neti 12.08.2008 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Hmm... o IBF nic nie wiem... Radzę przemyślec to dobrze, pogadac z kierbudem, murarzami i wykonawcą od instalacji grzewczej i za wczasu ustalić jaki będzie najlepszy do Waszej instalacji i kto ma wykończyć. Z naszymi murarzami nie dogadaliśmy się w tym temacie. I wogóle niepotrzebnie tak szybko się zdecydowalismy na gotowe kominy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 13.08.2008 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Ale żeby budować kominy z cegły, to musisz mieć naprawdę dobrych, doświadczonych budowlańców. Ja moim bym na tyle nie zaufała, szczególnie teraz po fakcie budowy . Na szczęście zrobiliśmy Schiedle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 13.08.2008 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Myślę, że ci nasi zrobiliby, ale chyba chcieli sobie zaoszczędzić roboty i też obstawali przy gotowych. Ale w rezultacie my na tym nie zaoszczędzilismy Tynki już nam robią, a kominy nie zrobione. C.O. i wylewki zrobią a one nadal nie będą wykończone. Eh.. jakoś mnie to nie nastraja dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 17.08.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 U nas z kominami będzie jednak kompromis, jeden z cegły a drugi systemowy Dlaczego? po wnikliwej analizie i poradzie kierownika budowy tak zdecydowaliśmy, zrezygnowaliśmy z jednego komina systemowego ponieważ musiałby stać obok ściany nośnej i niestety trochę zajęłoby to miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 17.08.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Ciekawe te płytki do toalety, takie zdecydowane. Wizyta w toalecie będzie dodawała energii Lubię takie kolorki, tylko pewnie bym się zastanawiała czy mi się szybko nie opatrzą, ale taki problem to może być z każdym wzorem A jak zamierzasz je rozmieszczać? Te z drobnym wzorkiem też w jakim pionowym pasie? Czy jako dekor w inny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMaDa 19.08.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 ale Wam dobrze... instalacje są, tynki położone... chciał bym mieć to już za sobą. ... mam pytanie dotyczące instalacji gazowej - tej części od ogrodzenia do punktów poboru - ile macie punktów poboru, ile mb i ile to kosztuje?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 19.08.2008 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Andulka, co do ułożenia płytek w toalecie, to narazie tyle zdecydowałam, że dekor będzie na wprost wejścia, nad zabudową stelażu od podwieszanego sedesu, oraz na "bokach kominów". Czyli mniej więcej tak: http://images27.fotosik.pl/266/e14e7a896bbe5f88med.jpg Reszta ścian będzie czerwona, czarna lub biała, ewentualnie jakies połaczenia tych kolorów. No może gdzieniegdzie tez jeszcze dekor... np. nad lustrem (na lewo od wejścia) Podłoga w większości biała tylko kilka czerwonych płytek. Hmm, lepiej by było zrobić wizualizacje, niż pisac, ale nie mam niestety odpowiedniego programu.... CAD byłby najlepszy, Polcolorit nawet udostepnia baze do cada, ale co mi po tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 19.08.2008 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 ale Wam dobrze... instalacje są, tynki położone... chciał bym mieć to już za sobą. Hehe, ja tak samo mówiłam jeszcze kilka tygodni temu do innych znajomych inwestorów Jeszcze trochę i Twój dom też bedzie w takim stanie A co do tej instalacji gazowej to są wyprowadzenia do 2 kuchenek i do pieca. Czy coś jeszcze uznaje się za punkt poboru??? Za zrobienie instalacji (od granicy do budynku ok 10 m) i 2 skrzynki ( w ogrodzeniu i na budynku) zapłacilismy 3 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMaDa 20.08.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 A co do tej instalacji gazowej to są wyprowadzenia do 2 kuchenek i do pieca. Czy coś jeszcze uznaje się za punkt poboru??? Za zrobienie instalacji (od granicy do budynku ok 10 m) i 2 skrzynki ( w ogrodzeniu i na budynku) zapłacilismy 3 tys. ... dzięki... to mnie pocieszyłaś. Słyszałem nawet o 7 tyś... a kto wykonywał tą instalację - ktoś z gazowni? ... albo inaczej - proszę o namiary i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 20.08.2008 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 7 tys??? Dużo... Namiary na wykonawcę zaraz wysyłam na priva Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 24.08.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Andulka, co do ułożenia płytek w toalecie, to narazie tyle zdecydowałam, że dekor będzie na wprost wejścia, nad zabudową stelażu od podwieszanego sedesu, oraz na "bokach kominów". Czyli mniej więcej tak: http://images27.fotosik.pl/266/e14e7a896bbe5f88med.jpg Reszta ścian będzie czerwona, czarna lub biała, ewentualnie jakies połaczenia tych kolorów. No może gdzieniegdzie tez jeszcze dekor... np. nad lustrem (na lewo od wejścia) Podłoga w większości biała tylko kilka czerwonych płytek. Hmm, lepiej by było zrobić wizualizacje, niż pisac, ale nie mam niestety odpowiedniego programu.... CAD byłby najlepszy, Polcolorit nawet udostepnia baze do cada, ale co mi po tym... ciekawie się zapowiada, a ścianki kominów pozostałe - jedna czerwona, druga czarna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 27.08.2008 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 No właśnie albo dokładnie tak jak piszesz, albo jakies np. pioziome połączenia czarnego z czerwonym lub białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 31.08.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Ja znowu gratuluje wam zrobienia tynków , teraz chyba z dnia na dzień domek robi się coraz przytulniejszy? Kiedy wprowadzacie sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMaDa 01.09.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 7 tys??? Dużo... Namiary na wykonawcę zaraz wysyłam na priva Pozdrawiam Wielkie dzięki za namiary... mam jeszcze kilka pytań ws gazu , a dokładniej kosztów... w kwocie, którą podałaś jest wykonanie instalacji z materiałem oraz protokół z próby szczelności... a jak wygląda reszta: - opinia kominiarska - ile bierze za nią kominiarz? - kierownik budowy dla tej instalacji - koszt? Byłbym wdzięczny za namiary na kominiarza i kierownika budowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 03.09.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Dawno mnie u ciebie nie było... A tu już tynki zakończone . Jakie macie dalsze plany na ten rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 05.09.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Tynki sobie schną a Wy już chyba na urlopie? Miłego wypoczynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia Z10 11.09.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Gratuluję postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 21.09.2008 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Witam po urlopie Ja znowu gratuluje wam zrobienia tynków , teraz chyba z dnia na dzień domek robi się coraz przytulniejszy? Kiedy wprowadzacie sie? Dzieki naLeśnik. Pewnie, domek coraz fajniej wygląda A co do wprowadzenia się to myslę, że jakoś na wiosnę, nie ustalam konkretnie, bo wiadomo - róznie może być - jakto z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 21.09.2008 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 7 tys??? Dużo... Namiary na wykonawcę zaraz wysyłam na priva Pozdrawiam Wielkie dzięki za namiary... mam jeszcze kilka pytań ws gazu , a dokładniej kosztów... w kwocie, którą podałaś jest wykonanie instalacji z materiałem oraz protokół z próby szczelności... a jak wygląda reszta: - opinia kominiarska - ile bierze za nią kominiarz? - kierownik budowy dla tej instalacji - koszt? Byłbym wdzięczny za namiary na kominiarza i kierownika budowy Pozdrawiam Kierownikiem budowy jest właśnie ten wykonawca i to juz w cenie powinno być, co do kominiarza to już sama nie pamiętam bo narazie odłożylismy ten temat. W kazdym razie ten facet również ma znajomego kominiarza, z którym współpracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 21.09.2008 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Dawno mnie u ciebie nie było... A tu już tynki zakończone . Jakie macie dalsze plany na ten rok? Witaj Natalia A owszem tynki są i co lepsze teraz to już i wylewki nawet mamy Już przed urolpem były zrobione, ale nie zdazyłam juz nic zamiescic. Co poza tym? Są drzwi zewnętrzne (czytałam, ze i u Ciebie lada dzień), brama grażowa, na początku pażdziernika ruszymy z ociepleniem i może jeszcze zrobimy poddasze czyli karton gips na sufity i skosy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts