Piczman 28.02.2011 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Ja latałem z lustrzanką i gripem, wiesz ile to waży ?Tyle że obiektyw do wywalenia, na szczęście zawsze używałem takiego badziewia co do body dodają "gratis" .Sprzęt tego typu na budowie jest niestety spisany na straty, wilgoć i pył wejdzie wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 28.02.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Jani 63 aż tak brutalny to nie bądź Nie jestem. To w odniesieniu do profesjonalizmu Piczmana. Sam uważam komórkę za najbardziej poręczne pstrykadełko, do tego wymieniane okresowo po zakończeniu umowy, lub coś koło tego No i czasami jeszcze najlepszy przyjaciel każdej kobiety, czyt. Photoshop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 28.02.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Nawet tego "badziewia" było mi szkoda Podziwiam, że chciało Ci się latać z takim klockiem U mnie zdjęcia z telefonu sprawdziły się doskonale, jakość na tyle przyzwoita, że daje radę jeśli coś gdzieś mam pokazać. Zdjęcia robione praktycznie wszędzie i szybko, raczej przy dobrym świetle więc nie było problemów. Jak elektrykę pstrykałem w nocy przed tynkami to niestety ale telefonem nic by nie było widać. Co do aparatu jak juz udało mi się kupić lustrzankę to czasu brakło na robienie zdjęć Może w tym roku będzie lepiej a jak nie to może na emeryturze Dwa lata temu ciągałem się z lustrzanką na wyjeździe, latałem jak głupi żeby porobić dobre zdjęcia a na koniec wszystko skasowałem przy przegrywaniu z kompa na komp Z telefonem jeszcze nie miałem takiego przypadku pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 28.02.2011 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Zdjęcia zawsze możesz odzyskać z karty, mam sprytny i bardzo prosty programik jak by co. Odzyskuje wszystko sprzed kilku lat czasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 28.02.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Dokładnie, mimo że wyciągnąłem z tego wszystko co się dało, statyw i długi czas naświetlania. Takie rzeczy trzeba oglądać na żywo Dokładnie jak piszesz. Zdjęcia niczego sobie ale widząc na żywo zawsze przynajmniej mi pozostaje niedosyt. Kiedyś spodobała mi się panorama Rzeszowa z góry Rocha. Widok stamtąd zapiera dech ale aparat niestety trochę wysiada. Pokusiłem się nawet o analoga. Kolega ma jeszcze N2020. Szkła pasowały ale negatyw i tak poszedł na skaner a odbitki przy różnych czasach 5, 10, 20 i nawet 40min wyglądały niemalże identycznie. A co do LED'ów polecam również do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 02.03.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 http://img155.imageshack.us/img155/9739/img3726a.jpg Na tej fotce macie na podjezdzie kamyczki, mozesz napisac co jest pod nimi, czy jakos utwardzaliscie podloze albo nawoziliscie ziemie. Ile Wam wyszlo ton tych kamieni na ile metrow kw? Bylabym wdzieczna za zblizenie na fotce zeby zobaczyc jak one wygladaja (ksztalt), bo kolor jest bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 02.03.2011 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Ło Matko ! Kilka stron wcześniej masz wszystko opisane, zdjęcie z każdego etapu wykonania też są. Przekierowanie do wpisu tu : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?105517-Dom-Piczmana&p=4077486&viewfull=1#post4077486 W razie pytań jestem na posterunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 02.03.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Dzieki, kiedys faktycznie juz przegladalam Twoja relacje ale tyle jest tych dziennikow, ze nie pamietalam.Mozesz napisac jaki byl calkowity koszt tych 110 m (zuzel, kliniec, kamyczki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 02.03.2011 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 (edytowane) Jakieś 2,5 tyś.Niedługo zaczynam robić to samo z tyłu domu, tam mam tylko 90 m2 ale i tak szarpnie.Z tym że warto bo 10 ton sobie po tym jeździ i nawet nie drgnie, wcześniej rower by się zakopał tak mokro mam ,,, EDIT: Robisz tak, liczysz jaka warstwa będzie dobra, Ja dałem żużel pod spód bo tani, potem 10 cm kliniec i 5 cm kamyk, policz sobie m3 !Kupowałem w m3 a nie w "tonach" i było mi łatwo sobie policzyć.Docelowo jeszcze kiedyś dosypię białego grysu z mniejszą granulacja bo kiepsko się po tym chodzi ,,, Tak z 2 cm nie więcej do wyrównania ! Edytowane 2 Marca 2011 przez Piczman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 02.03.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Dzieki serdeczne, tez sie przymierzamy do takiej powierzchni przy gospodarczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 03.03.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Bardzo ładny grill ogrodowy. Też myślę o czymś takim, zle chciałabym razem z wędzarnią. No ale najpierw niech dom stanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 03.03.2011 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Myślałem o tej wędzarni i stwierdziłem że to nie dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 03.03.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Może to Cię natchnie. http://www.chefpaul.net/PDFgs/Grill&Smoker.pdf Jeśli nie opis budowy podany przez Chef Paul, to przepisy na specjały również autorstwa Chef Paul Smacznego! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 03.03.2011 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Nie sądzę ale dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 04.03.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 witaj, przepraszam że wracam do tak zamierzchłej historii ale dlaczego robiłeś szalunek do płyty z pełnej cegły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 07.03.2011 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Musiał bym zapytać o to wykonawcy, ale tak na zdrowy rozum to pewnie dlatego że świetnie nadaje się jaki szalunek stracony przy wylewaniu takiej grubości płyty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 16.03.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Witam Piczman ile pieniązkow wydales na ogrzewanie w tym sezonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 16.03.2011 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 A tak z 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 16.03.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Powoli koszty ogrzania domu nie są już największym wydatkiem w utrzymaniu domu. Oczywiście pod warunkiem, że dom jest dobrze zrobiony. Tym sposobem zacznie się wracać do budowania dużych domów. Często wydatki na telefon czy tv, internet są większe niż to co Piczman płaci za ogrzanie całego domu. Choć jeszcze wielu jest takich, że ich koszty ogrzewania rujnują pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 16.03.2011 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Też to zauważyłem, miesięczny koszt 2 komórek przekracza mi wydatek na ogrzewanie. PS. Te 500 zł to oczywiście dlatego że przez większość część sezonu paliłem tym co znalazłem na podwórku. Kto śledzi moje posty to wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts