Tomi78__ 16.03.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 A na swoim podwórku szukasz czy u sasiada??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal1983 19.03.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Witam Piczman Gratuluję wybudowanego i wykończonego domku Przeczytałem cały dziennik i parę tematów dało mi do myślenia, a głównie to bufor ciepła samoróbny i podłogówka ale na podłogówkę bez kalafiorów to się chyba jednak nie zdecyduję. Widzę że ocieplałeś dom styropianem z Leżajskiej firmy, i wyszło ci bardzo fajnie cenowo za m3 Nie wiedziałem że jest taka firma u Ciebie a że mam niedaleko tez trzeba będzie podjechać jak już do ocieplania dojdzie i zapytać o cenę No i fajny grill, muszę bratu podrzucić bo będzie robił w tym roku Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.03.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 ale na podłogówkę bez kalafiorów to się chyba jednak nie zdecyduję. No to będziemy następnymi którzy będą żałować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal1983 19.03.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Liwko tak mówisz ?? No kurde jakoś sobie nie wyobrażam żyć bez kaloryferów :P Może mi się odmieni w trakcie budowy, i głębszego rozeznania w temacie, ale ... będzie ciężko się przekonać do samej podłogówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.03.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Nie chcę tu za bardzo śmiecić ale Piczman mnie na pewno poprze. Dwa najlepsze rozwiązania w domu to ogrzewanie podłogowe i wentylacja mechaniczna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 19.03.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Jak to czasy się zmieniają. Młodzi ludzie wynieśli z domu wspomnienie o kaloryferze i teraz (niektórzy ) nie wyobrażają sobie życia bez niego, starsze pokolenie z rozrzewnieniem wspomina piece, a jakaś starowinka ledwo zipiąca najchętniej na zapiecku by przysiadła rafał1983 bądź Trendy, teraz podłogówka jest na topie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal1983 19.03.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 No na topie, ale przeraża mnie wizja pęknięcia rurki w posadzce gdzieś nie wiadomo gdzie i brak możliwości tego naprawienia bez rozkucia podłogi Piczman sory za offtopa, mam nadzieje że się nie znerwujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.03.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Mam podłogówkę, i 4 kaloryfery... Kaloryfery wiszą, choć są niepodpięte... I nie były ani razu potrzebne. W łazience służy kaloryfer drabinkowy jako suszarka na ręczniki i taki był zamysł, lecz nadal jest niepodpięty. W wiatrołapie i kotłowni to samo... jest ale nadal czeka na podpięcie i puszczenie ciepełka... Zastanawiamy się więc z mężem czy nie zdjąć z wiatrołapu tego kaloryfera i nie wynieść na strych.... z czasem tam go podpiąć .... Będzie miało gdzie pranie schnąć.... Dziś uważam , że nie warto było wydać kasę na te kaloryfery.... A w domu mamy ciepło... i jest tylko podłogówka, podłoga nie jest ciepła, ale i nie jest zimna, w domu jest 23-24*C, a w sypialni 20-21*C.... Mamy też bufor , który zdaje super swoje zadanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 20.03.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 No na topie, ale przeraża mnie wizja pęknięcia rurki w posadzce gdzieś nie wiadomo gdzie i brak możliwości tego naprawienia bez rozkucia podłogi Jeżeli jesteś taki strachliwy, to postaw na fundament i strop grzewczy Legalett. W nim jedyne co może się zepsuć, to agregat grzewczy. Możesz oczywiście wykonać też instalację grzejnikową ze wszystkimi rurkami na wierzchu (w ścianie przecież tez może rurka pęknąć), tylko co na to Twoja żona ? Rurka w posadzce Ci nie pęknie. Może zostać uszkodzona mechanicznie, np. przy wierceniu w posadzce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 20.03.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Piczman czekam z niecierpliwością na realizację "szopo-iwaty" ja taka chće zrobić w miejscu gdzie mam studnię, nie wiem jeszcze jaka miałaby miec funkcję ale jakąś jej wymyślę, może pustelnia dla inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 20.03.2011 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Wczoraj drzewo przywieźli, za 2 tygodnie ruszam z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 22.03.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Myślałeś kiedyś o grillu ogrodowym. A może by jaki piec do chleba?http://www.gulland.ca/homenergy/brickoven.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 22.03.2011 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Chcę typowy grill, jakoś nie pociągają mnie piece i wędzarnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 23.03.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Powiedz mi jak się spisuje użytkowanie wjazdu z tymi kamyczkami? Nie wybija spod nich roslinność? jak jest zima przy odśnieżaniu wjazdu, nie usuwasz przy okazji warstwy kamyczków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 23.03.2011 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Jako wjazd dla samochodów super sprawa, czasem coś wyskoczy zielonego ale znikome ilości i skala tego zjawiska nie zwiększa się jak na razie . Myje się super na tym bo wszystko wnika i nie brodzisz w wodzie czy błocie. Sam kamyk się nie brudzi, lekko nabrał żółtego odcienia ale nie wiedział bym o tym gdybym nie dosypywał świeżego . Z odśnieżaniem trochę gorzej, trzeba uważać, słyszałem od znajomego ze widział łopatę z kółkami przystosowaną takiej powierzchni . Ja zwyczajnie zostawiałem 1-2 cm śniegu i wyczułem kąt nachylenia łopaty. Jedną zimę przeżyłem Natomiast źle się po tym chodzi, kamyki są ostre i czuć je pod cieńszymi podeszwami . Ten grys ma jedną wielką zaletę, jest tani i ładnie wygląda na wsi z zielenią ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 23.03.2011 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 1.Jako wjazd dla samochodów super sprawa, 2.Myje się super na tym bo wszystko wnika i nie brodzisz w wodzie czy błocie. 3.Z odśnieżaniem trochę gorzej, trzeba uważać, słyszałem od znajomego ze widział łopatę z kółkami przystosowaną takiej powierzchni . 4.Natomiast źle się po tym chodzi, kamyki są ostre i czuć je pod cieńszymi podeszwami . 5.Ten grys ma jedną wielką zaletę, jest tani i ładnie wygląda na wsi z zielenią ! ad.1. super, bo? jak się po tym jeździ trzeba ostrożnie ruszać i hamowac żeby nie zbuksować? ad.2 tego właśnie się boje, że przy muciu myjka cisnieniową kamyki będa odstakiwać i przypadkiem moga uderzyć w lakier ad.3.hmm, no wlasnie u mnie dojazd do garażu ma prawie 20m długości, więć odśnieżanie musi byc małouciążliwe ad.4.wiec nie wiem czy synek na tym by sie nie "porysował" przy bieganiu ad.5. jak fachowo sie to nazywa gdzie kupowałeś i ile to kosztuje? Nie wiem jednak czy nie uzyc tego na ścieżki czy jakieś małe podejścia, choć cena to może być ważny czynnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 24.03.2011 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 1. No jak ruszysz z impetem to się trochę posypie na boki 2. Wątpię, kamyki są dość ciężkie ! Nie poderwie tego a już na pewno nie na wysokość karoserii . 3. Jak skończę wiatę to będę miał 30 m dojazdu i 100 m2 parkingu ,,, Jakoś specjalnie się tego nie obawiam ! 4. Jak poleci na kolano to zaboli, nawet bardzo. cholernie ostre to to . 5. To jest biały grys, kupowałem w miejscu gdzie sprzedają kruszywo, występuje też w innych kolorach, będę kupował czerwony pod drzewka od strony wjazdu, wygląda super i przypomina nieco korę a przynajmniej wiatr tego nie nosi . Ja w Leżajsku mam taki "składzik" kruszywa . Może i ładnie się to komponuje z trawnikiem ale na ścieżkę bym tego nie dawał, lepiej daj jakieś ładne płyty z posypką albo kostkę . Ogólnie to ten kamyk pieknie wygląda między drzewkami i jak wjazd dla samochodów, chodzenie po tym to nic przyjemnego. Dlaczego Ja mam pół podwórka tego kamyka ? Bo nic mnie tak nie wkurza jak błoto pod domem !!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 24.03.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 No to teraz wszystko jasne. Faktycznie ścieżki sobie odpuszczę. Znam juz wady i zalety decyzja zalezy ode mnie. Mnie poprostu teraz nie stać na zrobienie ponad 200m2 koski, bo lekko licząć do z 20kPLN wyjdzie, a mam inne priorytety - taras drewniany, bo sezon grillowy tuz tuż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 08.04.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 (edytowane) Wiata wymiata )))) Przydałoby się jeszcze podświetlić ten trójkąt nad wejściem. Edytowane 8 Kwietnia 2011 przez aadamuss24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 08.04.2011 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Przydałoby się jeszcze podświetlić ten trójkąt nad wejściem. Jaki trójkąt ? Nie kumam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts