Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Piczmana - Komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...

Wybacz ... ;) Te barierki w tej konkretnej formie to tak rozumiem chciałeś ? ;) Hmmmmmmm ...... nie masz wrażenia, że powiedzmy "odstają" ? Nie lepiej było nawiązać do barierek drewnanych ( vide drewutnia ), grube drewno, malowane na biało jak ta drewutnia ?

Ale żeby nie było, to Twoja wizja i ja ją szanuję ;)

pozdro, majki

Nie no nam się bardzo podoba :)

Co do drewna to nie chciałem bo to raczej balkon wyszedł niż taras no i niezadaszony, kutego też nie braliśmy pod uwagę .

Pomysł pojawił się niespodziewanie i po 2 dniach już stoi.

Drewna to Ja wcale nie chciałem nigdzie, ta altana to z oszczędności po na fajny garaż mnie nie stać .

Każdy ma to co lubi ;)

PS. Fajny pomysł z tą galerią z budowy, może sam sobie coś takiego zrobię w korytarzu bo puste ściany są ,,,

Pozdr.

• 3 weeks później...

Do ocieplenia rur GWC doradzałbym ci dodatkowo taśmę na wszystkich rozcięciach. Przy izolacji rur z zimniejszym czynnikiem od otoczenia chodzi również o izolację wilgoci, która mogła by kondensować się wewnątrz izolacji. Wybór pianki jest dobry.

Przepiękne żółte pyszczaki. Miałem z nimi kłopot. Urządzały polowania na pozostałe rybki. Tylko glonojada nie ruszyły.

O !

Ktoś jeszcze czyta :)

Saulosi to i tak chyba najłagodniejszy gatunek, Ja nie zamierzam dawać ani zbrojnika ani roślin.

Maja być skały, piach i żółto-niebieski harem :)

Tak myślałem o tym żeby nakleić taśmę na przecięciach, powinno być wtedy szczelnie .

Zastanawiam się tylko jaka taśma się nada !?

Jakoś nie widzę potrzeby żeby się z tym aż tak pieścić, no chyba że będzie się dalej lało ,,,

Myślę nad tacką ociekową bo kolektor nagrzewnicy poci się mocno.

Hmmm, a może by go pianką "otulić" ? Taką z pistoletu ?

Kilka podejść i potem ładnie nożykiem w kosteczkę ?

O czyszczenie z tej pianki.

Mógłbyś zastosować w sumie trik jak się zabezpiecza elementy w paczce do transportu. Tam piankę wstrzykuje się do worków i umieszcza w rogach paczki. Pianka rozprężając się dopasowuje się do kształtu paczki i zawartości. Twardnieje i dostajesz coś na wzór kształtek styropianowych z tym że nic się nie brudzi. Mógłbyś coś na wzór formy zesztukować przy kolektorach nagrzewnicy obłożyć folią i wtedy oblać pianką. Jakbyś coś miał robić czy naprawiać w tym miejscu, rozwalasz piankę z tą folią i masz funkiel nówka kolektorek nagrzewnicy. Pianka dociśnie tą folię i powinna ładnie dopasować się do wszystkich łuczków kolektora warunek ta forma żeby miała się gdzie zaprzeć.

• 2 weeks później...