Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Piczmana - Komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na bufor nie licz. :no:

Jak znam Piczmana przejdzie z ładowania bufora węglem na ładowanie prądem w G12.

To ma być układ ekonomicznie bezobsługowy, a nie tylko bezobsługowy. :)

P.S.

Na kociołek tak od razu się nie wypinaj. W okolicy zawsze będzie coś do spalenia :), więc jeszcze może się przydać, chociaż może...

Ja mam naturę trochę chomika ;)

To ja zamawiam bufor!!!!!

P.S. Przekrój pieca w linku odpada za krótki obieg spalin i trudny do czyszczenia choć podobny do logiki Cichewicza.

Współczuje czyszczenia tych rurek...

U nas też jest kocioł dolnego spalania i jesteśmy zadowoleni. Jedynie czego nam brak to ruchomego rusztu... tzn, wajchy co by poruszała rusztem aby nie grzebać pogrzebaczem w piecu.

My jesteśmy z rozwiązania jak na razie zadowoleni. Bufor sprawdza się i polecam, palenia w kotle już nie bardzo mogę polecić i nie dziwię się Piczmanowi, że chce na prąd...

Mój mąż już myśli nad solarami, pompą ciepła albo jakieś inne rozwiązanie, bo jakoś nam się nie uśmiecha biegać w lato i palić w piecu. Ale jak na razie wyjścia nie ma...

Wczoraj wracałem nieco później i miałem okazje zobaczyć oświetlenie. Wspaniale to wygląda. Zdjęcia tego nie oddają. Aparat widzi inaczej :D

Dokładnie, mimo że wyciągnąłem z tego wszystko co się dało, statyw i długi czas naświetlania.

Takie rzeczy trzeba oglądać na żywo :)