Gagata 31.03.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Brazunia jak tam poszukiwania cichoszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 31.03.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 na razie inwentaryzacja i zobaczymy co tam powyłazi ) się będę zastanawiać nad budowlanym.... bo w sumie mniej więcej wiem co i jak chcę... nikt mi tam nie musi ustalać gdzie drzwi a gdzie okna no poczekamy zobaczymy, byleby tylko pogoda była... teraz i na wieki wieków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 31.03.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 A'propos na wieki wieków .. nie raz mysle (odkąd zajęłam się budowlanką) ILE MNIEJ MAJA POBLEMÓW LUDZIE W KRAJACH GDZIE NIE MA ZIMY.. - Nie mówię, że maja lepiej - kocham pory roku i ich zmiennosć - ale O ILEŻ MAJA PROŚCIEJ W ASPEKCIE BUDOWANIA DOMU.... Odpada ogzrewanie odpada izolacja termiczna (no może nie całkiem..) Inne (tańsze) materiały ..i w ogóle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 31.03.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Hej Gagatko, poszukiwania znowu jak po grudzie Mam do obejrzenia parę, ale zazwyczaj to pustostany, a za takie to wielkich pieniędzy nie dam,bo przecie trzeba na nich jeszcze coś wybudować. Zobaczymy, jeśli do końca lata nie uda mi się czegoś znaleźć, to wrócę wersji budowy domu, ale na działce siedliskowej - konia muszę mieć gdzie trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 31.03.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Z tą inwentaryzacją to cuś drogo chcą, a już z projektem na pewno. Poszukaj jeszcze konkurencji. Ja swoją inwentaryzację do projektu gazu robiłam sama. Pan projektant za wrysowanie i zaprojektowanie, zatwierdzenie w urzędach instalacji gazowej(tylko) wziął 1000 zł. Zatwierdzony projekt leży na regale Prolekt kanalizacji drugie 1000zł z zatwierdzeniem podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 31.03.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 hmm... jak na Krakowskie ceny to nie jest aż tak drogo niestety a inwentaryzacja... no cóż... chałupa ma swoje lata, drugą wycenę mam na około 1000 zł, ale to od babki, która trochę niepoważnie mnie traktuje jak i swoją robotę, tzn umawia się na telefon, potem nie oddzwania, umawia się na przesłanie namiarów na geologa i ich nie wysyła... generalnie nie podoba mi się... już chyba wolę dopłacić i przynajmniej wiem, że zrobione będzie szybko i starannie tutaj od razu się umówiłam na sobotę, przyjechali, zrobili zdjęcia, pomyśleli dwa dni i wycenę maksymalną podali (równie dobrze może być trochę mniej... i hop siup na sobotę jeżeli się zdecydujemy przyjadą mierzyć... to chyba też się liczy, tzn terminowość, bo niestety to różnie z tym bywa... nie to że mi się strasznie spieszy, tylko nienawidzę się z kimś umawiać i po dwóch tygodniach jak ja zadzwonię usłyszeć... ach zapomniałam... albo w przyszłym tygodniu, albo za dwa i na świętego nigdy... ) no zobaczymy, poczekam jeszcze na wycenę od dwóch biur za tą inwentaryzację... i zdecydujemy myślę do środy zawsze coś możemy się pewnie potargować... to cena myślę wstępna, więc ... coś z tego się pewnie da uszczknąć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.04.2008 05:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Pytaj, pytaj i szukaj kogoś solidnego. Też bardzo nie lubię takich pań i panów, którzy sobie lekceważą klienta. I słuchaj rad Gagaty, ta to się zna na budowaniu jak mało kto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 01.04.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Dzięki DPSiu (..tak sobie bywam gdzieniegdzie... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 01.04.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 no słucham się słucham ) staram się wyczytać wywiedzieć itd ) może za jakieś dwa lata będę też taka obyta w temacie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 01.04.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Jeśli to będą dw lata intensywnego remontu domu ta na pewno tak Potem będziesz fachura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.04.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 A ja się przywitam Fachura się robię ... we wpadaniu w zniechęcenie Ale równie fachowo z niego wypadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 01.04.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 ) no grunt to wypadać... ) no a jak oglądnięte coś nowego? jakieś wieści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.04.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Nwego jeszcze nic. Jest propozycja w okolicy, w rejonie Parku Natura 2000 ale 300 000 złotych polskich. Pusta!! Dla mnie za drogo W czawartek jadę w jeszcze jedno miejsce, ale nie znam ceny. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 01.04.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 nooo trochę drogo... najeździć się czasem trzeba oglądać oglądać i wypatrywać i wytrzeszczać oczka... coby tą przeznaczoną ziemię dojrzeć.... ja chyba coś dzisiaj do tyłu humor mam... ale to chyba przez ten katar z nosa, gorączkę i ból łba... a tu jeszcze 5 godzin trza w pracy siedzieć i przynajmniej sprawiać wrażenie że się coś robi... ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.04.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 To sprawianie wrażenia robienia czegoś to męczące jest, ja wiem Współczuję serdecznie!! Jak mam zapchany nos i do kompletu bolącą głowę to nie funkcjonuję normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.04.2008 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Zdrówka życzę i spadam, nie przeszkadzam, powinnaś pod kołdrą teraz się wygrzewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 02.04.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 ha wygrzewać dobre sobie )) ja tu byznesplany robię, w pocie czoła (dokładnie i w przenośni) rabotam... a nie tam że pod kołderką... na choróbsko nie ma czasu... w sumie leczony czy nie katar podobno trwa tydzień, więc się pocieszam, że do środy mi przejdzie... musi, bo jakżeż paryż z kapiącym nosem obglądywać... już nie mówię o sobocie, na którą czatuje żeby resztek siana się definitywnie pozbyć i odetchnąć czystym niezagrzybionym powietrzem pełną piersią w stodole oczywiście )) swoją drogą dalej nie wiem jak z tym wapnem i bieleniem ścian... tak z doświadczenia ... chyba nikt już ścian nie bieli noo ale teraz to już do łóżka wygrzać się idę, bo jutro męczący dzień się zapowiada w pracy... dobrze że już czwartek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.04.2008 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 No już Ci mówię, już. Kupujesz wapno budowlane zwyczajne, mieszasz z wodą, zostawiasz na trochę, żeby się dobrze rozpuściło i "farba" gotowa! Dawniej ludzie dodawali jeszcze takiej farbki do bielizny, ultramaryny, żeby ściany były bielutkie, bo samo wapno będzie lekko żółtawe. Jeśli chcesz. możesz spróbować dodać trochę niebieskiego pigmentu, powinno podobnie zadziałać, proporcje dobierzesz sama. Mam nadzieję, że pomogłam, rzetelnie wypytałam dziadka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 03.04.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 piknie tam u Was! będę podglądać! można? PS. pomysł na przyjęcie komunijne w stodole przedni! serio-serio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 03.04.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 no na kogo jak kogo to na Ciebie dpsia można liczyć ) dzięki dzięki popróbujemy ) a podglądać proszę bardzo na razie nic się ciekawego nie dzieje, bo my zrywamy co sobotę cokolwiek robimy ech ten brak czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts