kurka1235 23.02.2008 03:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Prosze o porade zdecydowalem sie na tynki gipsowe tylko ze teraz nie wiem jakie jest kilka rodzaji chodzi mi zeby nie byly z najgorszego materialu czyli za miekkiei nietrwale a wykonawca zeby mi nie wciskal ze sa najlepsze podajcie prosze jakies symbole nazwy czy cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 23.02.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 MP75 lub MP75 light,oba Knaufa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr B. CDS 23.02.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Praktycznie większośc producentów tego typu zapraw ma w swojej ofercie tynki gipsowe maszynowe.Potentatem ze tak napisze jest właśnie KNAUF który konfekcjonuje swój produkt również dla innych producentów. jest tego sporo..pojawiły sie również tynki cementowe w woreczkach do nakładania agregatem tynkarskim. podaj nazwe tynku jaki chce nakładać wykonawca to napisze coś więcej..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurka1235 23.02.2008 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 dziekuje za wasze podpowiedzi wykonawca podal mi dwie nazwy do wyboru jest to RYGIPS RIMAT 2000 lub MAXIT 22E jeszcze raz prosze o rade pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 23.02.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Maxitem pare latek w Niemczech tynkowałem osiedla, dosyć dobry ,ładnie sie robiło, wszystko ok, co ciekawe , chyba z 4 lata leżał w magazynie , po czym robiliśmy tynki w swoich magazynach , właśnie z tych pozostałości i był ok, cztery lata leżał i nic mu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurka1235 25.02.2008 04:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Tylko ze ja dalej nie wiem na co sie zdecydowac wykonawca twierdzi ze KNAUF jest szkodliwy a maxit ip 22 i rygibs rimat2ooo nie tylko ze na forum zdecydowana wiekszosc mowi o knaufie co radzicie upierac sie przy knaufie czy posluchac wykonawcy on twierdzi ze cenowo nie ma wiekszej roznicy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 25.02.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Też mam Knaufa,jest to pewien standard.Zapytaj dokładnie na czym polega szkodliwość.Jak zacznie się plątać znaczy że ma interes żeby robic innymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prumela 29.02.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Jakie tynki lepsze? Gipspwe czy cementowo-wapienne? Mamy dylemat... Jakie są wady i zalety tych dwóch rozwiązań? Czy z gipsu można bez uszkodzeń potem zeskrobać później farbę?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 29.02.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Też mam Knaufa,jest to pewien standard.Zapytaj dokładnie na czym polega szkodliwość. Pewnie na tym że to gips syntetyczny z odsiarczania spalin w odróżnieniu od naturalnego. Pewnie chodzi o promieniotwórczość. Biorąc pod uwagę wagowy udział tynku w całości materiałów to pewnie pomijalna sprawa.Ale temat do dyskusji jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 01.03.2008 01:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 rzeczywiscie KNAUF jest najpopularniejszy, ale u mnie np. zrobilismy austriackim BAUMITem,tanszy, a nie widze roznicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts