Wildek 22.02.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Proszę o radę bardziej doświadczonych.Chciałbym zmienic umiejscowienie kominów w projekcie, na który mam już wydane pozwolenie na budowe. Jak to wygląda od strony formalnej:1. Wystarczy wpis do dziennika budowy wykonany przez kier. bud.2. Wpis do dziennika ma być zrobiony ręką architekta, który dokonywał adaptacji.3. Przestawiać kominy i nie wnikać w stronę formalnąCzy takowa zmiana ma być naniesiona na odpowiednie rzuty? I kto z wyżej wymienionych osób ma to zrobić?Dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 22.02.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Po prostu przesun. Wylej stope w miejscu w ktorym chcesz i tyle po co sie bawic w papierolgie a jak chcesz miec pewnosc ze bedzie oki to niech kier wpisze do dziennika o takim fakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 23.02.2008 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 do tego naniesione zmiany w dok. powykonawczej (przez kiera) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 23.02.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Dokładnie ja tak zrobiłem - tyle że nie przenosiłem komina tylko go poszerzałem - dodałem 3 kanały wentylacyjne . Wpis w dzienniku przez kiera i tyle ...Dom już po odbiorze - żadnych problemów nie miałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec1 24.02.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Również przesuwałem i nie było problemów. Wsystko zależy od formatu.Ze wzgledów formaalnych powinieneś mieć jeszcze potwierdzenie od projektanta, że według niego nie jest to zmiana istotna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts