Piczman 09.06.2010 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 zauważyłem że sporo osób na konkurencyjne forum wyemigrowało cooliber to i swój dziennik wykasował stało się coś jakiś strajk Ty widzę oblatałeś już na tamtym forum może potraktuj mnie jakim linkiem bo jakoś nie na czasie jestem a błądzić po Tym forum nie mam ochoty Pozdr Tu poczytaj : http://forum.budujemydom.pl/Panel-dyskusyjny-przemyslenia-o-dniu-codziennym-t10771.html&st=0&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.06.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Ale się u Ciebie pozmieniało.... Dawno tu nie byłam, a tu takie zmiany . Pozdrawiam Arnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 09.06.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 byłem tam, przeglądałem podany przez Ciebie wątek jeszcze nie przebrnęłem widzę że ruch tam taki że hej i zlot już planują he he a wracając do meritum twojego wątku - kolorek będziecie kładli na domek czy na razie tak zostaje a jeśli tak to jaki odcień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-mormon 14.06.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Dzięki Właśnie moje gwc walczy z upałami, dziś pomierzyłem i jest nieźle. Jak minie kilka dni to opiszę w Dzienniku i jeszcze gdzieś jak się wszystko sprawuje. Może jeszcze kogoś przekonam do tych ciekawych rozwiązań. Pozdr. Czekamy niecierpliwie na wyniki po upałach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 14.06.2010 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Wyniki już są. Tylko pisać jakoś nie było kiedy. Jutro coś zapodam. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 18.06.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 bardzo ładnie wyszło Wam to wszystko na zewnątrz, ciekawe jak ten "parking" będzie się odśnieżał zimą ale pożyjemy zobaczymy (w sumie odczytamy) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 22.06.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Witam Trawnik rewelacja,chyba "ściągnę" sobie przepis.Przyda się za jakieś 2 lata hehe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 22.06.2010 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Przepis prosty, trochę ziemi, trochę g.... i duużo pracy z łopatą. Ale warto było się pomęczyć, za każdym razem jak na niego patrze to mi się gęba uśmiecha 2 lata ? Już bym zaczął planować na Twoim miejscu, to wcale nie tak długo ,,, Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 27.06.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Witaj PICZMAN!!!! Od jakiegoś czasu podglądam Twój dziennik i musze powiedzieć ,że domek bardzo ładny ,fajnie urządzony z pomysłem:) Przed domkiem też ładnie się robi..... Wasze zwierzaki po prostu rewelacja:jawdrop:....kocio śliczny a piesio przecudowny o takim marzę (jestem psiara i kocham psy) więc na pewno takiego owczarka sobie sprezentuję ,ale zanim to nastapi ,to jeszcze troche czasu upłynie:) Pozdrawiam i będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 28.06.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Może warto uświadomić sąsiadowi, że nie może bezkarnie zmieniać warunków wodno-glebowych, a podnosząc teren właśnie to robi?U Nas jakiś czas temu jeden z gości który to innych miał gdzieś musiał wywieźć to co nawiózł, bo była skarga sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 28.06.2010 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Może lepiej nie uświadamiać. Ja podniosłem się prawie metr ,,, Tylko że ja najpierw poszedłem do sąsiada i dogadałem się co do wysokości gruntu i murka. Jestem na przegranej pozycji w tej sytuacji. Zrobię murek i po problemie. A potem tylko bardzo wysokie drzewka i wreszcie święty spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wobil 06.07.2010 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Piczman wiem że już mi odpowiedziałeś na to pytanie w innym wątku ale chcę się utwierdzić, że dobrze myślę,chodzi o ocieplenie ścian fundamentowych mam mieć tak:- bloczki- 2 x dysperbit- klej + styro eps100 - 10cm- klej plus siatka- 2 x dysperbit- folia kubełkowa może być? pozdrawiamWB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 06.07.2010 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Bardzo dobrze. A co do folii kubełkowej to jeśli nie masz drenażu wokół fundamentów to jest zbędna. No ale pewnie o tym wiesz Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 07.07.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 No to niech sąsiad żyje w błogiej nieświadomości:)Owczarek pięknie rośnie i widzę , że i uszka już pięknie stoją.Nie rozjeżdżają mu się łapki na gresie?Są już jakieś szkody w domu ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 07.07.2010 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Do domu go wpuszczam raz na kilka dni na 10 minut bo za dużo bałaganu robi. Szkody? Wczoraj pogryzł pistolet do podlewania Uszy stoją ale czasem jedno lub drugie klapnie. Ale widzę że problemu nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djcezar 03.08.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Witam wszystkich.Piczman napisałeś we wcześniejszym poście, że GWC nie ma wydajności co do chłodzenia w lecie, możesz rozwinąć tą wypowiedź?Co należałoby zrobić aby była taka możliwość, czy problem tkwi w małej wydajności wentylatorów czy w czym innym?Pozdrawiam Dj_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 03.08.2010 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Problem tkwi w mocy takiej instalacji.Jest po prostu niewystarczająca !Budynek bardzo powoli ale jednak nagrzewa się.Myślę że taka termoizolacja jak u mnie skutecznie hamuje ten proces, sama wentylacja również ( nawiewane powietrze jest zawsze chłodniejsze od temp. w domu !!!) Jednak wewnątrz się gotuje, leje gorącą wodę, urządzenia AGD i RTV również grzeją, dochodzą też zyski solarne.W zimie dzięki tym nadwyżkom płacimy mniej za ogrzewanie, latem niestety musimy zapłacić za schłodzenie wnętrz. Myślę że gdyby nie gwc miał bym w domu ok. 28 C już po 2 dniach upałów, teraz mam 26 C i to dopiero po 3 tygodniach !!!Sam osobiście uważam że warto ! Można by przewymiarować i GWC i WM tak aby można było załączyć 3-4 wymiany na godzinę.Skłaniał bym się jednak do klimatyzatora kanałowego .Zwiększamy dt i mamy to co trzeba ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 03.08.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 przy kanałowym bywa różnie szwagier pracuje w wentylacjach - takich bardziej przemysłowych różne rzeczy wtedy rosną w tych kanałach... jak dlaczego nie wiem ale zachodzi to podobnie jak w autach niestety tu nie będzie można psiknać i odgrzybić instalację sam chciałem zmontować jakąś klimę i dać na nawiew - odradził mi spotkaliście się z taka opinią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djcezar 03.08.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Bardziej skłaniałbym się do małego przewymiarowania, tylko nie wiem ile (kubatura pomieszczeń wentylowanych u mnie to około 350m3). Czy temp. czynnika jest cały czas jednakowa przy ciągłej pracy teraz w upały i ile u Ciebie wynosi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 06.08.2010 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 U mnie temp. czynnika jest taka sama nawet przy długotrwałych upałach. Wentyluję średnio 150 m3/godzinę,kubatura domu to 250 m3 a długość kolektora to 90 mb. Zapas mam, może dlatego że kolektor zawsze leży w wodzie ,,, manieq82 Nie myślałem o tym u siebie więc nie pytałem nigdzie. Zapytaj Adama, może coś konkretnego podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts