Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piec CICHEWICZ FUTURA ECONO ekogorszek

kinski

Recommended Posts

Ja mam piec z tej firmy - pale nim pierwszy seon Jest to WESTFAJIA 18kW Z uwag krytycznych to : dosyć trudne dojście do czyszczenia górnych części wymiennika ciepła.Szczelność drzwiczek magazynu paliwa i wejścia do pieca słabe. Marny sterownik lub czyjniki temperatury ja mam zainstalowany sterownik który produkuje firma w Szczecinie Typ sterownika to S-1000 Ma wprawdzie szereg użytecznych funkcji , jednak co innego pokazuje a inna temeratura jest w rzeczywistości i jeszcze jedna powiedział bym zasadnicza uciążliwośc to na serwisanta czekam od listopada 2007r.Sam piec jako jednistka wytwarzająca ciepło jest w porządku ,ma estetyczny wygląd.

Nie wiem czy moja ocena Cię usatysfakcjinuje ale co mi się nasunyło to napisałem.Typ pieca wybranego przez Ciebie jest inny i być może nie będzie mieć takich wad.

• 5 months później...

Witam Cię i pozostałe Grono czytelników. Wyobraź Sobie że ta firma której wyrób Chcesz nabyć , nie wysłała do mnie przedstawiciela by usunąć usterkę ,którą formalneie w ramach gwarancji zgłosiłem . Tak że przemyśl temat zakupu

by nie spotkała Cię podobna sprawa - a awarie sprzętu występują zawsze , nawet w urządzeniach kosmicznych. Pozdrawiam.

• 1 year później...

witam

Posiadam nową kotłownie i używam pieca: FUTURA S - już 3 sezon, który jak zauważyłem jest rzadkością - chyba ze względu na wysoką cenę jaką miał gdy był sprzedawany wówczas przez Cichewicza.

Mógłbym się powymieniać doświadczeniami, uwagami, zaletami, wadami i innymi informacjami, jaki i unowocześnieniem pieca.

witam

Posiadam nową kotłownie i używam pieca: FUTURA S - już 3 sezon, który jak zauważyłem jest rzadkością - chyba ze względu na wysoką cenę jaką miał gdy był sprzedawany wówczas przez Cichewicza.

Mógłbym się powymieniać doświadczeniami, uwagami, zaletami, wadami i innymi informacjami, jaki i unowocześnieniem pieca.

no to dawaj na forum te uwagi, wady/zalety i unowocześnienia. Bardzo chętnie poczytamy.

Myślę o zakupie Cihcewicza Futura 25kW więc wszelkie spostrzeżenia mile widziane.

Pozdrawiam

• 1 year później...
  • 1 month później...
  • 3 months później...
  • 1 year później...
Prawdopodobnie bede kupowal Future Cichewicza 25 KW (za 6800) ktos ma ten model, jaka to firma Cichewicz - dziekuje za wszelkie info.

mam ten piec pierwszy sezon i juz nawalił sterownik jest środek zimy i nie mogę doczekać się serwisanta z firmy,nie są przygotowani na zimę.

• 9 months później...
Prawdopodobnie bede kupowal Future Cichewicza 25 KW (za 6800) ktos ma ten model, jaka to firma Cichewicz - dziekuje za wszelkie info.

Witam,

każdy inny producent ale nie CICHEWICZ !!! Kupiłem Futura Dual Komfort na Ekogroszek.

Wszystko jest nie tak, wielka porażka - dostawa, uruchomienie, serwis , wsparcie, praca - ostrzegam. Jak dostną pieniądze maja wszystko w d...

Piotr