Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do domu coraz bliżej, C15 - komentarze

neti

Recommended Posts

Oj tak, idzie szybko. Momentami nawet nie mogę uwierzyć że już tyle zrobione. A jutro, wyobraź sobie, już wchodzi cieśla!! :D

Póki co, wszystko idzie bardzo sprawnie i wszystko jest dograne. Pewnie skończymy w tym roku, ale nie wiem czy przeprowadzka w środku zimy to dobry pomysł... :-? Myślę, ze wiosna nastepnego roku jest bardziej realna.

rzeczywiście niezłe macie tempo :) ale zima to Wam pewnie na dopieszczaniu szczegółów zejdzie :wink:

• Odpowiedzi 128
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

cześć

Jestem pod wrażeniem tempa.

"w tym roku, ale nie wiem czy przeprowadzka w środku zimy to dobry pomysł... "

Jak to nie Wigilia i Święta w nowym domu to marzenie każdego inwestora.

A tak poważnie to korzystnie jest już od pierwszego sezonu normalnie ogrzewać dom zimą, więc czemu nie zamieszkać odrazu

Hmm... Może faktycznie arturromarr masz racje... Zobaczymy w jakim tempie bedą szły dalsze prace. Na siłę nie będziemy przyspieszac, zeby zadnej fuszerki nikt nie odwalił.

Wczoraj było oficjalne "zakończenie" z murarzami. Ale i tak jeszcze pewnie ok tygodnia beda jeszcze bo robia nam fundament do ogrodzenia.

Elektryk wybrany, ekipa do tynków jest, czekamy na jeszcze jedna wycene na instalacje co i wodno - kanal i juz tez zdecydujemu który hydraulik, od gazu człowiek jest. Do ocieplenia poddasza, zrobienia elewacji na zewnątrz i wykończeniówki w środku, prawdopodobnie weźmiemy jedną ekipę, też poleconą, ale jeszcze tak na 100% nie jestesmy umówieni.

Ciekawe czy te prace będą też tak sprawnie postępować...

Tempo niezłe, mam nadzieję, że wkrótce pooglądamy jak się z awarią uporacie.

Rozumiem Twoje zniecierpliwienie, mi ostatnio komp padł podczas intensywnej pracy nad sprawozdaniem. Musiałam dokończyć na pożyczonym laptopie, bo inaczej nie skonczyłabym na czas. I moje szczeście, że wszystko co napisałam wrzucałam na koniec na pendriwa, bo jakby nie to... :roll:

"Przeciąg" hehe :lol: No faktycznie idzie szybko póki co.

Co do zmian to tak, troszke ich jest, ale najbardziej jestem zadowolona, że nie ma drzwi do salonu i że wogóle tej ściany tam nie ma. A i oczywiście prysznic wnękowy. Tylko jeszcze nie wiem czy będzie brodzik czy same płtytki z odpływami.

Ale szybciutko ta Wasza budowla wygląda jak dom, bo jak jest dach to już prawdziwy dom :)

Ciekawy pomysł z tym prysznicem, ściany z płytek są chyba lepsze do utrzymania niż ścianki brodzika. A co do szczelności, to mi się wydaje ze płytki są wtedy tak położone żeby woda do środka spływała - nie są zupełnie na płasko kładzione. Chyba widziałam gdzieś taki prysznic i tam podłoga była profilowana.

Aneta to nie tylko dom bedziemy mieli podobny ale i ogrodzenie mam praktycznie takie samo:).... No nie wiem tylko jaka maciec siatke, bo ja kupowalem betafence z oczkiem 5x5 i 2,8mm z otulina:)...

Dzwonie dzis do komunalki, moze juz mam do odebrania warunki przylacza wodociagowego i zapewnienie wywozu nieczystosci...

Aha i chyba zdecyduje sie na przobke tak jak u Was, tzn: w miejscu Waszego garazu musze miec kotlownie. A jak kotlownia to i komin. A jak komin to musze pociagnac dach tak jak u Was nad garazem zeby komin nie stal jak kikut z boku domu, wiec go puscimy przez kotlownie i przez nadbudowke dachu.... :) wiec chyba nasz projekt upodobni sie troche do Waszego... Pozdrawiam

Aha jak tu wstawic zdjecie bezposrednio z dysku..??

Witam Forumowiczów! :D

Dziewczyny, rozpisałam się troche o prysznicu w dzienniku to zajrzyjcie :D

[Witam naLeśnika. Tez będziecie mieli ładny domek i to z kotłownią, której nam brakuje... :-? Kombinujemy: hydrofor w garazu, piec w kuchni lub w spiżarce. Czytałam ze warunki z gazowni dostałes w ciagu 5 dni, wiesz ile ja czekałam, ponad 2 miesiące!! Fakt to był okres urlopowy (rok temu), ale zeby az tyle przeciągac :-?

Matokey, ja mam siatkę ocynkowaną, 3 mm, oczka "tak na oko" :wink: chyba tez 5x5. Wyglada lepiej niż sie spodziewałam. Jak juz wiesz jestem jak najbardziej za kotłownią.

Skoro równiez zmienicie nad nią dach to pomyslcie moze tez o wyrównaniu stropów, zeby mozna było zagospodarowac na poddaszu tę przestrzen, która powstanie, nawet jeśli będzie niewielka to może być przydatna.

Co do zdjeć to ja korzystam z fotosika. W tych sprawach radziłam się ponurego.

Pozdrawiam[/b]