ruda-ja 19.09.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 o żesz ty losie okrutny... mi za 3 weeki wchodzą z montażem "zachwalanych" GWX 20 (ilość sztuk: 2) kolor orzech. Z tego co piszecie pewnie zamówię od razu panele wymienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrwoj 20.09.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Witam. nasza firma przez kilka lat montowała drzwi gerda do domków z serii 20 ( panelowe). Niestety sa reklamacje na panele. Ostatnio mamy bardzo dobre doświadczenia z drzwiami DELTA ( Specjal i Premium ) do domków. Zupełnie inna technologia, bardzo dobre parapetry izolacji termicznej no i znacznie tańsze od Gerdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 20.09.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 U mnie skończyło sie na wymianie obu drzwi na nowe i teraz jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziad79 05.11.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 witamjestem kolejna osoba ktora zarejestrowala sie tylko po to aby mam nadzieje uchronic innych...posiadam slynne juz gwx20 (2 szt). na szczescie sa od polnocnego zachodu i w dodatku na ganku pod dachem dzieki czemu moze jeszcze jakos sie trzymaja.pierwsze co chce powiedziec to trzymajcie sie z dala od firmy perfektplus z poznania (http://www.perfektplus.pl/). oczywiscie producent nie jest tu bez winy jednak jakby nie patrzec to sprzedawca odpowiada przed kupujacym i u niego zglasza sie reklamacje. kolesie z perfektplus leca sobie po prostu w ... kulki (zamiencie sobie to na bardziej odpowiedni wyraz ;P). szyldy i klamki reklamuje juz drugi raz bo raz juz mi odrzucili zgloszenie reklamacyjne ze wzgledu na malo dokladne jej napisanie. teraz po okolo 20 dniach od zgloszenia z konkretnym opisaniem problemu pojawil sie ktos zeby je obejrzec. szyldy sa skorodowane co zostalo ustalone z kierownikiem reklamacji gerdy ktory sam powiedzial ze to jest problem z powloka galwaniczna szyldu i nalezy to u sprzedawcy reklamowac. w kazdym razie przyjechal pracownik perfektplus ktory stwierdzil ze to jest brud i probowal to zetrzec najpierw sucha szmatka a potem wrocil z samochodu ze szmatka nasaczona jakims srodkiem (gdzie gerda jasno mowi ze tego sie nie czysci). na sprzeciw zony i pytanie co to jest odpowiedz byla prosta "to jest specjalny plyn" . w kazdym razie pan jednak stwierdzil ze to nie jest brud ale nie obylo sie bez przepychanek ktore szyldy sa skorodowane a ktore nie i nie beda podlegac gwarancji. ostatecznie przyjal do wiadomosci ze chodzi o wszystkie (nie wiem czy to wogole prawda ale ich zdaniem gorne szyldy sa rozpatrywane niezaleznie od dolnych z klamka).w momencie kiedy byl u nas bylismy juz po przeczytaniu tego watku i bardzo szybko poszedlem obadac nasze panele z okleina :/ w kazdym razie pan na pytanie o panele stwierdzil ze to normalne ze panel nie przylega do drzwi, nikt nigdy nie zglaszal nic podobnego i zeby sobie obejrzec inne u nich w salonie... kiedy zona powiedziala mu o tym co w internecie przeczytalismy nastapila nagla zmiana zeznan po czym poszedl po poziomice zeby sprawdzic jaka buda sie zrobila na panelu. po czym dodal zeby ewentualnie dodac linka w zgloszeniu reklamacyjnym bo moze producent nie wie o tym... buhahahhaa mielismy tez przeprawe z regulacja drzwi gdyz trzeba bylo dociagac drzwi zeby przekluczyc dolny zamek. poniewaz pojawilo sie to po ok roku od montazu zglosilismy sprawe do nich zeby przyjechali doregulowac drzwi. po jakims czasie przyjechal ich czlowiek, zona wpuscila i zostawila go przy drzwiach... po przyjezdzie z pracy sprawdzam i zamek otwiera sie i zamyka bez problemu, otwieram wiec drzwi i co do ku... nedzy widze?? ten osiol pilnikiem rozpilowal otwory w oscieznicy... bo po co sie meczyc i regulowac drzwi jak mozna to zalatwic pilnikiem!!!! jak juz tak sie zale to sam montaz przy ktorym bylem mnie mocno zdziwil. wg chlopakow ktorzy montowali wytyczne gerdy sa takie ze tak duze i ciezkie drzwi nie montuje sie na pianke tylko na beton. moze tak moze nie, nie dzwonilem zeby sie upewniac. w kazdym razie umerdali w wiaderku troche zaprawy a ze oscieznica wypelnila praktycznie cale otwory w scianie to podkuli kilka nieduzych otworow i wciskali palcem ta zaprawe tyle ile im sie udalo zeby wypelnic oscieznice... jakie sa tego efekty?? mostki cieplne przez oscieznice sa takie ze jak sie zimno robi to na tej metalowej oscieznicy wilgoc sie skrapla az czasem kapie wewnatrz. kazde zamkniecie drzwi niesie sie po calym parterze. jeszcze z pewnoscia ktos bardziej fachowy by cos powiedzial na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziad79 05.11.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 to byly zale a teraz konkrety. poniewaz mam miesiac do konca reklamacji i watpliwosci do do paneli ozdobnych bardzo prosze o pomoc. jak w waszych przypadkach wygladaly uszkodzone panele/okleiny? po czym to poznac? mam jedne drzwi z 4 okienkami w pionie i jedne w garazu z jednym okienkiem i trzema wytloczeniami w miejscach pozostalych okienek. w tych od domu sama obecnosc okienek usztywnia panel i zapobiega deformacji (choc tez jak sie nadusi palcem w pewnych miejscach to panel siada). w tych drzwiach od garazu wszystko wyglada dobrze jak sie patrzy na nie ale wystarczy nadusic palcem i wtedy widac jaka buda sie zrobila. panel siada o jakies 0,5 - 1 cm. poza tym wizualnie jest wszystko ok. czy to jest powod do reklamacji? sam panel chyba nie jest przyklejany do stalowej konstrukcji drzwi na zasadze okleiny ale trzymany jest tylko przez ramke wokol skrzydla drzwi? mam racje? jesli tak to pewnie predzej czy pozniej kazdy jeden sie zdeformuje skoro to plyta mdf z okleina drewnopodobna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 06.11.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 to byly zale a teraz konkrety. poniewaz mam miesiac do konca reklamacji i watpliwosci do do paneli ozdobnych bardzo prosze o pomoc. jak w waszych przypadkach wygladaly uszkodzone panele/okleiny? po czym to poznac? mam jedne drzwi z 4 okienkami w pionie i jedne w garazu z jednym okienkiem i trzema wytloczeniami w miejscach pozostalych okienek. w tych od domu sama obecnosc okienek usztywnia panel i zapobiega deformacji (choc tez jak sie nadusi palcem w pewnych miejscach to panel siada). w tych drzwiach od garazu wszystko wyglada dobrze jak sie patrzy na nie ale wystarczy nadusic palcem i wtedy widac jaka buda sie zrobila. panel siada o jakies 0,5 - 1 cm. poza tym wizualnie jest wszystko ok. czy to jest powod do reklamacji? sam panel chyba nie jest przyklejany do stalowej konstrukcji drzwi na zasadze okleiny ale trzymany jest tylko przez ramke wokol skrzydla drzwi? mam racje? jesli tak to pewnie predzej czy pozniej kazdy jeden sie zdeformuje skoro to plyta mdf z okleina drewnopodobna Panel nie jest doklejany. Najpierw robi się wybrzuszenie a później nawet po niewielkim naciśnięciu pęka. Mam już drugi panel, który będzie podlegał wymianie. Cena 470 zł z wymianą. Może ten wytrzyma dłużej, ponieważ ganek został oszklony i osłonięty żaluzjami (zachodnia strona). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 06.11.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 No to Gerdy też sobie nie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 06.11.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Szanowny producencie!Tracicie rynek i dobrą opinię !Prawdopodobnie zrezygnuję z drzwi Gerda, które zamierzałem kupić...Może ktoś poleci co w zamian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 06.11.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Szanowny producencie! Tracicie rynek i dobrą opinię ! Dziwię się jak zarządzający mają to w d.... Gdybym to ja byl szefem Gerdy ruszył bym niebo i ziemię, wywalił jednego barana z drugim dyscyplinarnie (autor wątku pisał też do centrali) zerwał z dystrybutorem i załatwił sprawę, po czym zrobił sobie z tego PR i ogłosił jak to świetnie zareagowaliśmy na potrzeby klienta. No chyba, że problem jest innego typu i Gerda po prostu wie, że sprzedaje g.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 06.11.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Szanowny producencie! Tracicie rynek i dobrą opinię ! Dziwię się jak zarządzający mają to w d.... Gdybym to ja byl szefem Gerdy ruszył bym niebo i ziemię, wywalił jednego barana z drugim dyscyplinarnie (autor wątku pisał też do centrali) zerwał z dystrybutorem i załatwił sprawę, po czym zrobił sobie z tego PR i ogłosił jak to świetnie zareagowaliśmy na potrzeby klienta. No chyba, że problem jest innego typu i Gerda po prostu wie, że sprzedaje g.... Ja trzykrotnie wysyłałem pytania do Gerdy, czy można jakoś zastąpić ten panel, np. poprzez pomalowanie "blachy". Zero odzewu. Oni chyba nie widzą problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 06.11.2008 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Widzą, widzą i bez marudzenia wymieniają na nowy. Słyszałem ostatnio, że mieli wporwadzić jakieś nowe panele. Ja ostatnio zgłosiłem panel do wymiany i nie miałem żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziad79 06.11.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Panel nie jest doklejany. Najpierw robi się wybrzuszenie a później nawet po niewielkim naciśnięciu pęka. Mam już drugi panel, który będzie podlegał wymianie. Cena 470 zł z wymianą. Może ten wytrzyma dłużej, ponieważ ganek został oszklony i osłonięty żaluzjami (zachodnia strona). rozumiem ze ta cena to juz przy wymianie pogwarancyjnej (zapewne jeden panel czyli jedna strona drzwi)?? bo na gwarancji paskudy nie dostana ani zlotoweczki ode mnie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 07.11.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Panel nie jest doklejany. Najpierw robi się wybrzuszenie a później nawet po niewielkim naciśnięciu pęka. Mam już drugi panel, który będzie podlegał wymianie. Cena 470 zł z wymianą. Może ten wytrzyma dłużej, ponieważ ganek został oszklony i osłonięty żaluzjami (zachodnia strona). rozumiem ze ta cena to juz przy wymianie pogwarancyjnej (zapewne jeden panel czyli jedna strona drzwi)?? bo na gwarancji paskudy nie dostana ani zlotoweczki ode mnie :/ Ty się martw żebyś od nich panel dostał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 07.11.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Panel nie jest doklejany. Najpierw robi się wybrzuszenie a później nawet po niewielkim naciśnięciu pęka. Mam już drugi panel, który będzie podlegał wymianie. Cena 470 zł z wymianą. Może ten wytrzyma dłużej, ponieważ ganek został oszklony i osłonięty żaluzjami (zachodnia strona). rozumiem ze ta cena to juz przy wymianie pogwarancyjnej (zapewne jeden panel czyli jedna strona drzwi)?? bo na gwarancji paskudy nie dostana ani zlotoweczki ode mnie :/ Tak. Ale niektórzy sprzedawcy wymieniali ceny rzędu 800 zł. za jeden panel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 07.11.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Witam, Powodowany troską o firmę Gerda napisałem do działu marketingu maila: Witam Pani B......, planowałem zakup drzwi firmy Gerda, ale znalazłem takie oto opinie opinie na forum muratora na temat Waszych produktów, które mnie mocno do tej decyzji zniechęcają . Czy skomentuje Pani tą sytuację? Pozdrawiam oto odpowiedź: Chyba nie skomentuje, bo co tu pisać Polecam nasze drzwi jednak do mieszkania w bloku jak najbardziej B...... Dział Marketingu i Reklamy G E R DA tiiiaaaa... Pozdrawiam wszystkich niedoszłych posiadaczy drzwi firmy Gerda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaneq 07.11.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Dzial Marketingu firmy Gerda reklamujac wszystkie swoje produkty przyznaje w powyzszej wypowiedzi oficjalnie ,ze tylko drzwi do mieszkan w blokach nadaja sie do polecenia czyli kupna i uzytku. A wiec reszta wlasnych produktow to zlom. DZIEKUJEMY ZA OSTRZEZENIE PRZED WLASNYMI PRODUKTAMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 07.11.2008 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Czyli tzzak jak mówiłem... sami wiedzą, że sprzedają g.... tyle że teraz pani B to potwierdziła - dobra wiadomość dfla reklamujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irkos 20.12.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Po półtora roku w moich WX20 też wybrzuszył się panel. SX20 bez zarzutu. Być może to jakaś wada produkcyjna bo z tego co wyczytałem prawie wszystkie wypaczenia paneli dotyczą GWX/WX20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.12.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Dzial Marketingu firmy Gerda reklamujac wszystkie swoje produkty przyznaje w powyzszej wypowiedzi oficjalnie ,ze tylko drzwi do mieszkan w blokach nadaja sie do polecenia czyli kupna i uzytku. A wiec reszta wlasnych produktow to zlom. DZIEKUJEMY ZA OSTRZEZENIE PRZED WLASNYMI PRODUKTAMI No w końcu uczciwy sprzedawca - ale nadal źle. Ludziom nie dogodzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 02.03.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Po półtora roku w moich WX20 też wybrzuszył się panel. SX20 bez zarzutu. Być może to jakaś wada produkcyjna bo z tego co wyczytałem prawie wszystkie wypaczenia paneli dotyczą GWX/WX20 O cholera! Mam zamiar kupić te WX20. I od nowa Polska Ludowa z tym szukaniem drzwi zewnętrznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts