kinski 23.02.2008 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Prawdopodobnie bede kupowal Future Cichewicza 25 KW (za 6800) ktos ma ten model, jaka to firma Cichewicz - dziekuje za wszelkie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nek 23.02.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Ja mam piec z tej firmy - pale nim pierwszy seon Jest to WESTFAJIA 18kW Z uwag krytycznych to : dosyć trudne dojście do czyszczenia górnych części wymiennika ciepła.Szczelność drzwiczek magazynu paliwa i wejścia do pieca słabe. Marny sterownik lub czyjniki temperatury ja mam zainstalowany sterownik który produkuje firma w Szczecinie Typ sterownika to S-1000 Ma wprawdzie szereg użytecznych funkcji , jednak co innego pokazuje a inna temeratura jest w rzeczywistości i jeszcze jedna powiedział bym zasadnicza uciążliwośc to na serwisanta czekam od listopada 2007r.Sam piec jako jednistka wytwarzająca ciepło jest w porządku ,ma estetyczny wygląd. Nie wiem czy moja ocena Cię usatysfakcjinuje ale co mi się nasunyło to napisałem.Typ pieca wybranego przez Ciebie jest inny i być może nie będzie mieć takich wad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 10.08.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Ponieważ interesuje mnie ten model pieca ...więc odświezam temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nek 10.08.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Witam Cię i pozostałe Grono czytelników. Wyobraź Sobie że ta firma której wyrób Chcesz nabyć , nie wysłała do mnie przedstawiciela by usunąć usterkę ,którą formalneie w ramach gwarancji zgłosiłem . Tak że przemyśl temat zakupuby nie spotkała Cię podobna sprawa - a awarie sprzętu występują zawsze , nawet w urządzeniach kosmicznych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlaniec kielce 27.01.2010 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 witam Posiadam nową kotłownie i używam pieca: FUTURA S - już 3 sezon, który jak zauważyłem jest rzadkością - chyba ze względu na wysoką cenę jaką miał gdy był sprzedawany wówczas przez Cichewicza. Mógłbym się powymieniać doświadczeniami, uwagami, zaletami, wadami i innymi informacjami, jaki i unowocześnieniem pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudolfo78 28.01.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 witam Posiadam nową kotłownie i używam pieca: FUTURA S - już 3 sezon, który jak zauważyłem jest rzadkością - chyba ze względu na wysoką cenę jaką miał gdy był sprzedawany wówczas przez Cichewicza. Mógłbym się powymieniać doświadczeniami, uwagami, zaletami, wadami i innymi informacjami, jaki i unowocześnieniem pieca. no to dawaj na forum te uwagi, wady/zalety i unowocześnienia. Bardzo chętnie poczytamy. Myślę o zakupie Cihcewicza Futura 25kW więc wszelkie spostrzeżenia mile widziane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimej 20.12.2011 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Cichewicz jest o tyle dobry, że ma ruszt żeliwny a bez tego nie zaoszczędzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 20.12.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Cichewicz jest o tyle dobry, że ma ruszt żeliwny a bez tego nie zaoszczędzisz No to naprawdę się wyróżnia. Napisz może który teraz nie ma, będzie szybciej. Aaa i co to ma do oszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimej 24.01.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 śruba i palnik dłużej wytrzyma, jak masz żeliwny palnik retortowy a to już oszczędność. Poza tym nie sądzę, żeby w każdym był standardowo żeliwny a już na pewno nie w każdym jest wężownica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samosha 15.05.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 żeliwny palnik to według mnie podstawa przy zakupie jakiegokolwiek kotła, inaczej nie bedzie to zakup na lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 15.05.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Jak piszę każdy ma żeliwny.Różnica jest taka że może być sam palnik z żeliwa a rura i ślimak stalowy albo cały z żeliwa nawet ślimak.Aha i nie wyjaśniłeś mi z czego biorą się te oszczędności.Zabezpieczenie ( śrubę ) może zerwać w jednym jak i drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 17.05.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Być może chodzi o żywotność ślimaka,w tym wypadku jest to oszczędność.Druga sprawa to możemy zastosować paliwo o grubszej granulacji 5-35 wtedy nie jesteśmy skazani na sam ekogroszek czyli 5-25.Kocioł może być wyposażony w palnik Brucer-ekoenergia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oskar 15.02.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Prawdopodobnie bede kupowal Future Cichewicza 25 KW (za 6800) ktos ma ten model, jaka to firma Cichewicz - dziekuje za wszelkie info. mam ten piec pierwszy sezon i juz nawalił sterownik jest środek zimy i nie mogę doczekać się serwisanta z firmy,nie są przygotowani na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oskar 15.02.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Prawdopodobnie bede kupowal Future Cichewicza 25 KW (za 6800) ktos ma ten model, jaka to firma Cichewicz - dziekuje za wszelkie info. jeśli chodzi o serwis jestem zawiedziona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrKac 02.12.2014 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Prawdopodobnie bede kupowal Future Cichewicza 25 KW (za 6800) ktos ma ten model, jaka to firma Cichewicz - dziekuje za wszelkie info. Witam, każdy inny producent ale nie CICHEWICZ !!! Kupiłem Futura Dual Komfort na Ekogroszek. Wszystko jest nie tak, wielka porażka - dostawa, uruchomienie, serwis , wsparcie, praca - ostrzegam. Jak dostną pieniądze maja wszystko w d... Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts