Lobo_M 09.11.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Cześć, mógłbyś wrzucić kilka zdjęć i może jaiś opis jak zrobiłeś odprowadzenie wód z rur spustowych? Bo muszę się z tym zmierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 09.11.2010 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Zrobiłem obwód wokół domu z rury 160 i do niej podłączyłem wszystkie rynny spustowe a potem do rowu przy działce. http://img12.imageshack.us/img12/7112/199bz7.th.jpghttp://img11.imageshack.us/img11/7908/200ux3.th.jpghttp://img13.imageshack.us/img13/5313/206kv0.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 09.11.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Dzięki, u mnie bedę musiał inaczej rozwiązać odprowadzenie, bo mam zaznaczone że wody opadowe nie moga byc odprowadzone do rowu, bezsens, ale tak jest zapisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 09.11.2010 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Pewnie dlatego że rów to odwodnienie drogi, tak jest też u mnie.Olej to i podłącz.Ja to zrobiłem nielegalnie i mam to w d... !I tak jestem lepszy od sąsiadów, Oni pompują do tego rowu szambo regularnie w każdą Sobotę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 09.11.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 ja mojemu sasiadowi kiedys wspomnialem ze jak bedzie szabo wylewal na działkę (a ma mozlkiwosci 6500m^2), albo palił smieci w piecu i bedzie mi smierdziec to pierszy go doniose i osobiscie go ot ym fakcie poinformuje. długo nie czekałem jak mi oznajmil ze jednak bedzie robił POŚ, a w piecu nic jeszce nie pali, bo wybudował płot z kamienia za 50tysPLN i mu kasy na wykończenie brakło przez co jeszce nie zamieszkał. Chyba jednak zrobie jak Ty, odprowadzę ja do rowu i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 25.11.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Piczman po 6 (może 9) miesiącach szukania projektu wracam do Twojego dziennika.Pierwsze pytanie. Jak sie sprawdza kotłownia na paliwo stałe bez osobnego wejścia?Kto ma prawa autorskie do Twojego projektu?Jaki kąt nachylenia połaci dachowych masz w domu?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 26.11.2010 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 "Jak sie sprawdza kotłownia na paliwo stałe bez osobnego wejścia?" Przyzwyczaiłem się ,,, "Kto ma prawa autorskie do Twojego projektu?" Pewnie Murator "Jaki kąt nachylenia połaci dachowych masz w domu?" 25 stopni . Więcej tu : http://projekty.muratordom.pl/projekt_cieple-wspomnienia,458,1,.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 26.11.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Z pokojem dla samochodu wygląda conajmniej dziwnie.Mam coraz większą ochotę na skopiowanie Twojej wersji.Tylko liczę i liczę i ciągle mi taniej wychodzi "stodoła", ale małżonka przyjęła z ulgą to, że popatrzyłem na 4-spadowy dach;)Chciałbym u siebie kocioł na drewno ewentualnie wszystkopalny, a ciężko pogodzić prawdziwą kotłownie z małym domem.Heh, a już byłem prawie zdecydowany na Z8.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 28.11.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Piczman miałbym prośbę. Czy mógłbyś podzielić się rzutem z wymiarami. Bo ciągle myślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 29.11.2010 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Poszukam w domu i wkleję jutro, ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 29.11.2010 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Jasne, że ok.Obecnie liczę ile minimum powierzchni potrzebuję w kotłowni aby zmieścić wyposażenie podobne do Twojego, a najlepiej większy bufor i większy kocioł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 30.11.2010 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Co znaczy dla Ciebie większy kocioł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 30.11.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Większy znaczy taki, który przyjmnie 0,5m polana drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 30.11.2010 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Mój przyjmie Gorzej ze spaleniem ,,, PS. Rzuty jutro wkleję bom dzisiaj zapomniał pendriva . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 30.11.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Nie przyglądałem mu się bliżej, ale na zdjęciach wygląda niewinnie;)Chociaż z tym kotłem to takie moje fanaberie, a jak przyjdzie co do czego to będzie pewnie coś budżetowgo ~20kW i na wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 01.12.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Piczman, nurtuje minie pewne pytanie. Jak tam odśnieżanie podjazdu? Sam mam przed garażem mielony gruz i nie jest za ciekawie więc mów prawdę rmiklar, a ja jestem forumowicz http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=7485 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 01.12.2010 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Hehh, miałem to pisać w wątku o tym podjeździe. Jak dla mnie TRAGEDIA Dobrze tego odśnieżyć się nie da, kilka cm śniegu musi zostać. Ogólnie do przeżycia ale nie ma porównania do kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 01.12.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 No właśnie, też chciałem tak zrobić ale se mówię poczekam na Piczmana i jego pierwszy śnieg;)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 01.12.2010 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Zostałem królikiem doświadczalnym Forum Nie pierwszy raz hehe ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 02.12.2010 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Obiecany rzut parteru, sorry za jakość ale to z projektu, który błąkał się po budowie. http://img714.imageshack.us/img714/3512/rzutparteru0.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts