Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Piczmana - Komentarze

Recommended Posts

Ja latałem z lustrzanką i gripem, wiesz ile to waży ?

Tyle że obiektyw do wywalenia, na szczęście zawsze używałem takiego badziewia co do body dodają "gratis" .

Sprzęt tego typu na budowie jest niestety spisany na straty, wilgoć i pył wejdzie wszędzie.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jani 63 aż tak brutalny to nie bądź :)

Nie jestem.

To w odniesieniu do profesjonalizmu Piczmana.

Sam uważam komórkę za najbardziej poręczne pstrykadełko, do tego wymieniane okresowo po zakończeniu umowy, lub coś koło tego :D

No i czasami jeszcze najlepszy przyjaciel każdej kobiety, czyt. Photoshop :D

Nawet tego "badziewia" było mi szkoda :) Podziwiam, że chciało Ci się latać z takim klockiem :) U mnie zdjęcia z telefonu sprawdziły się doskonale, jakość na tyle przyzwoita, że daje radę jeśli coś gdzieś mam pokazać. Zdjęcia robione praktycznie wszędzie i szybko, raczej przy dobrym świetle więc nie było problemów. Jak elektrykę pstrykałem w nocy przed tynkami to niestety ale telefonem nic by nie było widać.

Co do aparatu jak juz udało mi się kupić lustrzankę to czasu brakło na robienie zdjęć :( Może w tym roku będzie lepiej :) a jak nie to może na emeryturze :)

Dwa lata temu ciągałem się z lustrzanką na wyjeździe, latałem jak głupi żeby porobić dobre zdjęcia a na koniec wszystko skasowałem przy przegrywaniu z kompa na komp :( Z telefonem jeszcze nie miałem takiego przypadku :) pozdr adam

Dokładnie, mimo że wyciągnąłem z tego wszystko co się dało, statyw i długi czas naświetlania.

Takie rzeczy trzeba oglądać na żywo :)

Dokładnie jak piszesz. Zdjęcia niczego sobie ale widząc na żywo zawsze przynajmniej mi pozostaje niedosyt. Kiedyś spodobała mi się panorama Rzeszowa z góry Rocha. Widok stamtąd zapiera dech ale aparat niestety trochę wysiada. Pokusiłem się nawet o analoga. Kolega ma jeszcze N2020. Szkła pasowały ale negatyw i tak poszedł na skaner a odbitki przy różnych czasach 5, 10, 20 i nawet 40min wyglądały niemalże identycznie.

A co do LED'ów polecam również do środka.

http://img155.imageshack.us/img155/9739/img3726a.jpg

Na tej fotce macie na podjezdzie kamyczki, mozesz napisac co jest pod nimi, czy jakos utwardzaliscie podloze albo nawoziliscie ziemie. Ile Wam wyszlo ton tych kamieni na ile metrow kw? Bylabym wdzieczna za zblizenie na fotce zeby zobaczyc jak one wygladaja (ksztalt), bo kolor jest bardzo fajny.

Ło Matko !

Kilka stron wcześniej masz wszystko opisane, zdjęcie z każdego etapu wykonania też są.

Przekierowanie do wpisu tu :

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?105517-Dom-Piczmana&p=4077486&viewfull=1#post4077486

W razie pytań jestem na posterunku ;)

Jakieś 2,5 tyś.

Niedługo zaczynam robić to samo z tyłu domu, tam mam tylko 90 m2 ale i tak szarpnie.

Z tym że warto bo 10 ton sobie po tym jeździ i nawet nie drgnie, wcześniej rower by się zakopał tak mokro mam ,,,

EDIT: Robisz tak, liczysz jaka warstwa będzie dobra, Ja dałem żużel pod spód bo tani, potem 10 cm kliniec i 5 cm kamyk, policz sobie m3 !

Kupowałem w m3 a nie w "tonach" i było mi łatwo sobie policzyć.

Docelowo jeszcze kiedyś dosypię białego grysu z mniejszą granulacja bo kiepsko się po tym chodzi ,,, Tak z 2 cm nie więcej do wyrównania !

Edytowane przez Piczman

• 2 weeks później...
Powoli koszty ogrzania domu nie są już największym wydatkiem w utrzymaniu domu. Oczywiście pod warunkiem, że dom jest dobrze zrobiony. Tym sposobem zacznie się wracać do budowania dużych domów. Często wydatki na telefon czy tv, internet są większe niż to co Piczman płaci za ogrzanie całego domu. Choć jeszcze wielu jest takich, że ich koszty ogrzewania rujnują :( pozdr adam