TOMEK99 04.02.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Na pewno się w to zaopatrzę mam już jeden pistolet i wiem ci oznacza czyszczenie.A piankowałeś też przy łączeniu płyt jedna do drugiej czy tylko dosuwałeś bo wiem że niektórzy tak polecają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 04.02.2011 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Kleiłem zgodnie z instrukcją na puszce kleju.Po obwodzie i pasek wzdłuż płyty na środku.Nie dawałem przy łączeniu płyt, niby czemu by to miało służyć ?Nie widzę sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMEK99 04.02.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Podobno dla pewności żeby lepiej uszczelnić ale to tak tylko słyszałem od paru wykonawców nie koniecznie fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 04.02.2011 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 To jest pianka do klejenia. Ta do uszczelnienia jest kilkukrotnie tańsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMEK99 04.02.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 To rozumiem że tylko kleiłeś nie uszczelniałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 04.02.2011 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Nie !Uszczelniałem potem łączenia płyt pianką montażową.Zgodnie ze sztuką ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMEK99 04.02.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Sorki za pytania ale będę to robił sam i chciałem się kogoś poradzić i podpytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 08.02.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 (edytowane) Piczman lepiej załóż zmierzchówkę, sama pilnuje i jak wracasz poźniej do domu to jest jasno. Teraz czujnik zapala u mnie światła około 16 i pali się do 7 rano. Trochę długo ale przy małym zużyciu prądu nie ma to znaczenia. pozdr adam Edytowane 8 Lutego 2011 przez aadamuss24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 08.02.2011 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Zmierzchówka będzie tylko później, niby to tylko 60-70 zł ale i tak mi sporo rzeczy wyskoczyło ostatnio więc darowałem sobie.Ja chcę żeby zmierzchowy włączał a czasówka wyłączała. PS. Nie poznałem Cię, nick zmieniłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 08.02.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Hello. Mógłbyś podać co to za LEDy tak ladnie świecą Ci w podbitce? Mam podobny układ oświetlenia jak u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 08.02.2011 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Żarówki 48 led a dokładnie nie pamiętam, tanie były ale w sklepie powiedzieli że zwrotów nie było to brałem. Jak znajdę opakowanie to napiszę jutro co do dokładnie bo tu zdaje mi się też o kąt chodzi. Na żywo wygląda jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 08.02.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Hej. Nick musiałem zmienić na "prośbę" redakcji Ja często w środku mam zgaszone światło bo te zewnętrzne dają bardziej ciekawe oświetlenie wnętrza i wszystko na zewnątrz dobrze widać. Czujnik ma od północy gdzie jest wyraźnie ciemniej niz na stronie południowej. Niby jest regulacja czułości ale już mam opóźnienie na max i jeszcze włącza się trochę za wcześnie. Lepiej czujnik dać od południa lub południowego zachodu. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucascom 13.02.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Hej, wracam po długiej przerwie z kilkoma pytaniami Jak się sprawuje Twój domowej roboty GWC? Ile temperatury zyskujesz na tych 100m rury w ziemi? Nie masz żadnych problemów z zamarzaniem rekuperatora podczas dużych mrozów? Gdy kupowałeś rekuperator brałeś może pod uwagę rekuperator firmy Bartosz? Jaką zastosowałeś w GWC pompę i czy dużo zużywa prądu? Przyglądnąłem się GWC glikolowym, ale są bardzo drogie, a Twój kosztował chyba 15-20% tego co oferują firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 14.02.2011 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 GWC działa i skutecznie odmraża powietrza nawiewane z czerpni.Temp. przeważnie +8 C, jak duże mrozy to spada ale nigdy poniżej 0 C .Glikol ma jakieś 10-12 C w zimie .Cały wymiennik kosztował niecałe 2 tyś zł.Działa tak samo jak ten za 10 tyś ( bo niby dlaczego miałby działać inaczej).Bartosza nie chciałem od początku.Pompę kupiłem w insbudzie, pobiera 45 W . Niedługo ukaże się artykuł o moim GWC w gazetce to sobie można poczytać, tylko nie wiem kiedy, zapomniałem zapytać P. Paplińskiego. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 14.02.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 w jakiej gazetce ? pozdra adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djcezar 14.02.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 WitamPiczman czy będzie możliwość abyś rozrysował dokładnie swoją instalację bufora?Będę podobną robił u siebie i nie chce popełnić jakiegoś błędu.Napisz jeszcze jakiego typu masz mieszacze do podłogówki muszę się przyjrzeć jak to się steruje. Pozdrawiam Djcezar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 14.02.2011 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 w jakiej gazetce ? pozdra adam Dokładnie nie wiem, albo miesięcznik albo kwartalnik jakiś kombinują. Wydawnictwo MURATOR ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 14.02.2011 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Witam Piczman czy będzie możliwość abyś rozrysował dokładnie swoją instalację bufora? A muszę ? Nie lepiej do leżajska podjechać i piwko wypić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djcezar 14.02.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 W sumie niedaleko a w Sokołowie mam znajomego. Jak będę się w tym kierunku wybierał to napewno dam znać.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucascom 14.02.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Z jakich powodów nie chciałeś Bartosza? Jak będziesz wiedział to daj znać na forumowym blogu gdzie i kiedy ukaże się ten artykuł Mam nadzieję, że profesjonalnie będzie zrobiony ze schematem instalacji ;] W okresach przejściowych wyłączasz pompę od nagrzewnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts