agata39 22.02.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Jak długo użytkujecie swoje okna drewniane.Jesteście zadowoleni. Czy konserwujecie swoje okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 22.02.2008 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Ja jestem zadowolona. Okna mają juz trzy lata i nie zanosi się na żadne malowanie. Wyglądają cały czas jak nowe. Raz, dwa razy do roku "konserwuję" je zwykłym Sidoluxem do podłóg drewnianych. Można konserwować specjalnymi (droższymi) środkami specjalnie do tego celu przeznaczonymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 22.02.2008 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 mialem w bloku okna drewniane - porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 23.02.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 mialem w bloku okna drewniane - porażka. To chyba stolarz był dziadowski i zrobił dziadowskie okna. Ja mam w domku drewniane, taki był mój jak najbardziej świadomy wybór i nigdy w życiu nie zamieniłabym ich na plastikowe. Okna wstawione ok. 4 lata temu i wyglądają jak nówki, nie rozeschły się, nie wypaczyły, farba się nie łuszczy. W ogóle nie rozumiem czemu ludzie wolą plastiki. Nic nie konserwuję, tylko myję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamass 23.02.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Wczesniej mialam drewniane(w bloku), teraz mam drewniane i w nastepnym domku tez beda drewniane. Inne nie wchodza w gre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 23.02.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Ja również biorę pod uwagę wyłącznie drewniane, zwłaszcza, ze jakość ich wykonania jest obecnie coraz lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 23.02.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Ja dopiero użytkuje 1 rok moje okna drewniane - jak pisali przedmówcy : z oknami nic się nie dzieje - wyglądają cały czas jak nowe , konserwuję je tylko myjąc .Nigdy nie zamieniłbym ich na okna plastikowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 23.02.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 mialem w bloku okna drewniane - porażka. To chyba stolarz był dziadowski i zrobił dziadowskie okna. Ja mam w domku drewniane, taki był mój jak najbardziej świadomy wybór i nigdy w życiu nie zamieniłabym ich na plastikowe. Okna wstawione ok. 4 lata temu i wyglądają jak nówki, nie rozeschły się, nie wypaczyły, farba się nie łuszczy. W ogóle nie rozumiem czemu ludzie wolą plastiki. Nic nie konserwuję, tylko myję. stolarz moze i byl do bani ale nie w tym rzecz - wstawilem taki post tendencyjnie (choc opinia jest prawdziwa), bo sam watek jest tendencyjny .... kto na tak jak w tytule zadane pytanie odpowie, ze nie jest zadowolony i wywalil kase w bloto ???? a czemu nie rozumiesz dlaczego niektorzy wola drewno, a niektorzy plastikowe ?? nigdy nie zrozumiesz .... i ja tez nie. tak jak nigdy nie pojmiemy dlaczego jedni wola blondynki, a inni brunetki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 23.02.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 mam drewniane od 2 lat(urzedowski),nic się z nimi nie dzieje.Nie konserwowane do tej pory .A wstawione prawie 4 lata temu Co rok obecujemy sobie to zrobić,ale... Wcześniej mieliśmy drewniane z Kobióra (14 lat)w mieszkaniu osiedlowym.W ubiegłym roku sprzedaliśmy mieszkanie i ...nowi właściciele je tylko odnowili i są dalej,a technologia ich wykonania ma się jak mercedes do syreny! Plastiki sąsiadów z tamtych lat już są wymienione. Jeśli chodzi o porównanie typu "dlaczego jedni wolą blondynki,a inni brunetki" to... prawda,ale... blondynkę idzie przefarbować i odwrotnie a z plastiku raczej "świątka" nie wyrzeźbisz! pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 23.02.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 dobre slowa... moje Urzedasy sa od 4 miesiecy,wykonczeniowka trwa,w pyle stoja ale sa sliczne i porzadne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 23.02.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 dobre slowa... moje Urzedasy sa od 4 miesiecy,wykonczeniowka trwa,w pyle stoja ale sa sliczne i porzadne... u nas tez okna urzedowskiego stoja od 4 mies nic sie z nimi nie dzieje (ale cóż mogłoby się z nimi stac w tak krótkim czasie?) znam wiele osób, które majaą okan drewniane od 7-10 lat i wszyscy są zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.02.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Od 5 lat mam drewniane okna ferno. Świetnie się spisują. Tylko od strony południowej, gdzie jest wyjątkowo silne nasłonecznienie nieco mi miejscami zżółkły od dworu. Może je przemaluję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 24.02.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 mam drewniane od 2 lat(urzedowski),nic się z nimi nie dzieje.Nie konserwowane do tej pory .A wstawione prawie 4 lata temu Chyba IQ mi siada, bo nie qmam - wstawili Ci okna 4 lata temu, a masz je od 2-ch lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 24.02.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 faktycznie głupio to zabrzmiało chodziło mi o to,że 4 lata temu wstawione,a od dwóch lat mieszkamy i od tylu tak na prawdę je użytkujemy. Przepraszam za "groch z kapustą" czasem jednak nalezy czytać co się napisało.Styl wypowiedzi kiepski,ale okna dalej dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 24.02.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 faktycznie głupio to zabrzmiało chodziło mi o to,że 4 lata temu wstawione,a od dwóch lat mieszkamy i od tylu tak na prawdę je użytkujemy. Przepraszam za "groch z kapustą" czasem jednak nalezy czytać co się napisało.Styl wypowiedzi kiepski,ale okna dalej dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 24.02.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 dla przestrogi "wyszło" mi dwa razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 24.02.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Drewniane są piękniejsze, szlachetniejsze, elegantsze - róznica od PCV taka jak paneli od parkietu. Okna PCV są IMITACJĄ! Drewno jest jak każdy naturalny materiał może nieco kłopotliwsze w konserwacji, ponieważ co kilka lat (z tego co obserwuję na pewno powyżej 5-ciu) wymagają powierzchniowego lakierowania. Źle wykonane, niskiej jakości - podobnie jak kiepskie PCV - też do niczego się nie nadają. "Za" dla PCV to cena i pewna wygoda związana z brakiem koniecznosci konserwacji (podobnie jak paneli się nie lakieruje, tylko wyrzuca za pewien czas, a meble z MDF myje się mokrą szmatą). Natomiast nie rozumiem jak można mieć parkiet egzotyczny, meble w naturalnym fornirze lub z drewna (wszystko to drogie i wymaga kłopotliwej konserwacji - parkiet na pewno gorszy pod tym względem niż okna) i być fanem okien PCV? Brak konsekwencji estetycznej! Dla jasności - mam okna PCV Drutex kolor orzech (całkiem estetyczne i w porządku technicznie) oraz będę mieć panele Classen oraz meble (przynajmniej w kuchni) z MDF! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 24.02.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Mam drewniane okna 6 lat. Nie konserwuję, tylko myję od czasu do czasu. Wyglądają jak nowe. Mam drewniane parapety w kolorze okien - od czasu do czasu (czyt. jsak mi się chce ) przecieram Prontem do drewna - pikne są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 24.02.2008 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Dzięki wszystkim za odpowiedż.My też skłaniamy się ku drewnianym.A jeszcze jedno pytanko mam.Czy jeżeli macie drewniane parapety to w łazience też je założyliście.Pokażcie swoje okna i parapety'Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 25.02.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Dzięki wszystkim za odpowiedż.My też skłaniamy się ku drewnianym.A jeszcze jedno pytanko mam.Czy jeżeli macie drewniane parapety to w łazience też je założyliście.Pokażcie swoje okna i parapety'Pozdrawiam do łazienki tez zamówiliśmy drewniany parapet pod oknem mamy wannę, ale nie sądze aby to był jakiś straszny problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts