Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do domu coraz bliżej, C15 - komentarze

neti

Recommended Posts

• Odpowiedzi 128
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ekspresowa i fajna robota.domek juz calkiem calkiem wyglada.szwagier do pozazdroszczenia.

u nas tez z kominami byly przeboje.mamy skonczone i pieknie oblozone klinkierem,ale nie sa wmurowane w scianie tylko przy niej.wyczystka wychodzi mi na salon.mam nadzieje ze beda dobrze sie sprawowac.zycze powodzenia.

pozdrawiam

• 2 weeks później...

Czesc dziewczyny!

Hehe, nie jeszcze nie mieszkamy w nowym domku.

Chociaz dzieje sie sporo. Skończyli juz ocieplenie zewnętrzne, teraz robią podbitkę, a w przyszłym tygodniu juz bede miała kolor polozony!!!! Na jednaj scianie, szczycie przy sypialni juz połozyli!! Podoba mi się, taki jaśniutki....

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Elewacja i kolorek są juz skończone, zdążylismy przed przymrozkami :)

W najbliższy poniedziałek przychodzą ocieplac poddasze, pewnie jakieś 3 tyg zejdzie się z tą wełną i płytami k-g... A właśnie, Natalia, ile dawaliście wełny, tzn jak grubą??? Ja póki co mam zamówiona 15 stke. Wykonawca mówi że wystarczy, ale słyszłam ze i 25 się daje często. Z kierbudem nie możemy się skontakotwac...

Po ociepleniu zabierzemy się prawdopodobnie od razu za glazury, terakoty i gresy. Nie wiem czy coś jeszcze od razu będziemy robić ze względu na niską temperaturę. Paneli nie położymy bo się wypaczą jeśli nie będziemy ogrzewać...

Może po glazurach sobie spokojnie będziemy malować. Mamy ambicje żeby zrobic to samemu. Zawsze to juz trochę zostanie w kieszeni.... :)

To Wy już za 3 tyg bedziecie mieszkać!!! Super!!! :lol: Już gratuluję

Wrzuć jakies nowe zdjęcia!!

Nie wiem czy powinnaś pytać mnie o wełnę, bo wszyscy jak słyszeli ile dajemy wełny i styro to się dziwili, ale mamy ogrzewanie elektryczne, więc wolimy teraz zainwestować niż później płacić. No więc wełny daliśmy 30 cm :p , a styro z zewnątrz 20 cm :lol: .

Zdjęcia dam po weekendzie, bo teraz jak wieczorem robimy, to w świetle żarówek wychodzą nienaturalne...

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...