to to co kiedyś było moim Forum ,,, Jeszcze z miesiąc i znowu będzie dobrze Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 19.04.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 jak tam Piczman z ogarnianiem??????? dajesz rade?? wracaj !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomclav 20.04.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Piczman mam prośbę, czego użyłeś jako element wymianiający ciepło z glikolowego GWC przed rekuperatorem? muszę zakopać niedługo rurę i nie wiem ile dokładnie zostawić miejsca na pompę wymuszającą obieg w tejże rurce i wymiennik ciepła. Jak masz jakieś sugestie to poproszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 20.04.2010 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 jak tam Piczman z ogarnianiem??????? dajesz rade?? wracaj !!!! Daję tylko czasu mam mało ostatnio. Właśnie zacząłem działać przed domem z "parkingiem" i trawnikiem. Szczegóły już dziś w Dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 20.04.2010 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Piczman mam prośbę, czego użyłeś jako element wymianiający ciepło z glikolowego GWC przed rekuperatorem? muszę zakopać niedługo rurę i nie wiem ile dokładnie zostawić miejsca na pompę wymuszającą obieg w tejże rurce i wymiennik ciepła. Jak masz jakieś sugestie to poproszę o pomoc. Miejsca dużo nie trzeba, popatrz w Dzienniku, sa zdjęcia. Wymiennik to nagrzewnica lamelowa kupiona w firmie Juwent ! Jak podasz odpowiednie dane to Ci dobiorą. Moja ma wymiary 30x30 cm jeśli dobrze pamiętam. Jak bys czegoś nie znalazł to pytaj, tylko proszę, nie każ mi opisywać wszystkiego od A do Z bo mam mało czasu ostatnio Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomclav 20.04.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Miejsca dużo nie trzeba, popatrz w Dzienniku, sa zdjęcia. Wymiennik to nagrzewnica lamelowa kupiona w firmie Juwent ! Jak podasz odpowiednie dane to Ci dobiorą. Moja ma wymiary 30x30 cm jeśli dobrze pamiętam. Jak bys czegoś nie znalazł to pytaj, tylko proszę, nie każ mi opisywać wszystkiego od A do Z bo mam mało czasu ostatnio Pozdr. Hej napisałem maila zanim odczytałem tutaj. Myślałem że nagrzewnicę robił "Pan Heniek" dla Ciebie. Nie kłopocz się odpowiadaniem, doczytam i poszukam a w razie niemca napiszę awaryjnie jeszcze raz i dopytam. Firma juwent z Ryków? Jak możesz to podaj tylko namiar na człowieka z którym załatwiałes to z Juwentu żeby wiedział o co chodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 20.04.2010 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Za późno, poszło Tak, Juwent z Ryk hehe ! Pytaj kogokolwiek, jak powiesz że z FM to powinni wiedzieć ,,, Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 26.04.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Fajny pomysł z tym utwardzeniem.Teraz się będę zastanawiał czy u siebie tak nie zrobić.Jak skończysz napisz proszę ile wyniosła Cię ta operacja w przeliczeniu na m2.Z kostką musiałbym czekać do przyszłego roku a tak może by się w tym udało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 26.04.2010 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Szacunkowo ze wszystkim max 18 zł/m2 ! 3 warstwy, łącznie 20 cm i obrzeża z 2 stron. Liczę też koszt wypożyczenia zagęszczarki. Robocizna swoja ! PS. Myślałem że nikt nie czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 26.04.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Szacunkowo ze wszystkim max 18 zł/m2 ! 3 warstwy, łącznie 20 cm i obrzeża z 2 stron. Liczę też koszt wypożyczenia zagęszczarki. Robocizna swoja ! PS. Myślałem że nikt nie czyta Że niby nowe forum, itd? Eee, jeszcze tak źle nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 26.04.2010 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Czyta , czyta ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 27.04.2010 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Witam! Chcialabym zapytać Pana o kominek tzn jego brak. Czy nie zaluje Pan, ze go nie ma? Chodzi mi tu nie tylko o mozliwosc dogrzania się ale tez o tzw klimat. Chcialabym usunac z projektu kominek, jestem na etapie przekonywania meza. Maz doznał szoku, bo "jak to, dom bez kominka?" Ewentualny kominek nie sluzylby do ogrzewania domu (tylko rekreacyjnie). Kominka nie ma ze wzgledow finansowych czy innych ? (jesli mozna oczywiscie zapytac:-) U nas - względy finansowe i "mostkowe". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 28.04.2010 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Nigdy nie miałem kominka w domu więc nie mam porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 28.04.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Witam Jako, że zastanawiam się nad instalacją reku w nowym domu ale sąsiedzi ogrzewają domy węglem (nie groszkiem), mam wątpliwości czy reku nie zaciąga tych dymów do domu. Jak sie nastawię na reku to niestety potem juz nie przejdę na grawitacyjną (teraz mam grawitacyjną i nie czujędymów w środku domu), bo nie będzie kominów no i bez sensu byłoby ponosić koszt takiej instalacji i nie korzystac z niej. Jako, że sam palisz węglem, to myślę, że sąsiedzi też nie mają raczej innego żródła ogrzewania. Jak to wygląda w praktyce, najwięcej dymów jest chyba w porze wieczorej, jakoś ustawiasz pracę reku, czy zdaża sie, że dymy są odczuwalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 28.04.2010 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Nie przesadzaj z tymi dymami Żeby wyczuć coś w domu trzeba by okolicę porządnie zadymić, tak żeby to przypominało gęstą mgłę. U mnie domy są bardzo gęsto budowane, wszyscy palą węglem lub drewnem. Poza tym niezbyt czysto. Czerpnię mam na wysokości 2 m a kominy sąsiadów są 4 m wyżej, trzeba by było skrajnego przypadku żebym coś zassał i to poczuł w domu. Olej to i buduj WM. PS. Zawsze możesz wyłączyć reku i 2 okna uchylić. W lecie lepsze niż grawitacja !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 28.04.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Dzięki za odpowiedź. Jak dymią, to przy grawitacyjnej okien nie otwierasz bo wtedy to już niestety poczujesz.Trzeba otwierać, jak raczej nie dymia, więc absolutnie nie od 16, jak wszyscy po pracy schodzą do kotłowni. Ale myślę, że to wiesz. Dlatego myslałam, czy jakoś to reku nie mozna ustawić żeby w porze największych "sztorań" odpoczywało sobie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 28.04.2010 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Znasz to z doświadczenia że po 16:00 jest dym na wysokości 2 m nad ziemia i oddychać się nie da ?A może teoretyzujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts