braza 15.10.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 W kweestii frontu wczepiam się pazurami w to http://www.loginow.info/_cnt/images/wolowice/Krakow_dworek_Matejki_01.jpg i żadna siła mnie nie przekona, że może byc piękniej inaczej!!!!! Jurek, hołd oddaję Twoim zdolnościom!!!!!! Z rzutów nie kumam nic ... kompletnie Nie wiem, gdzie co jest, ale jak na mój to dość gęsto. Ja się nie znam!!!!!!! W chwili wolnej opisz mi to dokłądniej, jak upośledzonej blondynce ... nikogo nie obrażając!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 16.10.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 no mi też się wydaje, że ten ganek co wyżej jest najlepsiejszym wyjściem... żeby kiczowato nie wyglądało kolumny muszą mieć swoje uzasadnienie )) jak niedużo miejsca to taki drewniany będzie dużo lepsiejszy a uroku domek nie straci a zyska a co do rzutów... hmm uszczegółowiłam w dzienniku co i gdzie i ile metrów może teraz bardziej będzie wiadomo co i jak no nie wiem jak nie, to wyczyszczę rzuty z tych wszystkich farfocli wymiarowych i ponumeruje pomieszczenia tam te wszystkie linie, to zaznaczone np. stropy kleina - bo mamy w "łazienkach" i przedpokoju... a reszta taka trochę nieskładna bo w paincie na szybko z istniejącego projektu przerabiana... no ale wiadomo co i jak czy nie? )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.10.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Czy wiadomo, to się okaże jak obejrzę Narazie przyszłam się przywitać i lecę na pocztę!!! Pooglądam sobie później i się wymądrzę Pa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 16.10.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 w sumie to nigdzie się nie spieszę ... mogę pocztę przeczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.10.2008 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Drewniane tyż ładnie. Mnie się wydaje, że rozkład pomieszczeń dobry, chociaż nie jestem coś pewna kuchni i jadalni - czy są obok siebie? Inaczej byłoby trochę bez sensu... Ale na pewno są obok, przecież nikt by nie rozdzielał ich salonem. Łaaaadnie będzie, aż zazdrość bierze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 16.10.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 są obok siebie jak najbardziej z kuchni wejście do jadalni i do salonu (będzie bez drzwi, szerokie) z jadalni przejście do salonu tyż będzie i też nie zamykane hmm.. jednak przerobię może te rzuty na bardziej widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 16.10.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 no to uff przerobiłam na szybko mam nadzieję, że teraz to już wątpliwości nie ma... hmm... chyba za ciasno nie będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.10.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Anoleiz, nie dałąm rady jeszcze obejrzeć, zaraz jadę do księżniczki!!! Ale jak wrócę to se siendem i popatrzem, obiecuję, słowo Zucha!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 16.10.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 spoko spoko chałupa nie ucieka a ja też nie zając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 16.10.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Anoleiz, bardzo mi się podoba układ pomieszczeń - ciekawa sprawa z wyjściem z jadalni na zewnątrz - super, bo można zrobić płytki, łazić w buciorach i nie martwić się, że zedrzesz parkiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 16.10.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 no właśnie.... i tak jakoś mi przyszło na myśl, że jakby co, to goście też pierwsze błoto zostawią mi w jadalni na płytkach a nie w salonie i ja z praniem na zewnątrz też będę sobie latać przez jadalnię a nie salon albo głównym wejściem jakoś tak spasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 16.10.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Zazdraszczam Ci tego rozwiązania - rewelacyjna sprawa A ja cały czas myślę jak rozwiązać ten problem, bo nie chcę płytek w salonie, tylko parkiet lub deski, a niestety wejście z tarasu jest przez salon i nie dało się inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 16.10.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 wcześniej jak mieliśmy budować dom, szukałam projektu w którym by się dało zrobić wyjście na taras z jadalni albo kuchni, jak dla mnie super pomysł np. w czasie imprezy wynosić jedzenie .. lub mieć w ogóle część tarasu od strony jadalni... ale większość projektów nie przewiduje u nas trochę to wyszło samo, bo w ogóle taras z drugiej strony domu niż salon blisko salonu a jednocześnie trochę jakby inna część domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.10.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Anoleiz, wróciłam, pozdrowienia od księżniczki To ja sobie teraz siendem i popatrzem a potem bendem siem wymondrzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.10.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 http://images41.fotosik.pl/20/c4a636001433d0a8m.jpg I siem wymondrzam: ad. pkt 1 - czy to są schody do piwnicy? jeśli tak, to kicha, jeśli nie, to co to i czy ważne ad. pkt 2 - usytuowanie schodw w tym miejscu może stać się zmorą w przyszłości, gdy dzieci podrosną i zaczną przyjmować swoich gości. Domyślam się, że sypialnie dzieci będą na poddaszu, tak więc wyobraź sobie sobotnie popołudnie, kiedy masz ochotę poleżeć do góry kołami na sofce z kawusią lub herbatką a tutaj wpada Ci stadochichoczących nastolatków i trenuje kondycję biegając w te i wewte po schodach. ad. 3 - jeśli ma to być tylko WC to proponuję skrócić to pomieszczenie o jakieś 40-50cm (nie wiem, jaki ma wymiar, nie spojrzałam, a teraz już mi się chce cofać do zdjęcia ) i tym samym lekko powiększyć Waszą łazienkę. Narazie tyle, w ogólnym rozrachunku bardzo fajnie zaprojektowany dół. Pozdrowienia dla architekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 16.10.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 ha... architektem jestem ja czuje się doceniona... bo wszystkie pomysła moje, pani konstruktor jedynie przenosi to na cywilizowany grunt te moje wypociny i mówi czy się da czy nie ad 1 owszem są to schody do piwnicy ale takie z klapą, po ktorych można chodzić jak po podłodze ad 2 hmm... w sumie to nie wiem gdzie by te chichoczące nastolatki miały indziej biegać... ja tam mogę sobei z kawusią leżeć w sypialni a oni niech se latają... a w salonie tyż mogę, na schody będę miała widok z daleka to mi tupot nie będzie przeszkadzał nie bardzo wiem gdzie by mogły być indziej... ad 3 to ma być WC, prysznic i zabudowana w szafie pralka w naszej ma być tylko wanna narożna, ubikacja i mała umywalka... myślę że tyle miejsca wystarczy na obie łazienki nie chcę przy sypialni dawać pralki bo będę latać z praniem w te i we wte... no i dzieciaki mi będą brudy znosić też przez sypialnie... a tak swoją łazieneczkę będę miała zupełnie prywatną... w tej dla gości planuje zabudować jedną ścianę szafą do sufitu z drzwiami przesuwnymi, i tam dać pralkę, kosz na pranie i szafki do góry, coby wystarczyła tylko szafeczka pod umywalką i finito nic więcej na widoku... ) dzięki za uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.10.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Aaaaa, to teraz rozumiem i WC już się nie czepiam. Ale schodw się czepię, czekaj .... coś mi świta, ale jak się wyklaruje to dam znac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.10.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Czy wejście do piwnicy jest przy Waszej sypialni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 16.10.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 nie wejście do piwnicy jest w jadalni przy drzwiach tarasowych i jest zamykane klapą, a schody na góre zwykłe są w przedpokoju przy drzwiach do naszej sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.10.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 No toś nieźle zamaskowała te schody Teraz to już się nie czepiam Jest okey!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts