andulka 12.06.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Oj tak, idzie szybko. Momentami nawet nie mogę uwierzyć że już tyle zrobione. A jutro, wyobraź sobie, już wchodzi cieśla!! Póki co, wszystko idzie bardzo sprawnie i wszystko jest dograne. Pewnie skończymy w tym roku, ale nie wiem czy przeprowadzka w środku zimy to dobry pomysł... Myślę, ze wiosna nastepnego roku jest bardziej realna. rzeczywiście niezłe macie tempo ale zima to Wam pewnie na dopieszczaniu szczegółów zejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 12.06.2008 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Możliwe, andulka, że właśnie tak będzie. Oby tylko kasy starczyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 27.06.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 cześćJestem pod wrażeniem tempa."w tym roku, ale nie wiem czy przeprowadzka w środku zimy to dobry pomysł... "Jak to nie Wigilia i Święta w nowym domu to marzenie każdego inwestora.A tak poważnie to korzystnie jest już od pierwszego sezonu normalnie ogrzewać dom zimą, więc czemu nie zamieszkać odrazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 27.06.2008 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Hmm... Może faktycznie arturromarr masz racje... Zobaczymy w jakim tempie bedą szły dalsze prace. Na siłę nie będziemy przyspieszac, zeby zadnej fuszerki nikt nie odwalił.Wczoraj było oficjalne "zakończenie" z murarzami. Ale i tak jeszcze pewnie ok tygodnia beda jeszcze bo robia nam fundament do ogrodzenia.Elektryk wybrany, ekipa do tynków jest, czekamy na jeszcze jedna wycene na instalacje co i wodno - kanal i juz tez zdecydujemu który hydraulik, od gazu człowiek jest. Do ocieplenia poddasza, zrobienia elewacji na zewnątrz i wykończeniówki w środku, prawdopodobnie weźmiemy jedną ekipę, też poleconą, ale jeszcze tak na 100% nie jestesmy umówieni.Ciekawe czy te prace będą też tak sprawnie postępować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 28.06.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Tempo niezłe, mam nadzieję, że wkrótce pooglądamy jak się z awarią uporacie. Rozumiem Twoje zniecierpliwienie, mi ostatnio komp padł podczas intensywnej pracy nad sprawozdaniem. Musiałam dokończyć na pożyczonym laptopie, bo inaczej nie skonczyłabym na czas. I moje szczeście, że wszystko co napisałam wrzucałam na koniec na pendriwa, bo jakby nie to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 30.06.2008 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Udało mi się wrzucić trochę zdjęć, ale nie wszystkie. Dokończę jutro... ups... juz jest jutro... Zapraszam do oglądania i zyczę spokojnych snów. Dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 03.07.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Tak szybko zbudujecie, co Wy za przyjemność będziecie z tego mieli. Anie się ni obejrzycie a już będzie po. (i już tylko to sprzątanie i sprzątanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 03.07.2008 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Kurcze, w ten sposób jeszcze o tym nie myslałam. Bliżej końca budowy - bliżej wielkiego niekończącego się sprzatania... Mimo to, chcemy jednak ciagnąć budowę ile się da, skoro i tak juz raty trzeba spłacac to po co zwlekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 03.07.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Widzę, że ładnie wam idzie. U nas też przyśpiesza, bo znaleźliśmy kupca na mieszkanie, więc musimy się uwijać żeby mieć gdzie mieszkać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matokey 07.07.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Idziecie z budową jak "przeciąg", tak to określę... I powiem, ze kilka zmian od Was podpatrze hehhe:)... narazie wciaz zalatwianie papierów ale ciagle do przodu.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 07.07.2008 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 "Przeciąg" hehe No faktycznie idzie szybko póki co. Co do zmian to tak, troszke ich jest, ale najbardziej jestem zadowolona, że nie ma drzwi do salonu i że wogóle tej ściany tam nie ma. A i oczywiście prysznic wnękowy. Tylko jeszcze nie wiem czy będzie brodzik czy same płtytki z odpływami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 07.07.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Też będziemy mieć taki prysznic w powiększonej dolnej łazience, tylko niewymiarowy trochę, więc pewnie będziemy zmuszeni do zrobienia podłogi z płytek. Ale jeszcze zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 07.07.2008 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 A, tam pod schodami? Też o tym myśleliśmy na początku, ale baliśmy się ze będzie ciasno, więc tam na dole została tylko toaleta. Taki prysznic z płytkami to wg mnie nawet lepiej wygląda niż z brodzikiem i chyba taniej wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 07.07.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Ja się tylko zastanawiam jak to zrobić, żeby nie było szpary między drzwiami a podłogą aby woda nie wypływała. Z tego względu brałabym pod uwagę brodzik (oczywiście ten płaski), ale zobaczymy jak wejdzie płytkarz co powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 07.07.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Ale szybciutko ta Wasza budowla wygląda jak dom, bo jak jest dach to już prawdziwy dom Ciekawy pomysł z tym prysznicem, ściany z płytek są chyba lepsze do utrzymania niż ścianki brodzika. A co do szczelności, to mi się wydaje ze płytki są wtedy tak położone żeby woda do środka spływała - nie są zupełnie na płasko kładzione. Chyba widziałam gdzieś taki prysznic i tam podłoga była profilowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 08.07.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Tylko, że jak ma być mocno profilowana, żeby ładnie spływało, to trzeba o tym pomyśleć na etapie posadzek, a u mnie się tak nie stało. No i kanaliza trochę inaczej wygląda do odpływu z płytek niż z brodzikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 08.07.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Witam, bardzo ciekawy dzienniczek no i oczywiście Wasz domek także mi sie podoba. Tempo prac iście imponujące, aż zazdroszczę trochę będę od czasu do czasu zaglądał, życzę powodzenia na kolejne etapy budowania. Ps. My też lubimy rowerowe wycieczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matokey 10.07.2008 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Aneta to nie tylko dom bedziemy mieli podobny ale i ogrodzenie mam praktycznie takie samo:).... No nie wiem tylko jaka maciec siatke, bo ja kupowalem betafence z oczkiem 5x5 i 2,8mm z otulina:)... Dzwonie dzis do komunalki, moze juz mam do odebrania warunki przylacza wodociagowego i zapewnienie wywozu nieczystosci... Aha i chyba zdecyduje sie na przobke tak jak u Was, tzn: w miejscu Waszego garazu musze miec kotlownie. A jak kotlownia to i komin. A jak komin to musze pociagnac dach tak jak u Was nad garazem zeby komin nie stal jak kikut z boku domu, wiec go puscimy przez kotlownie i przez nadbudowke dachu.... wiec chyba nasz projekt upodobni sie troche do Waszego... Pozdrawiam Aha jak tu wstawic zdjecie bezposrednio z dysku..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 10.07.2008 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Witam Forumowiczów! Dziewczyny, rozpisałam się troche o prysznicu w dzienniku to zajrzyjcie [Witam naLeśnika. Tez będziecie mieli ładny domek i to z kotłownią, której nam brakuje... Kombinujemy: hydrofor w garazu, piec w kuchni lub w spiżarce. Czytałam ze warunki z gazowni dostałes w ciagu 5 dni, wiesz ile ja czekałam, ponad 2 miesiące!! Fakt to był okres urlopowy (rok temu), ale zeby az tyle przeciągac Matokey, ja mam siatkę ocynkowaną, 3 mm, oczka "tak na oko" chyba tez 5x5. Wyglada lepiej niż sie spodziewałam. Jak juz wiesz jestem jak najbardziej za kotłownią. Skoro równiez zmienicie nad nią dach to pomyslcie moze tez o wyrównaniu stropów, zeby mozna było zagospodarowac na poddaszu tę przestrzen, która powstanie, nawet jeśli będzie niewielka to może być przydatna. Co do zdjeć to ja korzystam z fotosika. W tych sprawach radziłam się ponurego. Pozdrawiam[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 10.07.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Widzę, że nieźle jesteś przygotowana do tematu prysznica Ciekawe to rozwiązanie z systemem liniowym na wyjściu z prysznica - woda na pewno nie wypłynie poza tą linię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts