Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GERDA !!! NIGDY WIĘCEJ !!!

Recommended Posts

Dzial Marketingu firmy Gerda reklamujac wszystkie swoje produkty przyznaje w powyzszej wypowiedzi oficjalnie ,ze tylko drzwi do mieszkan w blokach nadaja sie do polecenia czyli kupna i uzytku. A wiec reszta wlasnych produktow to zlom.

DZIEKUJEMY ZA OSTRZEZENIE PRZED WLASNYMI PRODUKTAMI :D :D :D

Skąd takie informacje? Jakoś nie chce mi się wierzyć, że tak rzeczywiście "reklamują" swoje produkty.

• Odpowiedzi 77
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzial Marketingu firmy Gerda reklamujac wszystkie swoje produkty przyznaje w powyzszej wypowiedzi oficjalnie ,ze tylko drzwi do mieszkan w blokach nadaja sie do polecenia czyli kupna i uzytku. A wiec reszta wlasnych produktow to zlom.

DZIEKUJEMY ZA OSTRZEZENIE PRZED WLASNYMI PRODUKTAMI :D :D :D

Skąd takie informacje? Jakoś nie chce mi się wierzyć, że tak rzeczywiście "reklamują" swoje produkty.

Przeczytaj cały wątek-jest tam odpowiedź na twoje pytanie. Yaneq tylko wysnuł logiczne, jak się wydaje, wnioski z odpowiedzi firmy Gerda.

Witam,

Powodowany troską o firmę Gerda napisałem do działu marketingu maila:

Witam Pani B......,

planowałem zakup drzwi firmy Gerda, ale znalazłem takie oto opinie opinie na forum muratora na temat Waszych produktów, które mnie mocno do tej decyzji zniechęcają . Czy skomentuje Pani tą sytuację?

Pozdrawiam

oto odpowiedź:

Chyba nie skomentuje, bo co tu pisać ;)

Polecam nasze drzwi jednak do mieszkania w bloku jak najbardziej

B......

Dział Marketingu i Reklamy

G E R DA

tiiiaaaa...

:o

Pozdrawiam wszystkich niedoszłych posiadaczy drzwi firmy Gerda...

ale kanał......a wybierałem sie zamówic w srode 2 pary do Przedstawiciela.......w zamian.....wysłałem mu link do forum :lol:

• 2 weeks później...

Drodzy Forumowicze!

Niestety naleze do grona niezadowolonych klientow Gerdy. System zamkow jest ok, ale problemow z odchodzeniem okleiny od drzwi nie unikniecie. Uzytuje drzwi serii SX od 4 lat i powiedzialem sobie, ze wybralem te firme po raz ostatni. Drzwi sa chronione roleta, podczas slonca czy deszczu zasloniete i nikt nie moze powiedziec dlaczego tak sie dzieje. Po prostu lipa! Jesli macie duzo ciepliwosci i kasy (wymiana paneli jest kosztowna) to Wasza sprawa. Nawet w drzwiach PTZ nic takiego sie nie dzieje, co w przereklamowanej gerdzie.

ODRADZAM.

Drodzy Forumowicze!

Niestety naleze do grona niezadowolonych klientow Gerdy. System zamkow jest ok, ale problemow z odchodzeniem okleiny od drzwi nie unikniecie. Uzytuje drzwi serii SX od 4 lat i powiedzialem sobie, ze wybralem te firme po raz ostatni. Drzwi sa chronione roleta, podczas slonca czy deszczu zasloniete i nikt nie moze powiedziec dlaczego tak sie dzieje. Po prostu lipa! Jesli macie duzo ciepliwosci i kasy (wymiana paneli jest kosztowna) to Wasza sprawa. Nawet w drzwiach PTZ nic takiego sie nie dzieje, co w przereklamowanej gerdzie.

ODRADZAM.

panel 1,5 roku temu 700zł plus 200zł wymiana. Na szczęście jeszcze uznali mi w ramach gwarancji.

• 3 years później...
  • 1 month później...
Drzwi Gerda SX zakupiłem w 2004 roku. Są zamontowane od strony południowej i tu zaczyna się dramat. W 2008 roku (po wielomiesięcznych bojach z Gerdą od 2007) doszło do wymiany panela ze względu na jego popękanie i wybrzuszenia. Teraz po czterech latach sytuacja jest identyczna, panel popękał, odłazi, koszmar. Gerda nie reaguje na moje maile. Gdzie można wogóle nabyć taki nowy panel, ktoś się orientuje?

• 7 months później...

dopisuję się do większości wypowiedzi i tytułu wątku - żadnej Gerdy więcej! Za badziewne drzwi (po 5 latach panel się odkształcił) za kontakt (mimo maila z oficjalnej strony i odp automatu że przyjęli i szybko się skontaktują - nigdy to się nie stało), za ani razu nie odebranie telefonu z oficjalnej strony. I wreszcie za odpowiedź na mój list, że minęło 5 lat i mam spadać do ich lokalnego przedstawiciela i kupić sobie to co się zepsuło.

ŻENADA.

Kup sobie gerdę - za parę lat wrócisz do tematu. I wydasz pieniądze

• 9 months później...

Witam a ja widze tu jeden prosty problem to że sprzedawcy drzwi nie uprzedzili swoich przyszłych klientów o tym że drzwi panelowe Gerdy nie bardzo sie nadają właśnie z tej prostej przyczyny TO JEST PANEL MDF i to wcześniej czy pózniej nastąpi, tak samo macie z drzwiami drewnianymi a jeszcze jak karty gwarancyjnej nie przeczytacie i nie poznacie warunków gwarancji to dopiero jest zabawa. Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz ze względu na wage tych drzwi a co za tym idzie tzw. beczkowanie ościeżnic i ewentualne wypaczanie paneli ile ościeżnic bylo cementowane?

Pozdrawiam

Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz ze względu na wage tych drzwi a co za tym idzie tzw. beczkowanie ościeżnic i ewentualne wypaczanie paneli ile ościeżnic bylo cementowane?

Pozdrawiam

Ciężar skrzydła takich zjawisk nie powoduje, zarówno na pianie jak i na betonie.

Gerda przedłużyła gwarancje na drzwi panelowe do 3 lat.

• 8 years później...
Słuchajcie, drzwi zewnętrzne termo Premium gerda. Montaż wykonany przez dewelopera, a nie fachowców z gerdy. Po ok 1 miesiącu problem z domykaniem. Trzeba porządnie się nagimnastykowac. Czy gerda rozpatrzy reklamację czy będzie mieć w D...?

Ech, marzenie. By producent jechał rozpatrywać każdą reklamację.. Tylko czemu ma to robić, jeśli rzecz która jest zgłaszana niemal na pewno wynika z montażu, z którym Fabryka nie ma nic wspólnego...

Z reguły żadna z dużych firm nie montuje detalicznie. Nawet jeśli gdzieś funkcjonują autoryzowane podmioty, to nadal w ich gestii leży weryfikacja reklamacji. Dopiero wadliwe elementy naprawia / wymienia producent.

W momencie zakupu mieszkania od dewelopera to on jest niejako "gwarantem" działania wszystkiego. Takie usterki w początkowym okresie zgłaszasz do niego. Jak jest coś grubszego (tutaj pewnie regulacja) to on zgłosi to sobie do Gerdy czy innej firmy już poza Tobą. Ciebie obchodzi tylko efekt finalny - poprawnie zamykające się drzwi.