DPS 03.04.2008 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 I jeszcze mi się przypomniało coś. Wapno ze ścian się "ociera", jak ktoś się otrze, to biały jest. No i żeby to trochę zminimalizować ludzie dodawali do wapna mleko, tłuste, żeby wapno "trzymało się kupy" i nie obłaziło ze ścian. Może też być piwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 03.04.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 eee.. no mam nadzieję, że się nikt tarzać po ścianach nie będzie... a piwo to jakie? jakiś żywiec wystarczy? czy musi być szlachetniejszy trunek? )) mleko tłuste powiadasz, ha... no to już chyba lepsze piwo będziemy eksperymentować i pochwalimy się rezultatami... a jeszcze jedno, czy długo takie wapno ma się z tą wodą przegryzać i piwem? kilka dni? czy krócej może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 03.04.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 I jeszcze mi się przypomniało coś. Wapno ze ścian się "ociera", jak ktoś się otrze, to biały jest. No i żeby to trochę zminimalizować ludzie dodawali do wapna mleko, tłuste, żeby wapno "trzymało się kupy" i nie obłaziło ze ścian. Może też być piwo. ja dawałem pokost lniany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 03.04.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 o proszę... ) dzięki za wszystkie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.04.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Na chwilę wpadłam, żeby powiedzieć, że pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.04.2008 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 eee.. no mam nadzieję, że się nikt tarzać po ścianach nie będzie... a piwo to jakie? jakiś żywiec wystarczy? czy musi być szlachetniejszy trunek? )) mleko tłuste powiadasz, ha... no to już chyba lepsze piwo będziemy eksperymentować i pochwalimy się rezultatami... a jeszcze jedno, czy długo takie wapno ma się z tą wodą przegryzać i piwem? kilka dni? czy krócej może? No jakie piwo, to ja nie wiem, my dawaliśmy mleko, bo to mieliśmy. Namoczysz na noc i będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 04.04.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 ha... najwyżej mi wapno wyjdzie razem z gośćmi )) heheh... dobrze będzie myślę ... bo to i tak rozwiązanie tymczasowe... dopóki się z domem nie zrobi, to stodoły ruszać ani remontować nie będę, a potem się zobaczy co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 04.04.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Anoleiz, gratuluję domku!! Super, trafiła Ci się niezła chałpka, w nie najgorszym stanie (jak sobie pomyslę, jak my szukaliśmy i co widzieliśmy...). No, i jesteś prawie jak sąsiadka Do Krakowa, do centrum samochodem jedziemy ok. 30 minut, więc w sumie nie jest daleko, zważywszy, że jesteśmy tam częstym gościem. Nawet szkołę tam kończyłam, Dawidka urodziłam i następnego malucha też tam zamierzam urodzić... Będę śledzić postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.04.2008 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Tylko nie maluj potem na to emulsją, bo będzie odpadać, na wapnie się nie utrzyma. Trzeba potem myć ściany szarym mydłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.04.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 ha... najwyżej mi wapno wyjdzie razem z gośćmi )) Jakoś dziwnie spokojna jestem, że tak może właśnie być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 04.04.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 )) ale we mnie wierzycie no... ) a tak na poważnie, to chodzi mi o to żeby odświeżyć ściany i że tak powiem zabić te ewentualne grzyby pleśni i inne... na czas przyjęcia komunijnego potem jak już zaczniemy ze stodołą robić, to tynki się skuje, popoprawia co się da i na nowo otynkuje i pomaluje, już pewnie farbami jakimiś zapaćkamy żeby było ładnie nierówno a teraz musimy coś na szybko żeby jakoś ta stodoła wyglądała przy gościach... muszą się włości zaprezentować i obciachu nam nie zrobić... bo to pierwsza prezentacja z zaskoczenia przed rodziną będzie a wiadomo jak to rodzina... na zdjęciu najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.04.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Z tymi zdjęciami to coś wiem, najlepiej to wiać, jak robią A my oczywiście w Ciebie wierzymy głęboko i namiętnie!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 04.04.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 napewno będzie dobrze to się rodzina zaskoczy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 04.04.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 ) no i dlatego właśnie uwielbiam to forum )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 04.04.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 nio... ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.04.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 No cześć, cześć, cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 08.04.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 hello, hello co tu tak pusto? jak tam sprawy wapniowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 08.04.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 ha no wapniowe sprawy będziemy pewnie uskuteczniać w przyszłym tygodniu znaczy w przyszły weekend... na razie wybieramy się do Paryża... więc stodoła musi na nowy design poczekać troszkę ) ale już przygotowana jest na tyle, że siana już nie ma w jednej części w ogóle... reszta to już pewnie dużo później będzie opróżniana ze względu na to, że mało czasu do tej komunii nam zostało, żeby resztę uprzątnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 08.04.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Widziałam to sianko, a raczej brak sianka. Kawał dobrej roboty odwaliliście. Myślę, że przyjęcie komunijne w takim miejscu będzie miało niesamowity charakter. Oby tylko pogoda dopisała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.04.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Jakby co, to znowu jestem i ... rany jak fajnie wygląda już ta stodoła!!!!! Fakt, że z siankiem to było tak sielsko, ale nie wiem czy goście by to docenili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts