aadamuss24 11.04.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Ten portal, portyk ??? na wejściem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 11.04.2011 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Aaaa, teraz piszesz do chałupie? Nie no wystarczy tych światełek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 18.04.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 oceń sobie kolor bejcy Sadolin kasztan, jest ładny ale czy będzie pasował do twojego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 18.04.2011 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Dzięki za podpowiedź ale decyzja padła na biały impregnat Sadolin. Kojec już pomalowałem i jest ok, zamówiłem więcej farby na resztę, trochę tego pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 18.04.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 warto jeszcze ocenić trwałość farby i własny zapał do konwerwacji. Odłażący po latach przeźroczysty lakier dużo mniej razi niż odłażąca biała farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 18.04.2011 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Impregnat zabarwia drewno, nie powinno nic odłazić.Za rok poprawię lakierobejcą białą i powinno być ok.Drewno jest bardzo mokre jeszcze, dlatego impregnat bez wosku ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.05.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Wybacz ... Te barierki w tej konkretnej formie to tak rozumiem chciałeś ? Hmmmmmmm ...... nie masz wrażenia, że powiedzmy "odstają" ? Nie lepiej było nawiązać do barierek drewnanych ( vide drewutnia ), grube drewno, malowane na biało jak ta drewutnia ? Ale żeby nie było, to Twoja wizja i ja ją szanuję pozdro, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 06.05.2011 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Nie no nam się bardzo podoba Co do drewna to nie chciałem bo to raczej balkon wyszedł niż taras no i niezadaszony, kutego też nie braliśmy pod uwagę . Pomysł pojawił się niespodziewanie i po 2 dniach już stoi. Drewna to Ja wcale nie chciałem nigdzie, ta altana to z oszczędności po na fajny garaż mnie nie stać . Każdy ma to co lubi PS. Fajny pomysł z tą galerią z budowy, może sam sobie coś takiego zrobię w korytarzu bo puste ściany są ,,, Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 27.05.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Do ocieplenia rur GWC doradzałbym ci dodatkowo taśmę na wszystkich rozcięciach. Przy izolacji rur z zimniejszym czynnikiem od otoczenia chodzi również o izolację wilgoci, która mogła by kondensować się wewnątrz izolacji. Wybór pianki jest dobry. Przepiękne żółte pyszczaki. Miałem z nimi kłopot. Urządzały polowania na pozostałe rybki. Tylko glonojada nie ruszyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 27.05.2011 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 O ! Ktoś jeszcze czyta Saulosi to i tak chyba najłagodniejszy gatunek, Ja nie zamierzam dawać ani zbrojnika ani roślin. Maja być skały, piach i żółto-niebieski harem Tak myślałem o tym żeby nakleić taśmę na przecięciach, powinno być wtedy szczelnie . Zastanawiam się tylko jaka taśma się nada !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 27.05.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 A jakby zrobić taką "niby fuge" z żywicy od wewnątrz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 27.05.2011 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Jakoś nie widzę potrzeby żeby się z tym aż tak pieścić, no chyba że będzie się dalej lało ,,,Myślę nad tacką ociekową bo kolektor nagrzewnicy poci się mocno.Hmmm, a może by go pianką "otulić" ? Taką z pistoletu ?Kilka podejść i potem ładnie nożykiem w kosteczkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 27.05.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 bardzo często do tego celu używałem szarej zbrojonej nicią. Do kupienia wszędzie. Niby fugi sobie nie wyobrażam. Taśmą robota wydaje mi się zdecydowanie łatwiejsza. Nawet zrezygnowałbym z plastikowych spinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 27.05.2011 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 bardzo często do tego celu używałem szarej zbrojonej nicią. Akurat taką posiadam, dziś będę kleił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 27.05.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Hmmm, a może by go pianką "otulić" ? Taką z pistoletu ? Kilka podejść i potem ładnie nożykiem w kosteczkę ? Nie wyobrażam sobie czyszczenia potem w razie potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 27.05.2011 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Jakiego czyszczenia ?Może źle zrozumiałeś ?Rurki wystające z nagrzewnicy ( kolektor) miał by być szczelnie zalany pianką montażową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 27.05.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 O czyszczenie z tej pianki. Mógłbyś zastosować w sumie trik jak się zabezpiecza elementy w paczce do transportu. Tam piankę wstrzykuje się do worków i umieszcza w rogach paczki. Pianka rozprężając się dopasowuje się do kształtu paczki i zawartości. Twardnieje i dostajesz coś na wzór kształtek styropianowych z tym że nic się nie brudzi. Mógłbyś coś na wzór formy zesztukować przy kolektorach nagrzewnicy obłożyć folią i wtedy oblać pianką. Jakbyś coś miał robić czy naprawiać w tym miejscu, rozwalasz piankę z tą folią i masz funkiel nówka kolektorek nagrzewnicy. Pianka dociśnie tą folię i powinna ładnie dopasować się do wszystkich łuczków kolektora warunek ta forma żeby miała się gdzie zaprzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 08.06.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Piczman ,wrócę do początków . Co było powodem wykonania płyty na fundamentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 08.06.2011 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Wolna wola wykonawcy ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 09.06.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Wolna wola rzecz ważna ,jednak chodziło mi o to czy powodem były jakieś warunki gruntowe lub wnioski wynikające z czytania literatury budowlanej. Dużo ostatnio czytałem o problemach opadającej podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts