Anoleiz 02.06.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Ha... trochę pracowity weekend miałam ale kiedy ja nie mam pracowitego :| już chyba nie pamiętam, żebym COŚ nie robiła w "wolny" hehe dzień na działce cisza, tzn w tym tygodniu się wybieram do Pana od wodociągu po jakieś wytyczne odnośnie podłączenia, prąd może też załatwię tzn złożę o warunki zmiany na linię podziemną, mam nadzieję, że długo to nie będzie trwało... z geodetą też będę umawiać jakoś w piątek, coby zgrać wszystko i może do końca czerwca się wyrobimy z podłączeniem mediów, przekopaniem się przez cypelek od sąsiada, przesunięciem ogrodzenia i zrobieniem mapki coby dalej działać z projektem na razie pojawiła się na działce kolejna rzecz dla dzieci - huśtawka zakupiona okazyjnie - nie wmurowana jeszcze, bo na razie nie wiemy gdzie będzie stała, rezyduje w stodole i jest wyciągana na światło dzienne jak przyjeżdżamy, i dzieci mają już komplet - piaskownica i huśtawka w sobotę okazało się, że musimy zainwestować w większy grill, bo nasz przestał się wyrabiać przy ilości osób większej niż 5 ... no a akurat znajomi przybyli na grilla no i klops musieliśmy na raty się pożywiać a poza tym... poza tym jest pięknie, cisza i spokój ... coraz bardziej upewniam się w przekonaniu że chcę tam mieszkać ) i to jest moje miejsce na ziemi najbardziej moje ze wszystkich ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.06.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 O tym, że na pewno chcesz tak mieszkać, to zawsze wiedziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 03.06.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 większość ludzi kocha to swoje miejsce na ziemi... jak je ma a jak nie ma, to walczy o nie dzielnie i wytrwale, jak Braza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.06.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 I mam nadzieję wygrać tę walkę, chociaż narazie to jest zgubny remis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 06.06.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 ale kciuki trzyma wielu... a od dziś również ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 06.06.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 miło powitać nowego czytającego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 06.06.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 mnie również jest bardzo miło.......... widziałam Wasze poczynania - no no... Mnie również się strasznie podobały takie szlacheckie dworki - strasznie... no ale tak wyszło, że nie wyszło... ale przed wejściem do domu jedną kolumienkę, a raczej słupek mam czyli plan minimum zrobiony! Będę tu zaglądać i podpatrywać i wypytywać no i oczywiście kibicować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.06.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Się nareszcie szlachcianka odezwała Myślisz, że ja se dworek fundnęłaś to już panicho ??? Relacje fotograficzne poproszę, bo na pewno pięknie mnóstwo tych takich pokwitło!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 06.06.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 pokwitło... no róże zakwitły cudnie, ale już prawie przekwitają... piwonie się już posypały ostróżki i irysy pewnie całą watahą kwitną, ale to jutro zdjęcia porobię, bo ostatnio zapomniałam aparatu... a poza tym, w poniedziałek będę rozmawiać z geodetą, wstępnie na mapkę do celów projektowych półtora miesiąca czekania... no to będziemy czekać projekt wody i prądu się będzie robił jak tylko elektroniczna wersja mapki będzie trochę wcześniej, pewnie troszeczkę nielegalnie przeprowadzimy i prąd i wodę do chałupy, w sensie żeby kopane rzeczy już mieć za sobą a mapką to zalegalizujemy i już no zobaczymy co z tego wyjdzie... od razu by się ogrodzenie przesunęło mam nadzieję, że niedługo rozbierze sąsiad komórko-kurnik, do tej pory tego nie zrobił, bo córe za mąż wydawał i nie bardzo miał czas się tym zająć... no i tyle na razie ze starych nowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.06.2008 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 A nowe nowości som? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.06.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 No ja nie rozumiem, co mają kury do zamążpójścia ale ja czasami to taki Miś o Bardzo Małym Rozumku jestem Tych kwitnących piwonii to Ci nie daruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 06.06.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 no jak to co majom? jajka nie no a na poważnie, to sąsiad miał burzyć ten nasz nieszczęsny kurnik za darmo tzn za to co sobie tam z niego ocali materiały znaczy się no i czekamy na niego, a ponieważ miał ślub i weselicho wiejskie córy to i obejście musiał swoje skończyć na przyjęcie weselnych gości, zasuwał ostatnimi czasy jak z motorkiem w d.. no gdzieś tam coby gruzy odwalić z podwórka naprzeciw domu, coby z robotami się wyrobić i móc świętować później i nie trzeźwieć przez tydzień ) no... a nowe nowości... właśnie kurna żadnych nowych nowości nie ma, chociaż po cichu planuje za drugą część stodoły się zabrać, ale na razie trudno mi przekonać do tego pomysłu małżonka pracuje nad tym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.06.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Pracuj, pracuj... tego typu praca zawsze daje efekty To ja szacunek zwracam Sąsiadowi niniejszym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 06.06.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 no sąsiad koparkowy godzien szacunku, ja nic nie mówię, nie pospieszam... bo niecnie zamierzam tą znajomość w późniejszych etapach wykorzystać... pod względem osprzętu,... (czy ja się nie pogrążam coraz bardziej przypadkiem? ) no w każdym razie mam nadzieję, że akurat z kopaniem nie będziemy mieli problemów ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.06.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 U mnie się nie pogrązasz ... gorzej, jeśli sąsiad koparkowy czyta ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 09.06.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 no i zdjęcia na razie mi wcięło, impreza jak zwykle się udała, po piwoniach śladu już nie ma, za to irysy kwitną, raczej już przekwitają, ostróżki się prężą do słoneczka, krzak róży jak oszalały kwitnie sobie, a wszystko zarasta chwaściorami kosiarka odmówiła współpracy i na nas się wypięła, więc grzecznie do serwisu musi pojechać no i tak... a niedziela pracowita tylko w domu przed komputerem mam nadzieję, że za 2 tygodnie już się to wszystko skończy i będę mogła się zająć remontem chałupy w końcu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.06.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 No ja to tak: wcięło Szkoda, pięknie to brzmi, a pewnie jeszcze piekniej wygląda!! Wyobraźnię włączyłam na fulla, ale to nie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 09.06.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 kurcze no się okazało, że robiliśmy zdjęcia różnymi aparatami, ale żaden nie był mój własny ... może się uda odzyskać od znajomych ja nie wiem co ja taka ostatnio zakręcona jestem jak paczka gwoździ... no a mapka się będzie robić od jutra w czwartek składam o warunki podłączenia wody i zobaczymy co wymyślą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.06.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Czyli na oglądactwo szansa jest A woda .. no cóż... znając niezwykłą wręcz pomysłowość niektórych urzędów może być wesoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.06.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 http://www.gifownik.pl/gify_02xxz/3d/8.gif - je tu kto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts