Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Anoleiz - komentarze

DPS

Recommended Posts

W kweestii frontu wczepiam się pazurami w to

http://www.loginow.info/_cnt/images/wolowice/Krakow_dworek_Matejki_01.jpg

i żadna siła mnie nie przekona, że może byc piękniej inaczej!!!!!

Jurek, hołd oddaję Twoim zdolnościom!!!!!!

Z rzutów nie kumam nic ... kompletnie :oops: Nie wiem, gdzie co jest, ale jak na mój to dość gęsto. Ja się nie znam!!!!!!! W chwili wolnej opisz mi to dokłądniej, jak upośledzonej blondynce ... nikogo nie obrażając!!

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no mi też się wydaje, że ten ganek co wyżej jest najlepsiejszym wyjściem...

żeby kiczowato nie wyglądało

kolumny muszą mieć swoje uzasadnienie :)))

jak niedużo miejsca to taki drewniany będzie dużo lepsiejszy

a uroku domek nie straci a zyska :)

a co do rzutów...

hmm

uszczegółowiłam w dzienniku co i gdzie i ile metrów

może teraz bardziej będzie wiadomo co i jak

no nie wiem

jak nie, to wyczyszczę rzuty z tych wszystkich farfocli wymiarowych i ponumeruje pomieszczenia

tam te wszystkie linie, to zaznaczone np. stropy kleina - bo mamy w "łazienkach" i przedpokoju...

a reszta taka trochę nieskładna bo w paincie na szybko z istniejącego projektu przerabiana...

no ale wiadomo co i jak czy nie? :)))

Drewniane tyż ładnie. :D

Mnie się wydaje, że rozkład pomieszczeń dobry, chociaż nie jestem coś pewna kuchni i jadalni - czy są obok siebie? Inaczej byłoby trochę bez sensu... :p

Ale na pewno są obok, przecież nikt by nie rozdzielał ich salonem. :wink:

Łaaaadnie będzie, aż zazdrość bierze... :oops:

wcześniej jak mieliśmy budować dom, szukałam projektu w którym by się dało zrobić wyjście na taras z jadalni albo kuchni, jak dla mnie super pomysł np. w czasie imprezy wynosić jedzenie .. lub mieć w ogóle część tarasu od strony jadalni...

ale większość projektów nie przewiduje

u nas trochę to wyszło samo, bo w ogóle taras z drugiej strony domu niż salon

blisko salonu a jednocześnie trochę jakby inna część domu :)

http://images41.fotosik.pl/20/c4a636001433d0a8m.jpg

I siem wymondrzam:

ad. pkt 1 - czy to są schody do piwnicy? jeśli tak, to kicha, jeśli nie, to co to i czy ważne

ad. pkt 2 - usytuowanie schodw w tym miejscu może stać się zmorą w przyszłości, gdy dzieci podrosną i zaczną przyjmować swoich gości. Domyślam się, że sypialnie dzieci będą na poddaszu, tak więc wyobraź sobie sobotnie popołudnie, kiedy masz ochotę poleżeć do góry kołami na sofce z kawusią lub herbatką a tutaj wpada Ci stadochichoczących nastolatków i trenuje kondycję biegając w te i wewte po schodach.

ad. 3 - jeśli ma to być tylko WC to proponuję skrócić to pomieszczenie o jakieś 40-50cm (nie wiem, jaki ma wymiar, nie spojrzałam, a teraz już mi się chce cofać do zdjęcia :oops: ) i tym samym lekko powiększyć Waszą łazienkę.

Narazie tyle, w ogólnym rozrachunku bardzo fajnie zaprojektowany dół.

Pozdrowienia dla architekta :D

ha... architektem jestem ja :oops:

czuje się doceniona... bo wszystkie pomysła moje, pani konstruktor jedynie przenosi to na cywilizowany grunt te moje wypociny i mówi czy się da czy nie ;)

ad 1 owszem są to schody do piwnicy ale takie z klapą, po ktorych można chodzić jak po podłodze :)

ad 2 hmm... w sumie to nie wiem gdzie by te chichoczące nastolatki miały indziej biegać... ja tam mogę sobei z kawusią leżeć w sypialni a oni niech se latają...

a w salonie tyż mogę, na schody będę miała widok z daleka to mi tupot nie będzie przeszkadzał :)

nie bardzo wiem gdzie by mogły być indziej...

ad 3

to ma być WC, prysznic i zabudowana w szafie pralka

w naszej ma być tylko wanna narożna, ubikacja i mała umywalka...

myślę że tyle miejsca wystarczy na obie łazienki

nie chcę przy sypialni dawać pralki bo będę latać z praniem w te i we wte...

no i dzieciaki mi będą brudy znosić też przez sypialnie...

a tak swoją łazieneczkę będę miała zupełnie prywatną...

w tej dla gości planuje zabudować jedną ścianę szafą do sufitu z drzwiami przesuwnymi, i tam dać pralkę, kosz na pranie i szafki do góry,

coby wystarczyła tylko szafeczka pod umywalką i finito nic więcej na widoku...

:))

dzięki za uwagi :)